lördag 6 april 2013

Marathon-Lördag 4,2 mil löpning i strålande solsken


Just nu är jag så himla glad, nöjd och trött! Vilken fantastisk dag det har varit. Älskade löpning! 
Underbart väder, härliga löpare, fin natur... Love it!

Jag vaknade med ett litet pirr i magen. Klockan 9 skulle jag vara på plats i skogen kring Ullared och träffa några av Varbergs duktiga löpare, vissa av dem triathleter som gjort bra tider i Kalmar.

Väl på plats så var det glatt gäng som hälsade mig välkommen. Strålande sol och perfekt temperatur. Vi gick igenom rutten. 13 stycken glada löpare sprang i väg i skogen. KUL och vara ett gäng som springer. Vissa bitar var VÄLDIGT kuperade och utmanande. Underlaget varierade mellan, snö, is, lera, åker, asfalt, grus, vi fick helt enkelt det mesta under våra fötter.

Gör oss klara för avfärd 


grus

snö

löv i bokskogenDet var fantastiskt att springa där i bokskogen. Jag njöt av stunden av att befinna mig där. Hörde fåglarna kvittra. Fyllde på med vatten och några bitar av min raw bite.Underbar sol som följde oss hela vägen på en blå himmel.Efter 2 mil var det fikastopp på Öströö fårfarm. Mysigt med fika utomhus i solen. Hit kändes allt väldigt bra i ben och kropp. Lite ont i fötterna då det varit lite svårsprungit (fötterna vek sig några gånger)  på vissa ställen. På farmen laddade vi med ny energi. Vissa valde att stanna sin rutt här, jag och 6 andra kämpade vidare mot marathonmålet!

Efter fikat hade vi 2,2 mil kvar. Det kändes att energinnivån blev högre, vi ökade takten på benen. Efter 3 mil började jag känna att benen blev lite sega. Har ju inte haft någon vilodag denna vecka, körde mina spinningklasser både tors och fredag, det började jag känna nu. Men jag bet ihop och la allt fokus inåt mig och det blev som ett mantra. Jag är stark,uthållig, jag kommer klara det här!Njöt av stunden. 

Vilken frihetskänsla. Öppen åker. Ladugårdar omkring. Landet. Jag kände mig som hemma! 

När det var några metrar kvar, då vi såg målet blev jag så himla glad. Sista biten var en fight. Härlig känsla att vara i mål! Min första mara utan att ha simmat och sprungit innan. Jag vet inte vad det var, om det var att det var så backigt som det var men fasen va den tog på mig. Ruskigt KUL. Härligt inspirerande gäng att springa tillsammans med! 

Bästa gänget! :) 4,2 mil!!!!!


20 kommentarer:

 1. Vilken fin dag, ser fantastiskt ut! Kramar

  SvaraRadera
 2. Ser helt fantastiskt ut. Och så härligt med alla underlag! Nästan så man hade kunnat köra till Varberg bara för att få vara med! Om det inte vore för pucko-vaden då.... :)

  SvaraRadera
 3. Häftigt att kunna springa en mara "bara sådär"!

  SvaraRadera
 4. Du är SÅ grym Lina!! Så imponerad ... härligt att följas åt så hela (halva till slut) gänget!! Ser ut att ha varit en underbar dag!!!
  =)

  SvaraRadera
 5. Vad härligt det såg ut, vilken bra start på dagen.

  SvaraRadera
 6. Ha ha...mina futtiga 18 km känns som ingenting när jag läser om din runda!!!! Härligt jobbat, grymt!

  SvaraRadera
 7. Ni ser ut att ha haft en riktigt härlig dag!

  "Lustigt" med det varierande underlaget:)

  Bra jobbat!

  SvaraRadera
 8. Underbar dag, jag ska också dra ihop ett sånt pass här uppe, smart att stanna och fika och att det inte behöver vara "strid på kniven" om tiderna. bra jobbat Lina!

  SvaraRadera
 9. Vilket gäng, vilken dag! Underbara bilder. Härligt upplägg, att stanna och fika och kunna kliva av efter hälften om man vill. Hur gjorde ni när ni bestämde tempo, var det uppgjort innan ungefär vilket tempo ni skulle hålla eller var det konceptet "alla ska med" ? Jag skulle nog inte våga springa långpass med er iaf ;)

  SvaraRadera
 10. Va kul! Detta måste jag göra med min lilla träningsgrupp i sommar.
  Snyggt jobbat som alltid.

  SvaraRadera
 11. Bra jobbat Lina! Kul m så mycket fina bilder.

  SvaraRadera
 12. Vad lustigt, jag cyklade förbi Öströö precis när där drällde in en massa löpare och jag undrade vad de höll på med för något kul. Nu vet jag:) Visst är det fantastiskt fint i de där bokskogarna!

  SvaraRadera
 13. Åh, det ser så himla härligt ut!

  SvaraRadera
 14. Ja, vår lördagsinstruktör är grym.

  Ibland slår det mig att undrar om du och hon är lika i ert sätt att instruera. Jag känner ofta igen saker som du skriver här om dina pass som hon också gör eller säger på liknande sätt på våra pass. Och ni båda verkar alltid ha det där stora leendet på läpparna:)

  SvaraRadera
 15. Fantastiskt duktiga ni är!!! :-)

  SvaraRadera
 16. Tänkte på dig då jag avslutade mitt pass vid 39 km! Borde pressat lite till, men blicken jag fick här hemma fick mig att tänka om ;)

  SvaraRadera
 17. Wow vilken färd, vilket äventyr ni fick till! Att springa så långt ser så lekande lätt ut då ni gör det! :)

  SvaraRadera
 18. Det där verkar helt super roligt. Härligt med en utflykt i trevligt sällskap. Förra sommaren sprang jag ibland långpass (>2h) med ett gäng kompisar, och det är trevliga minnen. Jag är aningen avundsjuk. :) (inte på sträckan då. Jag skulle dö innan jag är i mål)

  SvaraRadera