onsdag 2 januari 2013

Årets första BRICK


Nu är det galet tryck på gymmet 
Mitt spinningpass i morse blev fort fullt och några blev nekade plats 

Vi som var där lyfte verkligen salen, vilket tryck. 
Jag är så lycklig när jag kan få deltagarna att utmana sig mer än vad de tror är möjligt.
Med vilja och positiva tankar kommer man så långt! 

Energin kokade och jag fick många positiva och härliga ord efteråt! 
lycklig och varm i själen!

Idag på spinningen utmanade jag mig själv mer än vad jag brukar göra 
nyårsmålet är på gång och jag är tokigt laddad med energi! 

Efter cyklingen bytte jag om till löparkläder och sprang mina första steg för i år.
Och det blev också årets första Brick-träning! 

Det är så fantastiskt vad kroppen kan och orkar.
Jag älskar cykling och löpning efter varandra! 
 Nu ska jag pussla ihop nya spinningpass, nya utmaningar för mina deltagare! 

Vad gillar du för typ av spinningpass? 
Intervaller? Vad för typ?
Backar? 
Blandning av båda? 

Vilket är ditt bästa spinningpass minne? 

Tar gärna emot tips!! :)

17 kommentarer:

 1. Underbart med brickpass!
  Cykelpass med både intervaller och backar i ett är fantastiskt. Korta men tuffa backintervaller är typ mina favoriter.. eller långa backintervaller - det är som grädden på moset ;)

  SvaraRadera
 2. Tack, javisst är det gött att byxorna passade :D
  Jag är så glad att loppet är bestämt, även om jag kanske hade velat ha lite mer löpning i loppet så kommer de bli fantastiskt roligt :P
  Härligt med ett brickpass, den känslan är oslagbar.
  Jag gillar med intervaller och jobbiga backar :P Kombon är fantastisk! Ha de gott!kramar

  SvaraRadera
 3. Härligt att du är laddad för 2013. Jag känner likadant känns så jäkla bra nu och äntligen kanske jag kan få börja springa igen. 7.5månader kvar tills den 17/8 då jäklar. ;-)

  SvaraRadera
 4. Tycker att du är så rolig, du har såååån energi=)! Vad äter du?=)
  Brickträning, kallas det så med cykling & sen löpning? Fungerar snabbsnörningen bra? Håller det lika bra hela löprundan som vanlig "snörning"?
  Vad lyxigt med pulsen så på en duk för spinningdeltagarna.
  Jag tycker om stigande backar i bra tempo. Sen oxå mala på ett tag emellanåt, en lite längre distans. Stå upp är bra med=)
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag heter Sofia och ska precis till att börja med triathlon! Mina föräldrar bor i Varberg och tränar på friskvågen och har berättat om dig:) Tänkte höra mig det om du har några bra tips på hur man börjar?? Du har säkert mängder men det hade varit jättebra för mig att få lite råd om allt som innefattar triathlon. Jag har läst en del...tränar du med någon klubb förresten eller kör du själv? Hursomhelst inspirerande blogg :)

  //Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofia! Vad roligt att dina föräldrar tränar på friskvågen!:)Jag började med triathlon för snart 2 år sedan och det första jag gjorde var att besöka simhallen. Fick lite råd av en kompis som hade simmat när hon var yngre, sen lärde jag mig själv. Men ångrar att jag inte gick på en crawlkurs så lär man sig rätt teknik från början. Så det är ett av mina råd, kolla upp om det finns någon simkurs. Kanske finns någon triathlonklubb i närheten som du kan få tips av och träningsupplägg. jag kör på med min träning helt själv, det har funkat bra men nu känner jag att jag gärna skulle vilja ha hjälp av någon triathlet med träningsupplägg. Brukar lägga upp mina veckor så de innehåller typ 2-3 simpass, 3 löppass (intervall, långdistans, ett lättare löppass efter cykling) 3-4 cykelpass, veckorna blir lite olika, men att man fokuserar på de olika grenarna och även kör lite styrketräning. Vilken distans hade du tänkt satsa på? Kul att du är nyfiken, du kommer inte ångra dig när du entrat triathlonbubblan :)!Lycka till! / Lina

   Radera
  2. Hej!

   För det första känns det ju otroligt kul att det har gått så bra för dig efter så "kort" tid inom triathlon, de flesta verkar ju hållt på jättelänge!:) Tack för jättebra råd! Ska genast uppsöka en simhall..har simmat som barn/ungdom men har tappat crawlingen helt! Det har verkligen blivit triathlonmani Sverige och jag har velat prova i nästan 1 år men först nu har jag tagit tag i det. Jag vill ju helst satsa på långdistans då jag mer än gärna vill skriva IM på mitt CV:D Underbar känsla förstår jag?? :) Jag är 25 år nu och om ett par år hoppas jag kunna genomföra en Ironman! Längtar verkligen efter att få komma in i bubblan!Det finns klubbar i Göteborg så jag kanske borde kolla upp det.. Trevlig helg och tack för bra svar:)

   Radera
 6. Älskar intervaller och backar i kombo eller var för sig.
  Håller också på att sätta ihop spinning pass;0).

  SvaraRadera
 7. Hej och tack för en inspirerande blogg!
  Tänkte fråga dig om du har tips på bra racer att satsa på. Körde ett par triathlonlopp för ett antal år sedan men har sålt mig gamla cykel. Planen i sommar är att köra ett par lopp men känner mig osäker om jag ska köpa en ren triathlon hoj som inte är godkända på rena cykellopp eller istället en racer som är mer mångsidig? Vad tro du är bäst och har du tips om man är beredd att betala ca 20 000.
  Tack på förhand!
  /Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karin!
   Tack för din fina kommentar! Jag hade en racer förut men kände att jag ville satsa fullt ut och köra på en tempohoj så därför valde jag att sälja min racer och lägga pengarna på en tempohoj och jag ångrar det inte! Jag älskar min cykel, jag vill inte köra några andra cykellopp så det gjorde valet också lite lättare. Fundera på vad du vill få ut av cykeln, vill du bara köra triathlon så kör på tempo tycker jag! :) Angående vilken tempohoj man ska välja är jag lite dåligt insatt i, har du någon bra cykelbutik i närheten så skulle jag nog rådfråga där! Stort lycka till! :)

   Radera
 8. Tack för en inspirerande blogg!
  Har du tips på bra racer alt. Triathlon hoj för runt 20 000?
  Hade du rekommenderat att köpa en ren triahlon cykel som inte är godkänd på cykellopp eller funkar en racer lika bra om man vill köra lite blandade lopp?

  Tack på förhand!
  /Karin

  SvaraRadera
 9. Mitt bästa spinningpassminne? Hm, svårt. Bra musik är a och o. Och en inspirerande instruktör. Generellt tycker jag det är bra om instruktören tar en runda på golvet och hjälper till med teknik, hållning, inställningar etc. Det uppskattas!

  SvaraRadera
 10. Tusen tack för ditt svar och stort lycka till med träningen!!
  /Karin

  SvaraRadera
 11. sv: mm men dom är ju så sjukt gooda nu.. skulle kunna äta hur många som helst..men min mun mår inte så bra då:P

  SvaraRadera
 12. Ååååååååå va underbart!! Även här är det stort tryck på gymmet nu. Januari, du vet. ;) Din spinningklass lät helt fenomenal. Fick själv till samma känsla på mitt pass ikväll och var himla nöjd. :) Favorit spinningpass? Det är nog blandat, både backar och snabba intervaller. Kram på dig solstrålen!

  SvaraRadera
 13. Ledarens inställning gör ju helt klart en stor del av passet. =) Jag är väldigt förtjust i intervaller, men gärna en blandning. Tycker det är häftigt att kunna visualisera de långa backarna man tar sig upp för. Det ska vara tufft, men man ska känna att man klarar det. Jag är ju lite av en "gnetare" så långa intervaller är väl min grej :)

  Mitt bästa spinningminne är nog ändå marathonspinningen jag körde första advent. Den hade en bra blandning av allt och hela salen var så taggad. :D Kul att knåpa ihop pass, men det måste vara svårt. Jag tror att du är en grym ledare med din energi. Så länge du får ut den kan du nästan köra vad som helst ;)
  Lycka till!

  SvaraRadera
 14. Jag älskar tidsintervaller på spinning och gärna att instruktören berättar innan vad som kommer att hända, klassens upplägg. Detta så att jag kan disponera min "kraft" och lägga upp träningen på ett bra sätt. Finns inget värre än att instruktören plötsligt säger och en minut till när man ligger i 180 puls efter 4*30 sek intervaller och plötsligt skall hålla. Vet man det innan lägger iaf jag upp det på ett annat sätt. Jag tycker att det är viktigt att cyklingen är cykellik och att det inte blir för mycket aerobics av det med position 1-3 och "åttor", vet inte någon cyklist so "joggar" på cykeln. Men smaken är som baken, jag är övertygad om att du är topp. Kör hårt:)

  SvaraRadera