tisdag 28 april 2015

BRICK-TRÄNING 11 dagar kvar


Jag har känt mig oförskämt pigg efter mitt trail-marathon i lördags. Dagen efter Linnémarschen återhämtade jag kroppen med ett lugnt simpass med avslutade isbad och ångbastu. Benen kändes bra!

IRONMAN MALLORCA 70.3 

Det närmar sig med stormsteg, resan till Mallorca. Just nu ser det varmt och härligt ut. Jag är nervös för hur jag ska packa ner min cykel. Hur fasen skruvar jag av styret? Hur lossar jag på bromsklossarna? Ingenting ser sig likt ut på denna hojjen! Måste ta experthjälp tror jag! Det pirrar i magen men det ska bli härligt med semester, sol och värme. Umgås med ett gott triathlongäng och toppen blir tävlingen.

jag ska kämpa mig igenom den backiga cykligen på Mallis. Hade önskat mig mer cykelmil  benen men nu är det bara och köra. Med Mallis i åtanke ikväll så blev det

BRICK-TRÄNING

Styrkeintervaller i backe. Tuff växel på och sittande hela vägen. Upp ner upp ner upp ner och so on. 80 min cykel. Gillar backintervaller det suger skönt i benen. Och när man ser utsikten över havet så går det inte att klaga.

Hem och lämna hojjen och sätta på sig löparskorna och rakt iväg mot bokskogen för 7 km löpning. Bra och börja vänja benen att efter cykel kommer löp och löpningen ökade jag tempo allt efter tiden gick och avslutade med hyfsat bra fart under skorna.


Vacker kväll här i väst! 

// Passionerad triathlet :) 



lördag 25 april 2015

Race Rapport Linnémarschen 42 km


Linnémarschen 42 km 

Det bestämdes inte för så länge sen att jag skulle haka på Jani och Magnus på detta äventyr. Ett marathon löpning i ganska så stol del i terräng. Jag var lite nervös igår ikväll, har aldrig sprungit så långt i skog och backarna kände jag en rädsla för. Men jag gillar utmaningar och jag gillar att springa långt och länge.. :)


Klockan ringde strax efter klockan 6 i morse och då var det bara och sätta fart. Frukost i magen och på med löpkläderna för att sedan ta oss till starten av Linnémarschen vid Borås Arena.

Linnémarschen går runt i Borås och genom många fina smultronställen som Kypesjön, Ymergården, Kransmossen, Pickesjön m.m. Banprofilen nedan visar att sträckan är rätt så backig.




Klockan 8 gick starten och vi sprang iväg. De allra flesta vandrade sig igenom antingen 42 km eller 21 km. Första biten gick igenom Borås djurpark där vi träffade på några björnar.

Precis innan start... 



Första milen var tuff då backarna avlöste varandra och de var rätt branta och långa. Banan varvades med skog och lite asfalt, små tekniska stigar med lite finare grusväg. Här kommer vi och har precis lämnat ett litet träsk bakom oss. Jag kände mig stark uppför benen var med på noterna.




Jani låg framför och höll bra tempo, jag försökte att haka efter. Han är så otroligt duktig, sån förebild! Trailskogen tar han med storm men idag var jag inte så sen att haka efter. Fötterna rullade på och de tekniska stigarna gick lättare än vanligt. Jag var inne i ett riktigt skönt runners flow. 

Uppför flåsades det rejält. Backarna var inte att leka men jag njöt över att det kändes så bra. Vid vätskekontrollerna stannade vi och tog en mun vatten, lite saft, apelsinklyftorna var gudomliga, bullar, saltgurka, risifrutti, mackor, det gick att hitta det mesta på bordet :) Jag var lite försiktig, hade med mig en getraw som jag smaskade på längs med vägen, kändes topp för magen.

Kilometer efter kilometer avverkade vi i skogen och det kändes riktigt bra överallt, inga krämpor direkt. Tempot skönt och vi sprang om en del längs banan och vid en vätskekontroll får jag höra att jag är första tjej vilket ger mig lite extra energi, så roligt.

Jag njöt av naturen, vitsipporna som har börjat blomma gjorde det extra vackert. När vi kommer in till Borås city igen så vet vi att vi är nära målet. Bara några kilometer kvar och jag känner mig fortfarande glad och hög på endorfiner. Benen är starka och med mig idag! Lycka!

Första tjej i mål 

När vi springer in i mål så har endast en herre gått i mål så vi är bland de första och jag blir första tjej i mål vilket gör mig väldigt glad, så roligt. Jag hade verkligen inte kunnat föreställa mig att det skulle gå så bra som det gjorde. Det blev direkt en grymt god påfyllning från Fruit&Friends, en härlig proteindrink med mandelmjölk, raw kakao, banan, vanilj och proteinpulver. Njutning.

Jag hoppade och jublade av lyckokänslor, vilken dag, vilket härligt underbart marathon! 
Tack Jani och Magnus för grymt sällskap! Känner mig glad just nu i kropp och knopp.

Resan slutade enligt min klocka på 43 km på 4 h 5 min. 



Grymmaste Jani och jag 

fredag 24 april 2015

Linnémarschen Borås 42 km


Imorgon är det dags för årets Linnémarsch i Borås. Det finns många olika sträckor att vandra men vi tänker ge oss på att springa den längsta sträckan 42 km, alltså ett maraton löpning i trailskogarna runt om Borås. 

Det längsta passet jag sprungit i trailskogen är på 2h och då var jag helt förstörd efteråt, så tufft, orkade inte ta av mig kläderna efteråt, jag var totalt slut efter backarna och de tuffa tekniska stigarna.

Jag hoppas att det kommer kännas och bli bättre denna gång. Kastar mig ut i detta äventyr och ser det som en rolig grej. Jag tar det som det kommer, ser det som en fantastisk dag i löparskorna och tänker inte jäkta mig igenom det utan njuta och ha det bra, det är vad Jag gillar bäst! :) trailskogen är fantastisk vacker och jag ser fram emot fin natur! 

torsdag 23 april 2015

5 km Simning


PASSION - FÖRÄLSKAD

Simkänslan kan svänga väldigt mycket gång till gång men när man väl får upp den där riktigt härliga simkänslan - flowet - så känns det som att jag kan simma en evighet. Jag känner mig som en delfin som tar mig framåt.

Igår var en bra kväll. Jag kände det redan när jag hoppade i. Tog mig igenom passet jag hade lagt upp men var inte nöjd efter det utan jag simmade och simmade och när 4 km närmade sig så kände jag att jag ville ha mer. 5 km ja det är vad jag vill simma ikväll. Det är lååångt men jag nöter på!! Viljan och glädjen har jag.

En efter en lämnade bassängen. Jag var kvar sist i poolen. Fick simma uta bara tusan i slutet, tog alla hjälpmedel för att föra mig framåt snabbare för att jag skulle hinna simma klart innan de stängde dörren.

20.50 hoppade jag upp ur bassängkanten och tassade iväg, lite yr i bollen men väldigt nöjd med mina 5 km.

Passion. jag brinner för detta. jag älskar att nöta långt och länge. Inte fokusera på någon särskild tid. jag gör detta för att jag tycker det är så himla kul, det vill jag aldrig komma ifrån.

tisdag 21 april 2015

Backintervaller Cykel


BACKINTERVALLER CYKEL 

Jösses! Mjölksyran sprutade i benen ikväll men VILKEN kväll. Dejt med världens finaste Nina och vi tillsammans med solen tog oss an Apelviksbacken många många gånger upp ner upp ner upp ner upp ner upp ner och så om och om och om igen tills benen kroknade. 

Jag gillar lugnt och skönt men detta var faktiskt allt bra härligt. Kände hur syran kom i benen och flåset har nog aldrig varit så högt på cykel. Jag vågade ta iiiiiii så det stod härliga till!

Bra känsla på hojjen uppför backen! Tack Nina för grymt sällskap! Vi rockar! 


söndag 19 april 2015

18 mil cykling 18 km trailrunning


18 mil cykling PANNBEN

Klockan ringde tidigt i lördagsmorse. Långtur på min rosa kärlek var planerad. Solen sken på en blå himmel och vi började vår resa ner mot Halmstad i mestadels medvind. Kustvägen är så vacker, små fina vägar. Jag hade laddat upp med sportdryck och bars för att hålla energinivån uppe.

Det blåste på rejält och flaggstängerna stod rakt ut. Vi kom ner till Halmstad och vände våra cyklar efter cirka 9 mil. BOOM motvinden mot kroppen och tempot sjönk rejält och krafterna som kändes bra innan började att tvina, mil efter mil blev jag tröttare och tröttare.

Motvinden slutade aldrig!!!! Det kändes hopplöst, hann tänka många dumma tankar på vägen hem. Tur att Jani fanns vid min sida och pushade mig framåt med sin positiva inställning. Tårarna var nära många gånger. Motvinden höll på att knäcka mig igår, det var så otroligt tufft både fysiskt och psykiskt igår. 18 mil är galet långt och jag är så himla glad att jag kom hem.

Pannbenet, viljan och styrkan vann, otroligt nöjd!






18 km trailrunning 

Löpning när den är som allra bäst. Antingen vid havet eller i skogen och jag har tur som kan springa både vid kust och fina skogar. Idag i den fantastiska skog som finns i Borås. Jag blir alldeles häpen ibland att det kan vara så vackert. Trollskog och magiska stigar.  En bra tur med många backar där turen från igår kändes absolut av i benen. Tufft men jag bet ihop och fick till en fin, backig och utmanande runda i skogen.


torsdag 16 april 2015

20 km morgonlöpning


MORGON-LÖP 20 KM

Jag älskar att träna på morgonen. I mitt arbete så jobbar jag två kvällar i veckan och då har jag en en förmiddag för mig och min egna träning och jag tycker det är jättehärligt. Torsdagar brukar betyda löpning så även idag.

Strax efter klockan 7 sprang jag iväg i morse och det var rejält blåsigt. Vinden tog tag i mig kraftfullt längs med strandpromenaden men vad gjorde väl det när jag fick denna utsikt över havet. Benen kändes helt okey men sista 6 km så tappade de energin lite grann men jag kämpade på och kunde öka sista biten hemåt.

Det finns oftast en sista växel att lägga in, jag tycker det är härligt att trycka på när man närmar sig passet slut. Känna fartvinden och släppa på allt och bara köra. Bästa av allt, frukosten smakar ännu bättre efter ett sådant här pass.

Nöjd med dagens löpning som landade på 20 km, 1 h 40 min. Älskade kusten! 





tisdag 14 april 2015

Outdoor Bootcamp Pass


På mitt jobb gäller det att vara flexibel. När en kollega blir sjuk och inte kan ha sitt Outdoor Bootcamp får jag snabbt knåpa ihop ett pass. Spännande, kul och utvecklande för en själv.

Lunchpasset som var i strålande sol och storm lockade 4 glada tjejer som kämpade rejält. Vi började med löpning ner till strandpromenaden där sanden slog oss i ögonen, där fick vi känna att vi levde. Bra motvind mot kroppen vi fick slita. Lite löpskolning, snabba steg upp för trappor, gående utfallssteg blev vår uppvärmning. Att få vara ute och hålla pass är verkligen toppen och speciellt när man bor såhär och har sådan vacker miljö att vistas i.

Själva passet blev ett blockpass där varje övning kördes i 1 min x 2

En del av passet :

Block 1.
1. Sidolöpning innan vändning 3 upphopp
2. Armgång med / utan armhävning
3 Utfallsgång

3 ruscher upp för en kort backe på plats

Block 2.
1.Upphopp på högt trappsteg
2.Dips
3.Moutain climber

3 ruscher upp för backen

Tabata intervaller 6 omgångar x 20 sek
Varvade sumoknäböj med hopp och planka flytta fötter ut och ihop 


Mycket flås och styrka för benen, det gillar jag! Härligt gäng!




Ikväll blev det egenträning i form av 15 km löpning och vinden var fortfarande stark så havet brusade högt! Har så svårt att motivera mig till intervallträning just nu så det blir sköna härliga turer istället! Jag vill att träningen ska kännas bra och rolig, jag gör det jag känner för i stunden.

Njuter av fina turer längs med havet...

söndag 12 april 2015

11 mil cykling i ny cykeldress


I fredags hämtade jag ut mina nya snygga cykelbyxor som jag har beställt hos CykelverkstadenNO.1 De satt som en smäck så nu har jag ett TREK cykelkit som matchar bra ihop med min pärla!

 
Åh jag bara älskar min cykel... :) 



Byxorna fick jag använda redan igår då det blev en 4 timmars cykeltur. Vädret gick inte att klaga på, varma ljumna vindar, strålande solsken en klarblå himmel, äntligen inga frusna fötter!

Motvinden var mot kroppen till en början och ibland var det som att jag cyklade rakt in i en vägg.
Kände ändå trots motvinden att jag kunde slå kraftfullt emot den. Benen var glada och pigga!

Jag provade min nya sportdryck som jag tänker köra med på tävlingarna framöver. Tidigare år har jag inte kört med någon sportdryck innan och provat ut utan kört med de som erbjudits på tävlingarna, men efter magkrämporna förra året kände jag att det är dags att prova något innan och se om det funkar bra för magen.  Jag har hört mycket bra om denna sportdryck så blev nyfiken och nu är jag ambassadör för UMARA Sports.

På deras hemsida går det att läsa om just sportdrycken jag drack igår och det står bland annat:

-lättdrucken fräsch citrussmak och de tycker jag absolut att den är, mycket god jämfört med andra drycker jag smakat på

- snabbare upptag och snällare mot magen - och under min tur igår så var min mage helt i sin ordning

- maximal energitillförsel under passet med 50% mer energi än tidigare - kände mig stark hela vägen


Känns bra att ha provat och jag hoppas att denna dryck kan hjälpa mig i min framfart och hålla mig med god och bra energi och snäll mot magen!


Cykelturen igår landade på 11 mil och det var grymt härligt. Medvinden på hemvägen var nog det bästa. En flygande känsla!




lördag 11 april 2015

Nya löparskor Saucony Zealot


Jag är Kär!

Nu har jag hunnit provspringa mina nya skor under några blandade löppass och de har fungerat till både snabbdistans och långdistans. Skorna jag pratar om är Saucony Zealot ISO och är mina första Saucony skor men kommer definitivt inte bli mina sista.

Lite om skon:

- Jag har lite bredare fötter och dessa skor är lite bredare vilket gör att de passar min fot perfekt.
- Lätt träningssko med en tjockare mellansula och är tänkt för mer mängdträning
- Mellansulan i powergrid + ger mycket spänst och stötdämpning
- mjukt dämpad sko med lågt häl till tå dropp 4 mm

Snabbaste och skönaste skorna jag har haft! Känns som att jag flyger fram med dessa om jag jämför med mina andra löparskor jag har haft så känns dessa helt perfekt för mig. Äntligen har jag hittat rätt! :) 




onsdag 8 april 2015

Födelsedag 30 år


MIN 30 ÅRSDAG! 

Idag är det min dag, min födelsedag och jag har njutit hela dagen! Jag gillar att fylla år och att fylla 30 betyder att jag kommer in i en new agegroup. :) 

Jag har blivit uppvaktad hela dagen av fina hälsningar, härlig sång från kollegor, världsfina presenter: Ska unna mig något fint och lyxigt på Asia Spa (TACK Nina och Andreas ), simma så jag får simfötter i Borås i ett helt år ( bästa Jani ), använda mitt vackra armband från Kalabalik ( tack fina kollegor ) och ett annat fint armband som är Lina-Rosa ( bästa vän Esa ) laga mat i en lergryta och sponsring till en RAW blender. 

Kvällen spenderades på NAMI min favoritrestaurang med de bästa. Ett underbart gott slut på min dag!

Tusen tack för all uppvaktning på min dag!
Ett stort leende på mina läppar hela dagen!


måndag 6 april 2015

Intervaller och snabbdistans


Nu är påskhelgen snart slut och jag är landad på västkusten igen. Jag har haft fantastiska dagar i Småland fyllda med familjemys, kompismys och fått prova min nya kärlek på tre cykelpass nästan 18 mil totalt.

INTERVALLER PÅ SADELN 52 km 

Igår körde vi intervaller. Jag hade en bra rygg att jaga. Det sporrar verkligen att ha någon framför, det gör mig mera taggad att ta i och inte vilja släppa taget. En rätt backig runda där trycket i pedalerna fick ökas.

Intervallerna: 1 x 20 min hårt tryck, 2 x 10 min. Tufft och jobbigt. Den sista intervallen ville benen strejka och mjölksyran kom krypande men det var bara och köra på. Passet höjde inte mitt självförtroende direkt, jag känner mig långsam och hur mycket jag ens trycker på så tycker jag att jag inte kommer något framåt. Kämpar vidare!

SNABBDISTANS 54 km 

Inför dagens pass var det lite blandade känslor. Hur skulle benen kännas idag? Låren som fick jobba hårt igår på intervallerna. 3 grader visade temperaturen och det var kyliga vindar som mötte ansiktet när vi cyklade iväg tidigt på morgonen. Kroppen blev snart varm värre var det med fötterna de domnade av och var kalla hela turen.

Vi cyklade ut mot Aboda Klint. En fin väg med mycket skog omkring, backar som avlöser varandra. Tanken var att trycka på när vi vände hemåt och köra med högre tempo. När vi vände hemåt fick vi motvinden mot oss såklart. Plockade fram pannbenet, borrande ner huvudet och cyklade med lite mer självförtroende. Det gick ändå undan och jag kände fartvinden susa. Äntligen lossnade det lite grann. Jag måste börja tro mera på mig själv!!

Cykelbenen ska då bli starkare ! :) 




lördag 4 april 2015

Smålands-Cykling med rosa pärlan


SMÅLAND

Landad hemma i Småland för att fira påsk med familjen. Min finaste rosa kärlek fick såklart hänga med. Efter nästan 4 timmar i bil så var det skönt att hoppa på cykeln och utforska vägarna här i Smålandet.

CYKLING 72 KM

Motvinden började att slå mot kroppen. Backarna avlöste varandra. Benen kändes sega som kola. Solen kikade fram mellan molnen, det blev även regn, hagel och lite snö längs med färden så fossingarna var inte alltför glada och tappade känseln.

Då när det kändes kallt om kroppen så tänkte jag tillbaka till Vansbro Triathlon där jag cyklade i hällregn och 8 grader och plötsligt så kändes dessa förhållanden inte så farliga. Positiva tankar och så rullade vi vidare. Solen kom då och då och värmde kroppen.

Detta var min andra cykeltur ute för i år och den kändes lite seg för benen. Cykelformen känns långt borta men nu är det bara och köra på och hoppas att det kommer att kännas bättre. Mitt självförtroende måste stärkas när jag sitter på cykeln.

Jag är väldigt förälskad i dig min TREK och jag vill att vi ska susa fram tillsammans!


Rosa. jo jag gillar det! ;)




Idag hoppade vi i löpskorna innan frukost och det bjöds på soligt underbart väder. Vilken morgonstart denna påskafton. Slingan här i Högsby är tuff. Backarna avlöser varandra och benen får jobba. Bra start innan det nu är dags att åka och äta påskmiddag med familjen! Fint att vara hemma och mysa!


Önskar er en trevlig påsk!


torsdag 2 april 2015

Färgbomb på benen-återvunna plastflaskor


Jag älskar färg och speciellt en färg och ni som känner mig vet ju att det är rosa jag har en förkärlek för. Men ibland chockar jag mig själv och dessa tights som är mina favoriter just nu är faktiskt inte rosa. De är väldigt färgglada, mönstrade, grymt sköna och jag känner mig extra stark och snygg i dem. :)

Provat Teeki-tights? Tights som är gjorda på återvunna plastflaskor. Häftigt!!

De är ljuvligt sköna med hög midja som inte sitter åt, är det något jag inte klarar av är när det trycker åt för mycket. Dessa teeki tightsen har jag köpt hos min kollega som driver en väldigt fin webbshop BYENBERG 

Tightsen funkar även till vardags tycker jag :) 





Ett par andra favoriter jag har just nu är tightsen från Power Woman!  
Snygga, sköna, och fantastiska att ha på sig. Finns mycket fint på sidan. Älskar Anna Wretlings design! 


Vad har du för favoriter?