onsdag 16 juli 2014

Asfaltsnötaren goes TRAIL-LÖP


Jösses nu är det en trött Lina som skriver. Benen värker av trötthet men det är en skön känsla!

Min onsdag började med 55 min spinning. Jag guidade mina deltagare in i spinningbubblan. Vi körde först 4 x 4 min intervaller därefter en lång backe på 11 min för att sedan avsluta med 4 x 70 sek intervaller. Energin sprutade i rummet, det kändes som att alla utmanade sig lite extra. Det var helt underbart och se och jag tog i ännu mer när jag såg hur mycket de kämpade. SpinningHÖG! Efteråt fick jag många fina ord och jag blir så glad. Lycka!! 
Efter några timmars arbete laddade jag upp för ytterligare ett intervallpass... 
Löpning i terräng och detta pass skulle avverkasJag, Nina och Per tog bilen till Åkulla bokskogar. Kände mig lite småseg till en början men efter uppvärmningen var det bara och tagga igång. Nina och jag sprudlade av färg :)Rosa matchad ;)Per och jag laddar för första intervallen 1000 meter. Vi sprang först på en grusslinga som var lättsprungen med några backar i där man fick trycka på lite extra för att hålla uppe farten. Per är snabb så det var en morot för mig att försöka komma ikapp.

Ruggigt jobbigt var ALLA intervaller men de sista 1 min intervallerna där vi sprang och verkligen gav ALLT fem gånger var kräkjobbiga. Pulsen skyhög men benen pinnade på och mina skor kändes väldigt lätta att springa med. Jag höll ett tempo runt 03:20-03:29. Grymt nöjd efter intervallerna.Per är en hejjare på traillöpning och ville köra vidare upp i skogen för och utforska stigarna där. Jag och Nina hade inte mycket att säga till om så vi hakade på. Vi kom på en riktigt fin stig i bokskogen. Det var magiskt, vackert, skön tystnad, sagolikt och rofyllt.

Jag hade fullt upp med att se vart jag satte mina fötter, de är inte alls vana vid att springa på rötter och stenar. Jösses, det gick inte fort. Här känner jag mig som en nybörjare, jag har något att utforska. Jag vill bli bättre på trail. Asfaltsnötaren vill gå utanför sin bekvämlighetszon för det är fint och vackert att springa där i skogen. Jag måste bara vänja mig lite först! :)


Det var en jobbig tur därute i skogen, många backar och just nu värker benen. 
Tack Nina och Per för en riktigt bra onsdagslöpning! Det vill jag göra om! :) 


Fina Nina! 

9 kommentarer:

 1. Underbar eftermiddag i skogen! Det här borde vi göra varje onsdag! :)

  SvaraRadera
 2. Det finns få som inspirerar mig så som du! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh tack så himla fin du är!! :) Glad jag blir!!!

   Radera
 3. Vilken fantastisk dag. Det bästa av allt typ! Blev lite småkär i dina tights, vad är det för sort?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En underbar dag :) Det är 2XU triathlontights, jättesköna, har en liten liten "blöja" eller snarare som ett trosskydd så de funkar väldigt bra att springa med! :)

   Radera
 4. Kul att du gav dig ut i skogen! :-))
  Det där med tempo får man glömma bort ett tag ibland alla rötter... ;-)

  Kram M

  SvaraRadera
 5. Traillöpning är helt underbart.
  Bra jobbat med intervallerna. Snabb som en blixt!

  SvaraRadera
 6. Stig är ju bara en massa kottar som hela tiden ramlar ner och träffar en i huvudet och barr i skorna och myggor som suger ut allt blod ur kroppen.. Asfalt Lina, Asfalt ;-)

  SvaraRadera