lördag 13 april 2013

Skador & Funktionsanalys


Idag har vi fortsatt prata om skador, främst i nacke och rygg. Hur de kan uppkomma, vad man kan göra när man blivit skadad, vilka övningar som är bra. Så himla intressant. Jag njuter till fullo av att vara här och få all denna kunskap serverad. En verktygslåda med massa bra material är vad jag tar med mig härifrån. 

Vi har även gjort några funktionsanalyser för och se om man har något att förbättra i kroppen. Är det ett särskilt område, kort i hamstrings vad kan det bero på och vad måste man öva upp då. Vi har fått många övningar och tester som man kan prova för och se varför man kanske inte kan fullfölja en viss övning med rätt teknik. Jag fick reda på att jag är lite svag i min vänstra skinka, så det jag måste bli duktigare på är att exempelvis göra bäckenlyft i olika slag, detta kan leda till att jag blir starkare löpare exempelvis.

Allt är så intressant. Hur kroppen hänger ihop. Vi har även fått många övningar som är bra för våra fötter att göra. Friska och bra fötter gör oss starka och vi kan undvika skador med starka fötter. 
förövning till overhead squat, några frågor på den? ;) Lycklig tjej som hamnat helt rätt. Det är så himla roligt! Imorgon är sista dagen innan jag far hem igen.

Laddar för MAX- tester som ska genomföras i morgon bland annat

- step test
- löptest
- 4 min roddtest
- beep-test
- styrketester - knäböj, marklyft, bänkpress

Det kommer bli tufft!!!! 

5 kommentarer:

 1. Tack, det känns bättre idag. Få testa att simma lite i luften innan jag hoppar i plurret ikväll :P
  Haha, gillar den andra bilden ;)
  Önskar dig all lycka till på maxtesterna idag. Kramar i massor!

  SvaraRadera
 2. Bilden på för-övningen väcker MASSOR av frågor... Hahaha! ;-))
  Låter som en lärorik dag!

  Kram M

  SvaraRadera
 3. Vad bra och viktiga saker ni tar upp, verkligen inspirerande. Det där med olika bäckenlyft vill jag också ha mera koll på och satsa mer på i träningen, tror det har enorm betydelse för att orka hålla ihop tekniken i skidåkningen! Din lycka smittar av sig! :)

  SvaraRadera
 4. spännande med maxtester! hoppas hoppas din fot håller ihop! många kramar

  SvaraRadera
 5. Underbart att få hålla på med något som man älskar! Kul att läsa om din utbildning! Jag har också anmält mig (fast inte The Academy) till en PT-utbildning nu och ska påbörja min resa i juni. Fast egentligen har jag redan börjat resan då jag själv tränar med PT och suger i mig ALLT och ser det också som en läroprocess.

  SvaraRadera