torsdag 27 februari 2014

Långlöp-revansch nr 2 :)


Onsdagar är min yogadag och jag tror att från och med nu blir min långlöpdag torsdag förmiddag. Benen känns fina och sköna dagen efter ett yogapass. Höfterna är mjuka och känslan idag var så fin. 

Strax efter klockan 8 sprang jag iväg i morse. Ett dimmigt Varberg, såg knappt havet. Det börjar lukta vår, dofterna börjar komma. :) Fint att få springa i dagsljus! Det är himla skönt att få den där förmiddagen för sig själv i löpbubblan och extra härligt idag då allt kändes bra.

Långlöp revansch nr 2 :) lycklig för det!
Det blev 2 mil med ett snitt på 04:59 och det är jag nöjd över och tackar kroppen! :) 


tisdag 25 februari 2014

TisdagsLöpen


Välkomnar solen varmt tillbaka. Det har varit en underbar dag här i Väst. När jag cyklade hem på lunchen njöt jag av solens strålar. Klockan 17 när jag slutade jobbet var det fortfarande ljust ute. Skyndade mig ner till omklädningsrummet och tio minuter senare var jag iväg på min tisdagslöp, 15 km väntade. 

Stegen kändes lätta. Lite träningsvärk i baksida lår efter de raka marklyften jag körde igår men det gick fint. Fick skåda en fantastisk himmel vid strandpromenaden. Lite motvind, lite medvind, frisk skön luft. Samlade massvis med energi. Nästan hela turen fick jag springa i ljuset innan mörkret sakta kom sista springbiten.

En bra kvällslöp. 15 km, 1 h och 13 min.



måndag 24 februari 2014

TRI-Träning med hög puls


Igår var det dags för tri-träning igen då vi först simmar och sedan hoppar på sadeln. Till träningen kom endast jag och två till. Tre personer på tre banor. Visst härligt med mycket plats men hade ju varit roligare med fler på träningarna. Saknar en stor tri-klubb!! Har i alla fall en tri-helg att se fram emot i Mars, mer om det kommer, det ska bli galet roligt! :) 

Simpasset var tufft. Mycket intervaller och vi avslutade med 8 x 25 där vi skulle gå MAX. Hjärtat höll på att hoppa ur. Pust! Men grymt bra att få trycka till mer mera fart!

Spinningen höll jag där vi varvade mycket intervaller och långa backar. Vi tre i salen kämpade som attans! Så kul och se, BRA jobb!

I morse vaknade jag i simbubblan. Fortsatte med temat tufft. Körde bland annat 8 x 75 m med mycket tryck i armar och ben. En morgonstart med puls!



lördag 22 februari 2014

Utbildning i Olympiska lyft


Trött i både kropp och knopp just nu efter en heldag i Lund på Actic Olympen. Vi har utbildats i Olympiska lyft. Gått igenom från grunden och jösses så många moment det är att hålla reda på. Vi har övat och nött och tillslut kanske man fick till det lite grann i alla fall, men det är inte min bästa gren ;)

Kul med inspiration! Tekniken är svår och måste nötas. Kul med utmaningar och det fick vi idag. Roligt och se hur alla utvecklades under dagen. De sista rycken var riktigt bra. Grym och lärorik dag!


Nu blir det bara soffmys och ladda för triathlonträningen som är imorgon! :)





torsdag 20 februari 2014

LÅNGPASS LÖPNING REVANSCH


Rubriken gör mig glad. Äntligen långpass löpning och jag kände mig stark genom hela passet och även efteråt! Äntligen revansch, hoppas det vänder nu !

Hade inte stora förväntningar när jag tog mina första steg idag, jag lät benen bestämma och körde behagligt. Det var till en början väldigt dimmigt och grått ute. Benen matade på och hela kroppen njöt. Nöta, mala, nöta, mala sa jag till mig själv, det är ju det här jag älskar!

När jag var i slutet av rundan så tittade solen fram och den strålade på mig och jag fick mer energi och njöt lite extra av och befinna mig där och då. Så vackert!

Lite mer än 21 km stämplade jag in på mitt löparkonto idag! Så underbart!
 
Något annat roligt var att jag fick paket idag. Ny tröja och det var kärlek vid första ögonkastet! :) Bild finns nedan!
 
En till rolig sak idag var att jag hade deltagarrekord på mitt X-fit pass idag. 25 pers! Det var galet roligt och mitt upplägg verkade gillas. Jag kan skriva mer om upplägget en annan dag! :)
 
Fantastisk torsdag!
 




onsdag 19 februari 2014

Wings for life - spring tills du blir tagen


Spring för dem som inte kan...

Den 4 maj går startskottet för välgörenhetsloppet Wings for life - world run på vackra fina Öland.

På ett 40-tal platser över fem kontinenter kommer tiotusentals deltagare starta på exakt samma klockslag, oavsett väder eller om det är natt eller dag där. Reglerna är enkla: det unika konceptet går ut på att springa så långt du kan innan den jagande mållinjen, en specialutrustad följebil, så kallad ”catcher car”, kommer ikapp dig. Den som klarar sig längst vinner.

Loppet är ett av de största långdistansloppen som någonsin har arrangeras och det riktar sig till såväl motionärer som professionella ultralöpare. Det unika med loppet är alltså den jagande mållinjen. Det innebär att loppet inte går över en bestämd distans utan tills siste löpare har fångats upp av följebilen som startar en halvtimma efter att startskottet gått och åker fram i långsam fart.Vinnarna beräknas hinna mer än 10 mil.

Initiativet kommer från välgörenhetsstiftelsen Wings for Life som stöttar forskningsprojekt inriktade på att hitta sätt att bota ryggmärgsskador och förlamning. 100 procent av anmälningsavgifter och övriga intäkter går oavkortat till forskning om ryggmärgsskador och förlamning.


 Jag funderar på att stå på startlinjen... Kommer du med? :)

http://image.redbull.com/rbx00495/0100/0/449/fileadmin/user_upload/images/simultaneously_01.jpg

tisdag 18 februari 2014

Backintervaller under stjärnhimmel


Backintervaller på schemat!

Jag och min PT-kund fick uppleva en grymt fin kväll igår. Vindarna hade lagt sig och temperaturen var sådär härligt krispig. Ljuset från våra pannlampor fick visa vägen längs strandpromenaden. Det var alldeles mörkt och vi hörde vågorna slå in mot land, brusande ljud. Så himla härligt och roligt att springa tillsammans med någon.

När vi nådde vår backe var det bara och attackera! Grymt duktig löpare hade jag med mig. Bra klipp i stegen och mycket vilja! Peppade på och fick fram den där extra viljan. Mina ben kändes starka och när vi var uppe på toppen av vår backe beskådade vi himlen, den var stjärnklar och lyste upp så vackert. Åh just där och då ville jag bara stanna tiden. Vackert! Vilken underbar måndagskväll, varje intervall var grym! Backintervaller I ´m in love och jag hoppas att min kund tyckte likadant, det kändes så :)


Idag öppnar jag upp gymmet och det i nya favorittröja! Hoppas på en fin tisdag!


måndag 17 februari 2014

MåndagsKickstarten!



Tack för peppande ord ni fina läsare!! Ingen förkylning eller något annat har brutit ut som jag ändå tänkte att det kanske skulle göra men Igår kändes kroppen som vanligt så jag cyklade iväg till triathlonträningen. 1 h sim och 1 h cykel. Riktigt roligt simpass med många fartökningar. Känns toppen att få ett pass serverat och bara kunna mata på och få bra tips, det behöver jag! Simningen känns så rolig och jag vill lära mig mera och bli bättre!

Cyklingen var backig. Började med en 23 min lång backe med några intensitetsökningar. Härligt och ha grymma triathleter bredvid sig, jag blir extra taggad när jag ser hur mycket de tar i. Fin start på dagen!

Idag är det måndag igen och som vanligt börjar jag den i simhallen, skön känsla att få träna innan jobbet.

07.30 hoppar jag i bassängen och simmar cirka 1 h. Idag körde jag lite tempoökningar, benteknik, dolme + paddlar och så swooosch så hade 1 h gått. Idag utmanade jag mig ännu mera, trycker på mera i mina armtag och blir väldigt trött, skönt! Folktomt i banorna så behövde inte trängas, men vad jag saknar någon att simma med, så mycket roligare att simma tillsammans med någon.

11.00 är det dags för gymträning. Måndagar betyder bland annat chins, dips, utåtrotation för rotatorkuffen, övningar för baksida ben och mage.


Min Sim och styrkemåndag! 


lördag 15 februari 2014

Långpassens frånvaro


Idag när jag sprang hände samma sak som förra helgen. Tanken var ett långpass runt 2 mil. Första biten hade jag vinden i ryggen och det kändes väldigt bra. Benen pinnade på under 5 min tempo. Andning, kroppen, benen, allt var i balans.

Efter 1 mil hade vinden vänt och jag fick springa i den tuffa motvinden. Jösses vad jag fick slita, det blåste verkligen från alla håll. Tempot drogs ner lite grann. Men sen hände något. Det kändes som att jag sprang i seg sirap. Jag började må illa och var tvungen och stanna upp för jag trodde att jag skulle kräkas, inget hände. Det kändes lite bättre och jag kunde springa iväg igen men det som gällde nu var närmsta vägen hem.

Väl hemma igen mådde jag pyton. Illamående och alla krafter var slut och jag kände mig så besviken. Långpassen i löpning lyser med sin frånvaro nu. Kroppen har mycket att tänka på just nu så jag får kanske se det som en anledning till att allt kanske inte fungerar som det ska. Men jag hoppas att drivet och långpassen snart är tillbaka för jag saknar dem och den underbara nöta mala känslan.


Det som var positivt under rundan idag var de fantastiska vyerna jag fick skåda. Havet jag älskar dig!



fredag 14 februari 2014

Hjärtan Spinning och PT-jobbet


Hoppas ni haft en fin dag. Jag fick börja min i den där älskade cykelbubblan. En full sal och återigen kämpar grymma deltagare. När man slår en anblick på Activio tavlan och alla ligger och pressar i gula zonen, ansträngande känsla, jäklar vilket driv, de är så duktiga. Fantastiskt härlig känsla, sådär att man bara vill hoppa omkring, så kändes kroppen och  jag bara njuter. :)

Sedan har dagen bestått av fantastiska PT-kunder som kämpar som bara den med utmanande övningar som jag ger dem. Jag älskar verkligen mitt jobb som PT och det känns i hela kroppen att jag har hittat rätt. Det är detta jag vill göra och jag vill utvecklas och lära mig ännu mera. Jag trivs och har det bästa jobbet. Det känns verkligen GULD. Så tacksam att jag får hålla på med det jag brinner för. Träna, inspirera och motivera andra.


 
Happy Friday. Glad alla hjärtans dag, massa kärlek till er läsare! :)
 



torsdag 13 februari 2014

Morgonträning utanför bekvämlighetszonen


Jag älskar verkligen att stiga upp tidigt och morgonträna. Det är bästa starten. Imorse 06.45 satt vi i spinningsalen. Jag var otroligt taggad och laddad. På intervallerna utmanade jag mig extra mycket och svetten bara rann och hjärtat fick jobba. underbar känsla att ha kört ett riktigt bra cykelpass och klockan har inte ens slagit 8.

Tanken var att jag skulle springa ute en liten runda efter cyklingen men snöblandat regn lockade inte så mycket så det fick istället bli ett fartpass på bandet, det ångrar jag inte.

Började med uppvärm 5 min
sen betade jag av 1 min intervaller (tror det blev 13 st, tappade räkningen lite då jag gick helt och hållet in i mig själv, bubbel bubbel försvann ) med 30 sek joggvila mellan
På intervallerna försökte jag utmana mig mycket mer än vad jag brukar och YES farten fanns där. Sista intervallen rev jag av i tempot 03.31. Jösses, det var utanför min bekvämlighetszon! Härligt att benen ville springa fort, känslan efter passet var grym! 

Sen blev det bålstyrka. Körde några övningar med TRX bandet. En övning som är grym finns på film nedan. Bensplitt i TRX. Bränner hårt i magen. 

En alldeles underbar start på min dag! :) Morgonträning I just love it!  

tisdag 11 februari 2014

TisdagsLÖP och SPINN


Med mina nya skor på jobbet så blir jag glad. Färgerna piggar upp, känner mig fräsch! :)

Efter jobbets slut snörade jag på mig löpskorna och gav mig ut i ett regnigt Varberg. Under kvällens löppass tackar jag en kille med pannlampa som sprang längs med strandpromenaden. Han gjorde att jag höll tempot ikväll. Såg honom ganska så långt bort men inte helt omöjligt att komma i kapp.

Jag kom närmre och närmre. Snabbare steg, flåset höjdes, tempo drog iväg, avståndet krympte men han höll en grym fart. Svårt att komma i kapp och jag hann inte riktigt för när jag var som närmast vek han av från strandpromenaden och jag fick fortsätta min kamp ensam om att hålla uppe tempot sista biten.

Grymt att ha någon där fram som man tävlar emot i tankarna i alla fall, Tack för draghjälpen! :) Det blev ett tufft pass fartmässigt.

Efter milen blev det 70 min spinning så raskt hoppade jag i cykelkläderna och for in min spinningbubbla.

Det bästa av världar under en och samma kväll.. Löpning och Cykling, bara simningen som saknades! :)


Just love TRI! :)



måndag 10 februari 2014

Rakt in i kaklet



Söndagen med lite extra tryck i passen 

SIMNING: Kände mig mycket bättre i kroppen så startade dagen med simning och cykling. Simningen var tuff, mycket fart och intervall. Härligt och få köra ett sådant pass, riktigt trycka på i simmet och med en coach som tittar och ger tips. Värdefullt! 
 
SPINNING: Jag fick hoppa in och guida triathleterna denna söndag eftersom vår ordinarie ledare var sjuk. Att få leda triathleter som kör så det ryker om hjulet är underbart. Vi cyklade i bergen, under en blå himmel och solen sken och gav oss energi. Vilket pass det blev. 

Fokus INTERVALL och jag var helt slut efteråt. Jösses, verkligen rakt in i kaklet!

Vi började med en intervallpyramid på 6, 5, 4, raksträcka, 4, 3, 2, ju kortare intervall desto hårdare slit. 

Därefter blev det:
 
4 st 70/20 intervall
4 st 40/20 intervall
avslutade med 8 st 20/10 intervall. 


Idag väckte jag kroppen i bassängen igen. Bästa starten på veckan! :)


lördag 8 februari 2014

Nya TRIATHLON skor och grå löpning


Där på hyllan fanns de. Skorna som hade mitt namn på sig. Kärlek vid första ögonkastet. Föll för färgerna, texten swim, bike, run och de var otroligt lätta och sköna. Jag kommer ha snyggast skor på fötterna för jag kunde inget annat än och slå till! :) Nu finns de hetaste skorna hemma hos mig och väntar på att användas! :)

Tidigare i eftermiddags tog jag en löptur i ett grått, blåsigt ( nu är den tillbaka den kära motvinden ) Varberg. Knoppen ville men kroppen hade inte mycket att sätta till idag. Varje steg kändes trögt, är glad att jag fick ihop lite mer än 16 km. Det var tufft idag och jag däckade i soffan efteråt. Kroppen känns inte helt hundra. Hoppas lite vila gör susen för nu ska jag inte lämna soffan.

God mat och vila står på schemat och hoppas att batterierna är laddade tills imorgon.
Triathlon söndag väntar!


Tar en titt till på mina skor igen och njuter... kärlek i en ask! :)



fredag 7 februari 2014

Bryggspring FILM och CycleHIGH!


Igår på x-fit passet utmande jag med bland annat bryggspring. En tuff övning för baksidan. Se film nedan! :) tufft och kul! :) så roligt att fler har hittat till x-fit passet, det kommer fler och fler för varje gång! :) jätteroligt pass att leda!

I morse fick jag äntligen vakna upp och köra med fredagsgänget i spinningsalen. Har varit borta två fredagar på grund av utbildningar. Så härligt och vara tillbaka och jag bjöd på ett nytt tufft pass. 

Tempobackar, backintervaller, tunga backar.. en härligt jobbig blandning av det bästa!

Avslutade det hela med 70/20 intervaller x 4. Tokjobbigt! Så roligt och se deltagarna hur de kämpar! De är så duktiga! Love it! :) det ösregnade ute men i salen sken solen! 

På lunchen var det också ett riktigt taggat gäng i salen, bjöd på tempobackar och fina intervaller! :) 

Nästan en övertänd instruktör i sadeln. Galet vad jag blev cyclehigh! :) En superfredag!

 

torsdag 6 februari 2014

Torsdags super BRICK


Igår kväll landade jag på Yoga mattan - en timme för mig själv, i min egna bubbla. En timme för kropp och knopp, det var välbehövligt. Verkligen öppna upp höfterna och flöda igenom kroppen. Musklerna tackar! Yogan ger en bra balans.

Idag ringde väckarklockan 05.45. Med frukosten i magen cyklade jag till gymmet och satte mig på spinningsadeln tillsammans med 14 andra morgonpigga spinnare. Jag var med som deltagare och det är så härligt att kunna försvinna in i sin bubbla och bara fokusera på sig själv - låta sig ledas. Grymt pass idag. Musik som passade mig och ett upplägg med backar och intervaller. Bra tryck i benen!

Härligt att vara klar med cyklingen 07.30 en morgon för att sedan snöra på sig löparskorna och springa ut i ljuset och njuta av frisk luft. 1 mil var målet. Benen kändes pigga från start så jag höll ett bra tempo. Det kändes lätt att springa. Jag blev förvånad över farten jag kunde hålla, när senast hade jag ett snitt på 04:39/km, det kändes härligt! :)

En disig men ljuvlig morgon i löpskorna. 
Längs med vattnet sprang jag med lätta steg och just där, lycklig! 

1 mil på 46 min. Happy! :)




tisdag 4 februari 2014

Omotiverat


Ikväll stod det löpning på schemat. När jag slutade jobbet kände jag inte den där känslan av lust till träning, det där suget fanns inte där. Ögonen trötta och huvudet befann sig någon annan stans. Mycket som snurrar omkring. Det gick trögt att få på sig kläderna men jag tänkte ändå att jag ville ge det en chans.

10 min in i löppasset kom känslan. Luften var perfekt. Tankarna började rätas ut och den där underbara känslan kom. Kroppen kändes stark och sista 3 km släppte jag benen fria för full gas. Oj vilket skutt de tog, de kändes som att jag flög när jag sprang där på strandpromenaden i mörkaste Varberg.


Omotiverat till en början men det slutade i  15 km glädje! :)
Tänk va de där endorfinerna kan göra, ge superkrafter!



söndag 2 februari 2014

Kostutb, triathlonträning, magbalans övning


Fredag/Lördag..

Det har varit två intensiva kostdagar i Lund. Intressanta föreläsningar och det känns som att jag har lärt mig mycket nytt. Huvudet är proppat och nu ska jag låta det sjunka in.

Vi hade det bra i Lund jag och mina fina kollegor. På fredagskvällen myste vi till det och käkade ute. Vi hann med ett träningspass på Actic Olympen där även Riccard var med, en kompis som jag tränade mycket med i Luleå. Så himla roligt att träffas igen efter två år, massa och prata om och att få till en tränings- och frukostträff var grymt kul. Försöker övertala honom att bli min partner till Swim/run ultra Marstrand, får se om han nappar.

Söndag...

Idag var det dags för sim och cykelträning. Bästa starten är att hoppa i vattnet. Vår nya coach ger superbra tips och hjälper till väldigt mycket, är petig och det är bra. Det blev mycket benspark och fokus på hållning.

Efter simmet drog vi vidare till spinningsalen och idag coachade jag. Långa backar och intervaller stod på schemat. Fullt ös i benen! Så himla härligt. Glad över att kunna börja dagen på detta vis.

Sen drog jag till gymmet och körde slut på magen. Min magbalans övning som ni kan se nedan på filmen börjar sitta lite bättre nu. Känns superbra. :) En härlig söndag som nu ska spenderas hemma och bara ta det lugnt och skönt!