onsdag 10 april 2013

Möte med naprapat


När jag steg upp i morse ville jag bara gråta. Foten gjorde så ont. Snabbt kom negativa tankar, dumma tankar som "nu är ironman kört" , "jag kan inte fortsätta utbildningen" med den här foten men snabbt kom jag på mig själv och försökte istället att tänka framåt och positiva tankar, jag kommer fixa detta, foten kommer bli bra, och vet ni nu ikväll gör det inte alls lika ont som i morse.

Det lite häftiga var att när jag kom till skolan idag och träffar vår nya lärare så visar det sig att han är naprapat då ser jag min chans! :) Jag frågade om han ville kolla min fot. Jag fick ett självklart ja, ta av dig skor och strumpor så ska jag känna. Troligtvis har det blivit många små bristningar i foten MEN att det oftast brukar läka väldigt fort. Då såg jag ljuset i tunneln. Fick en övning jag ska göra så nu är det rehab fot som gäller!

Idag har varit en mycket intressant och lärorik dag. Vi har gjort rörlighetstester. Det är så häftigt och se hur olika vi är, att själv får reda på vad man behöver bli bättre på att göra. Vi har även gått igenom muskelsystem i rörelse där syftet är att ha förståelse för bakomliggande faktorer som är avgörande för upplägg av säker och effektiv träning anpassat för kundens behov.

Svåra övningar där det gällde att verkligen tänka på vart musklerna ska vara aktiva. Grymma övningar som stärker upp kroppen. Denna övning som ni ser på bild heter lejonträning. Stärka upp nacken. Fick höra att denna övning var bra för alla cykelnackar! :)

Den konstigaste övningen jag provat. Dra på en plastpåse runt bandet som du hugger tag i långt bak i munnen, titta ner och sedan tittar dina ögon åt vänster för att sedan förflytta huvudet åt vänster. Sen till mitten och likadant mot höger. Varför man ska först bara titta med ögonen är för att du ska förbereda kroppen på vad som ska hända.

Kände mig verkligen grym i denna övningspositionen! :) 11 kommentarer:

 1. Vad skönt att det ser ljust ut med foten. Hoppas hoppas det blir bra snart. Tack för tipset på övningen, den har jag aldrig sett tidigare :P

  SvaraRadera
 2. Tack för dagens uppdatering. Tankens kraft, den är stark :) Kämpa på! Hoppas foten snart är bättre :)

  SvaraRadera
 3. Foten kommer bli bra snat och ironman kommer du allt kunma göra. Det vet jag förbdet bara är så ;)

  SvaraRadera
 4. Vad bra att det löser sig med foten! Rädslan får att man ska skada sig är stor.
  Himla kul att det går bra'! Snart klar ju!
  Vår får springa ihop snart! Behöver någon som är så bra som du är! Kram Mimoza

  SvaraRadera
 5. Låter som det ordnar sig med foten, härligt. Haha vilken spännande övning!

  SvaraRadera
 6. Vad trist med din fot .. hoppas det släpper snart!! Du som tränat så hårt!
  Den övningen ser riktigt bra ut, har aldrig sett den innan.
  Tack för tips!!
  =)

  SvaraRadera
 7. Skador är SÅ tråkigt, men håll ut. Hjälpen du fått kommer göra din ännu starkare på lång sikt. :)

  SvaraRadera
 8. Vilket skönt besked. Håller tummarna!
  Kram M

  SvaraRadera
 9. Tack vad snäll du är <3 Jag vet inte vad jag gör för fel egentligen, men det har med andningen att göra. Jag bara vänta på att kunna mala på längder, men nej den känslan är inte här på länge känns det som. Skam den som ger sig :P
  Ha en fin dag på utbildningen! kram kram

  SvaraRadera
 10. Tack för tips om en bra övning.
  Skönt att din fot blir bättre. Du kommer säkert vara i superform till augusti. Du är ju grymma snabbLina! ;-)

  SvaraRadera
 11. Hej lina! Du jag har börjat spela fotboll och jag tror jag trampa fel igår. Så nu har jag ont i foten. Vad var det för övningar du körde?
  Blev så rädd igår när jag fick så ont. Alla tankar som kommer.. Så som du har haft det!

  Hoppas du kan hjälpa mig! Mvh Mimoza

  SvaraRadera