söndag 20 september 2015

Träning inför Kona


JAG ÄR SÅ HIMLA NERVÖS! PIRRET I MAGEN...

Kollade på filmen från Kona 2014 då det var värsta vindarna på år och jag blev helt skräckslagen...klarar jag verkligen det där?

Träningen tuffar på men inte så mycket som jag hade velat. Jag känner mig trött i kroppen och jag blir lite stressad över träningstimmarna som inte är lika många som inför Kalmar.

Jag försöker tänka att jag har mycket träning i bagaget och att det jag gjort över sommaren finns kvar i kroppen.

Det jag vill med Ironman Kona är att ha en bra dag på banan. Jag vill kunna njuta av att vara där och inte känna någon press över att jag måste prestera.

Mitt mål kommer vara att komma i mål och ha så kul jag bara kan ha det. Det spelar ingen roll vad tiden kommer att bli min första gång på Kona, jag vill uppleva det magiska.


Simningen 3.8 km 

Simningen kommer att ske utan våtdräkt. Jag har tänkt att införskaffa mig en swimskin att ha under simmet och hoppas att det kan hjälpa till lite i alla fall. Simbanan känns bra och enkel. Simma rätt ut och sedan svänga för att sedan simma rakt tillbaka. Bra att den inte är så komplicerad med många svängar för det kommer att vara vågigt.

Tänker att det är bra att Kalmars simningen var tuff och vågig, jag har provat på det!

Cyklingen 18 mil 

Den kommer bli blåsig. Cyklar 9 mil rätt ut bland lava fälten och vänder i Hawi för att cykla de sista 9 milen hem. Någon gång hoppas jag på en härlig medvind. Får tänka att motvinden är min bästa vän och det är bara och nöta på. Vara supernoga att dricka och äta i hettan. 

Här får jag se upp och inte köra med för hög profil på hjulen på grund av blåsten sen funderar jag på om jag ska ha tempohjälm eller vanlig på grund av värmen. Tempohjälmen stänger inne allt, finns inga lufthål, och risken finns att jag kommer bli överhettad. Kanske tar med båda mina hjälmar och provar och bestämmer mig på plats. 

Hoppas överleva mina 18 mil där borta med en bra känsla. 
Jag vill känna cykellycka! Efter cyklingen är det 4.2 mil löpning kvar som jag vet kommer bli det absolut jobbigaste. Jag tycker det är väldigt tungt att springa i värmen så här blir mitt fokus att försöka hålla mig springandes så gott det går, gå i varje vätskestation och kyla ner mig med is och dricka vatten och fylla på med energi. 

Mitt mål blir att hålla mig springandes mellan stationerna men om jag får gå stundvis så kommer jag göra det.  

Har hört att det är stora partier som man springer längs med en motorväg där ingen publik står och hejar. Kommer inte vara som i Kalmar där publiken hejar fram hela tiden. Tur att jag har pannbenet med mig och får kämpa för mig själv. 

Jag räknar med att det kommer ta tid, att komma i mål är min högsta dröm. Kommer kämpa som tusan för att höra de där orden Lina You are an Ironman på KONA. 

Detta är verkligen living the dream och jag hoppas på den bästa dagen! 

Jag tror inte att jag har fattat att jag ska dit än... 

8 kommentarer:

 1. Du är så grym, Lina, så du fixar mycket mer än du tror!
  Och när du är där på tävlingsdagen så springer du på endorfiner och andrrenalin! Promise! Men det absolut viktigaste (som du själv säger) ; HA KUL! Häftigt att bara har tagit sig dit! :-)

  Kram M

  SvaraRadera
 2. Det är så häftigt att du ska dit och köra! Det kommer gå galant, passa på att njuta! Kona - alla triathleters dröm ju! Kram

  SvaraRadera
 3. Åhh så häftigt! Du kommer vara grym. Heja heja! Ska sitta uppe och följa dig :)

  SvaraRadera
 4. Jag förstår att det är mycket tankar nu men du är ju rutinerad! Fokusera på den fantastiska träningsglädje så kommer det bara flyta på! :-)

  SvaraRadera
 5. Hej dig!!! Jag kommer finnas med dig i tankarna. :) Du är stark och har ett pannben av stål. Kommer gå fin-fint!! Snabb, snygg och stark... och rosa! :) Bästa mantrat. Kör hårt och stort LYCKA TILL!!!! Kram!

  SvaraRadera
 6. Åh, jag blev lite nervös å dina vägnar. Men jag vet ju att du klarar det, alldeles galant:)

  SvaraRadera
 7. Det är som de andra skriver, riktigt häftigt! du kommer att klara det och med all säkerhet ha ett stort leende på läpparna hela tävlingen igenom! Heja dig :-)

  SvaraRadera
 8. Tack för en bra blogg!
  Vart hittade du ironman kona 2014 filmen? Har letat som en tok men bara hittat en rätt kort gopro film!

  SvaraRadera