söndag 27 juli 2014

Amfibiemannen 2014 Race Rapport del 1I del 1 beskriver jag vad swimrun är och våra förberedelser innan start :) 


Vad är swimrun? 


Fredagen den 25 Juli gjorde jag Swimrun premiär i Stockholm. Amfibiemannen är en swimrun tävling där man i lag om två springer och simmar tillsammans. Det går att tävla i dam, herr och mixklass. Just Amfibiemannen är totalt 22 km löpning och 5,4 km simning. 

I swimrun håller man ihop med sin teampartner hela tiden, i vattnet och när man springer ska man vara nära varandra. En del kör med en lina mellan sig. I vattnet får man inte vara mer än 10 meter från varandra, uppe på land är det max 100 meter ifrån som gäller. 

All utrustning som man bär med sig måste man ha med sig in till mål. Det fanns vissa grejer som var obligatoriska att ha med sig. Bland annat: första förband, karta, våtdräkt, visselpipa, nummerväst, simmössa..

Annan utrustning som man får köra med är bland annat : simfenor, cyklop, snorkel, paddlar, dolme, midjeväska.. Men man får ju tänka att man ska springa med allt man bär med sig också! :)


Team Vågbloms dag ute i Stockholms skärgård.. 

För att komma ut till ön där vi skulle starta fick vi åka båt några minuter. Jag och Helena landade på Lidö i god tid före start. Vi hämtade ut vår startkit som innehöll världens snyggaste badmössa (enligt mig :) ) , våra nummervästar, chip och lite annat smått och gott. De började pirra lite i magen när man såg alla andra. Förstod knappt vad jag hade gett mig in på :)

Lidö välkomnade oss med fina flaggor :) 
Vi valde en skuggig plats som alla andra och laddade. Käkade kvarg med färska blåbär som Helena plockat vid stugan. Knaprade på nötter och drack vatten. Solen stekte på en klarblå himmel och det var just värmen som hade varit det stora ämnet innan. Hur viktigt det skulle vara just idag att fylla på med vätska. 30 grader i luften och det verkade bli en av sommarens varmaste dagar då vi skulle kuta runt i våtdräkt. Vilken sommar, är det inte hällregn och 8 grader så är det 30 grader och stekande sol. Kan hoppas att IM Kalmar bjuder på något mittemellan.

Vattentemperaturen låg på 22 grader där det var som kallast. Inte något jag klagade på direkt. Frusen som jag är i vattnet så kändes dessa vattentemperaturer välkomna för mig.


Rätt Lycklig över min fina mössa :) Plockade fram utrustningen som provades att köra med för första gången dagen innan. Dolmen som sitter fast runt benet med hjälp av en lina. När jag ska simma vrider jag den så jag har den mellan benen sen när jag springer vrider jag den till utsidan av benet. Smart grej det där med en lina som är fäst i dolmen i två hål som är borrade. Paddlar på händer för och öka farten. Midjeväska med mitt första förband kit, gels, visselpipa och karta.

Helena och jag funderade och funderade på våra våtdräkter. Dagen innan klippte vi av benen på dem, vi såg många som också hade klippt av armarna. Nä sa vi benen är ju av så varför inte armarna också? I denna hettan var det helt klart värt det och vi hade ju redan klippt i dräkten. Nu fick den bli en swimrun dräkt. Vi letade upp en sax och gjorde slag i saken, armarna åkte av och dräkten blev helt plötsligt mindre och bättre att springa i :)

Laddade innan start!!!   Fortsättning följer.... :) 


4 kommentarer:

  1. Bra brskrivet. Ska bli spännande att läsa om din upplevelse!

    SvaraRadera
  2. Härligt intro! Ser fram emot fortsättningen :-)

    SvaraRadera
  3. Trodde alla fiskar körde med simfenor ;-) Att du var min cykelidol visste du redan, nu också min amfibiehjälte... du kanske kunde få jobb inom Spetsnaz...

    SvaraRadera