lördag 25 april 2015

Race Rapport Linnémarschen 42 km


Linnémarschen 42 km 

Det bestämdes inte för så länge sen att jag skulle haka på Jani och Magnus på detta äventyr. Ett marathon löpning i ganska så stol del i terräng. Jag var lite nervös igår ikväll, har aldrig sprungit så långt i skog och backarna kände jag en rädsla för. Men jag gillar utmaningar och jag gillar att springa långt och länge.. :)


Klockan ringde strax efter klockan 6 i morse och då var det bara och sätta fart. Frukost i magen och på med löpkläderna för att sedan ta oss till starten av Linnémarschen vid Borås Arena.

Linnémarschen går runt i Borås och genom många fina smultronställen som Kypesjön, Ymergården, Kransmossen, Pickesjön m.m. Banprofilen nedan visar att sträckan är rätt så backig.
Klockan 8 gick starten och vi sprang iväg. De allra flesta vandrade sig igenom antingen 42 km eller 21 km. Första biten gick igenom Borås djurpark där vi träffade på några björnar.

Precis innan start... Första milen var tuff då backarna avlöste varandra och de var rätt branta och långa. Banan varvades med skog och lite asfalt, små tekniska stigar med lite finare grusväg. Här kommer vi och har precis lämnat ett litet träsk bakom oss. Jag kände mig stark uppför benen var med på noterna.
Jani låg framför och höll bra tempo, jag försökte att haka efter. Han är så otroligt duktig, sån förebild! Trailskogen tar han med storm men idag var jag inte så sen att haka efter. Fötterna rullade på och de tekniska stigarna gick lättare än vanligt. Jag var inne i ett riktigt skönt runners flow. 

Uppför flåsades det rejält. Backarna var inte att leka men jag njöt över att det kändes så bra. Vid vätskekontrollerna stannade vi och tog en mun vatten, lite saft, apelsinklyftorna var gudomliga, bullar, saltgurka, risifrutti, mackor, det gick att hitta det mesta på bordet :) Jag var lite försiktig, hade med mig en getraw som jag smaskade på längs med vägen, kändes topp för magen.

Kilometer efter kilometer avverkade vi i skogen och det kändes riktigt bra överallt, inga krämpor direkt. Tempot skönt och vi sprang om en del längs banan och vid en vätskekontroll får jag höra att jag är första tjej vilket ger mig lite extra energi, så roligt.

Jag njöt av naturen, vitsipporna som har börjat blomma gjorde det extra vackert. När vi kommer in till Borås city igen så vet vi att vi är nära målet. Bara några kilometer kvar och jag känner mig fortfarande glad och hög på endorfiner. Benen är starka och med mig idag! Lycka!

Första tjej i mål 

När vi springer in i mål så har endast en herre gått i mål så vi är bland de första och jag blir första tjej i mål vilket gör mig väldigt glad, så roligt. Jag hade verkligen inte kunnat föreställa mig att det skulle gå så bra som det gjorde. Det blev direkt en grymt god påfyllning från Fruit&Friends, en härlig proteindrink med mandelmjölk, raw kakao, banan, vanilj och proteinpulver. Njutning.

Jag hoppade och jublade av lyckokänslor, vilken dag, vilket härligt underbart marathon! 
Tack Jani och Magnus för grymt sällskap! Känner mig glad just nu i kropp och knopp.

Resan slutade enligt min klocka på 43 km på 4 h 5 min. Grymmaste Jani och jag 

5 kommentarer:

 1. Grattis till en fin prestation!

  SvaraRadera
 2. Wow! Sjukt starkt! Du är grym!

  SvaraRadera
 3. Vilken premiär, så glad för din skull. Du kan verkligen klara allt du bestämmer dig för!

  SvaraRadera
 4. Grattis! Bra jobbat i klorofyllen! ;-)

  SvaraRadera
 5. Wow du är ju helt fantastisk!!!
  Bra jobbat.

  SvaraRadera