fredag 30 november 2012

En morgon i gymmet


Fokus överkropp på gymmet i morse. 
Jag värmde upp med 20 min på crosstrainer.

Därefter blev det övningar för

Rygg
Bröst
Triceps 
Mage 

en stillsam morgon på gymmet. jag hade en sal helt för mig själv ett tag. lyxigt!

 


Ryggen kändes bra, jag känner att jag har uthållighetsstyrka! 
Bröstet är väl sådär. Där får jag kämpa lite extra! 

Triceps = mycket dåligt
Jag är ledsen över att jag har tappat mina tricepsmuskler, men det är mitt egna fel.
Förut älskade jag att träna just triceps. I Luleå blev det många reps av dips.
Men här i Varberg så finns ingen dipställning så jag har helt glömt av mig och tappat bort mina triceps. 

Det finns ju andra övningar man kan göra men dipsen var verkligen min favorit. 

Jag kände det på simpasset i onsdags att mina triceps inte är som förut. Jag blir fortare trött i dem. 

Nu måste det bli skärpning! 

Idag blev det många tricepsarmhävningar och nu känner jag att det värker i musklerna. Härlig känsla, men jag vill orka så mycket mer. 


Vilken är din bästa triceps övning? Hit me!!! :) 

 


12 kommentarer:

 1. Bästa tricepsövningen är, lägg upp fötterna på en bänk i jämnhöjd med den du sitter på. Se till att näst intill kunna ha raka ben, mellan bänk och sittplats. Sedan är det bara att köra dips. Älskar den övningen och det är svårt att inte känna något av den.

  SvaraRadera
 2. Kom ihåg mitt tips om att simmare inte ska träna så mycket bröst... armhävnigar är okej men inget tungt. Du vill ju vara snabb i vattnen inte snygg på bryggan ;)

  SvaraRadera
 3. Bortsett från stakningsträning (vilket går bra ned gummiband i ett gym) så brukar jag göra tricepspress med kettlebell sittande på gymbollen. Jag är rätt dålig att just träna triceps annars.

  SvaraRadera
 4. Dips är nog favoriten, men annars att ligga på rygg med en skivstång där man börjar rakt upp och sedan böjer armarna så att man för stången mot pannan, och upp igen. Bara underarmarna rör sig. Eller träna triceps med TRX!

  SvaraRadera
 5. Härligt med tomt gym! Har inga bra tips att ge egentligen utan läser nyfiket de tips som ramlar in här. :)

  SvaraRadera
 6. Jag var tvungen att googla eftersom jag inte riktigt vet hur jag ska beskriva övningarna. Om du tittar på den här länken: http://markbladet.se/bloggar/traningsbloggen/?p=2073 så är mina favoriter den första och den som heter "Tricepskickbacks" :)

  SvaraRadera
 7. Jag måste säga att jag gillar just klassikern dips eller press med viktplatta ovanför huvudet. Det känns bättre då man behöver koppla på fler muskel och övningen blir mer komplex.
  Härligt att träna i sådant lugn på morgonen!

  SvaraRadera
 8. Skidåkning givetvis!!! I brist på det, stakmaskin. I brist på det, olika övningar i kabelmaskinen eller vad den heter.

  SvaraRadera
 9. Jag älskar triceps, brukar ligga ner på en bänk och köra tricepsextention med båda armarna bakom huvudet, sedan enarmsextention, tricepskast och tricepsextention bakom huvudet med en KB :D
  Kramar

  SvaraRadera
 10. Stående tricepspress i dragmaskin är en riktig favorit! Helst med tvådelat rep så man kan ta ut rörelsen ordentligt i nedersta/bakre läget.

  SvaraRadera
 11. Dips med vikt! Oslagbart :D

  SvaraRadera
 12. Åh, jag blev så nöjd när jag kunde göra min första dip. Sedan utvecklade jag det mer och mer och sen fick jag ont i axeln... Så nu kör jag aldrig dips, det är inte värt det.

  Min absoluta favorit är liggande tricepspress med stång, den är grym! Annars är de här övningarna bra också: http://semmla.shapemeup.se/2012/07/02/nya-tricpesovningar/

  :)

  SvaraRadera