måndag 26 januari 2015

SIM-LÄGER INSPIRATIONSwim-Camp avslutades med ett Swim-Jump-Moment! :) 
Fantastisk helg med grymma Boråsare! :) 

SWIM-CAMP I JÖNKÖPING En del av det: 

Helgen har varit lärorik, rolig, utvecklande och tuff. Vårt första simpass kallades BACK TO BASIC. En mycket bra start. Effektivt och snabbt frisim handlar om att minimera vattenmotståndet, maximera den framåtdrivande kraften samt att hitta en bra rytm.

Vi började från början och gick igenom dessa saker + övningar för dessa. Mycket bra! Simmet är så himla mycket teknikträning. Öva öva öva öva!

Vattenläget 

Vattenläget och övningar/drills för detta. Skovling övningar där Räkan verkar vara den som vi mest ska praktisera för att öva på vårt vattenläge. Svårt att beskriva men jag tänkte att jag skulle filma denna fantastiskt svåra övning och visa.

RÄKAN i ord: Utförs bakåtriktat i ryggläge. Armarna hålls ned längs med kroppen och skovlar för att skjuta kroppen framåt. Kroppen och vristerna ska vara sträckta med tårna ovanför vattenytan.

Armcykeln och rotation 

1. Isättning
2. Framåtsträckning
3. Catch /grepp 
4. Drag 

Bensparken 

Där körde vi bland annat vertikal benspark. Du står rakt upp och ner i vattnet och kör din benspark och försöker att hålla dig ovanför vattenytan med händerna på axlarna. Jösses vilken tuff övning! Huvudet kom några gånger under vattenytan. Pjuh!

Andningen 

Jag andas tydligen bakåt vilket gör att jag korsar min lodlinje när jag andas. Detta är inge bra, gör att min kropp vrids ur läge samt att den framåtdrivande kraften spills ut åt sidan och jag ålar lite fram, och min arm korsar min lodlinje vilket jag måste öva bort.

FILMNING 

Vi blev också filmade när vi simmade. Mycket nyttigt att se. Det jag behöver öva mera på är alltså min andning, fullfölja draget har en tendens att dra lite försiktigt i slutet av draget. Så på med mera POWER!

ARMTAG PÅ EN 50:a

Första lektionen så räknade vi hur många armtag vi tog med vårt simsätt vi hade då. Sen efter alla övningar och drills av ny teknik så fick vi göra testet igen.

Med min dåvarande teknik: 45 armtag 
Med ny bättre teknik 39 armtag 

Alltså 6 armtag mindre. Sparar jag mycket energi! Så det gör en hel del skillnad. Övade mycket på att ta hjälp av glidet man får och fånga vattnet! :)

Har fått bra övningar / drills som jag ska fortsätta med och detta kommer att stärka min simning. Vi hann gå igenom mycket under dessa dagar. Utbildningen körde dessa grymma killar Henrik Wahlberg, Klas Wirehn och Dick Jonzon. Fantastisk simmarhelg. Lärt mig massor och fått inspiration! Toppenbra! Stort TACK!

1 kommentar: