söndag 9 november 2014

Träningshelg i Borås


I fredags hoppade jag på västtåg som skulle ta mig till Borås. Lite pirrig i magen och förväntansfull! :) Fredagskvällen skulle börja med simning tillsammans med teamet Colting Coaching under ledning av själva Jonas Colting. Spännande!

Fina Sophie och hennes sambo mötte upp mig vid tåget så bar det iväg till simhallen. Borås simarena som vanligtvis har 50 banorna öppna men just nu har de delat upp bassängen så det var 25 m som gällde. Arenan var fin, många banor öppna för simning.

18.30 hoppade vi i bassägen för att starta igång vårt fredagsmys-fys!! Jonas Colting berättade lite snabbt om syftet med dagens pass och fokus var på PULS! Många stenhårda 25:or i högt tempo men först började vi med tarzansim/polosim. Svårt och jobbigt det där med tarzansim, man ska tänka att man surfar fram på bröstkorgen i vattnet, breda tag och vattenytan vid ögonbrynen. Bra träning för öppetvatten! Det blev även några längder knytnävscrawl, fokus på att greppa vattnet, använda underarmarna. Benen fick också jobba med tuffa 25:or benspark!

Efter allt detta var armarna redan lite möra för det var fokus på höööög frekvens på armarna vilket är min svaghet. Men det var bara och hoppa på :

Huvudserien!! 

25:or i högt högt tempo! Kör allt vad du har varje 25a. Start 35 sek.

Vi körde en nedåtgående stege. 8, 6, 4, 2. Herrejösses så jobbigt det var. Flåset var till max! Colting peppade oss och vi körde på som tusan!!! Riktigt härlig och trött känsla efter dessa 25:or! Länge sen jag var så himla trött efter ett simpass!

Avslutningsvis blev det fjärilsim. Jag körde fjäril med fenor och tyckte att jag fick till en helt OK känsla med tanke på att jag inte har en aning om hur egentligen jag ska göra när jag simmar fjäril men Jonas tyckte att jag simmade fjäril helt OK! :) vilket bra betyg. Det var faktiskt superkul med fjäril, känner mig som en fisk!

Superbra simpass, var alldeles simhög efteråt! Grym fredagsstart!
After swim recovery... Mysig kväll hemma hos Sophie och Henrik! 
Efter en god nattsömn käkade vi frukost och laddade för en löptur ute där Borås swimrun ska äga rum. Jag och Sophie har tänkt att köra i sommar, spännande! Då är det 3 mil löpning och 6 km simning som vi ska ta oss igenom. Igår kikade vi in starten :)Delar av löpsträckan provade vi också på och jag säger bara hej hej nöta backintervaller. Jösses så brant det var på vissa ställen. Det verkligen sög till i benen. Jättekul med sällskap av härliga Sophie och få se nya platser. Ett riktigt bra och vackert löppass. Vi kom till en topp och såg ut över Borås, vilken fantastisk vy.

Jag njöt av vår tur och höften morrade inte så himla mycket. Det känns som att den håller på att bli bättre för idag känner jag knappt ingenting, masserar och gör min bakläxa.

Det blev en god och lång brunch efter vårt löppass. Vilka fantastiska dagar i Borås. Samlat mycket energi, varit bland härliga människor, Sophie är en solstråle och ger himla mycket booost! :)


En riktigt härlig helg som förvisso inte är slut ännu.... nu blir det att montera trainer! :) 


5 kommentarer:

 1. Vilken härligt träningshelg.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken grym helg!
  Simningen lät galetjobbig :O =)
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Låter som en kanonhelg! Både du och Sofie är ju riktiga solstrålar! :)

  SvaraRadera
 4. Låter som om du har haft en riktigt härlig helg! :)

  SvaraRadera
 5. Tack så himla mycket för en superhelg!! Du missade dock att huvudserien på simningen började med 10 intervaller så 10-8-6-4-2 :) ÄNNU JOBBIGARE ALLTSÅ!
  Hoppas vi ses snart igen :) KRAM

  SvaraRadera