tisdag 26 november 2013

Cykelfokus och styrka!


Jag är återigen landad i Varberg. Saknar redan Småland och de kära där men om 1 månad åker jag dit igen. I måndags blev det en kort löptur på morgonen innan jag satte mig på tåget. Skön frisk lugn tur. Härligt och få börja dagen i löpskorna. Återhämtnings pass för kroppen.
Efter en helg med mycket löpning var det återigen dags för benen och kroppen att få känna cykelbubblan. Det blev två pass cykling. Började med ett 45 min pass där det blandades intervall och backar. Bra pass!

Mellan spinningpassen hann jag med 30 min styrka för överkroppen

Sittande rodd 
Stående latsdrag med stång 
Ryggresningar med 5 kg vikt 

Utåtrotation för rotatorkuffen

Planka med fötter på bollen och dra ena benet åt sidan så du bara har ett ben kvar på bollen, varva ben, grymt jobbig övning, bra för hela coren 
Sit-ups på boll 
Höftlyft med fötter på boll 

Sen var det dags att sätta sig på cykeln igen och köra 70 min. Ett pass som var uppdelat i två delar. Första delen distans. Andra delen Intervall. 4 min intervaller med två min vila mellan.


Jobbigt men kul att få trycka på! :) Härlig kväll i spinningbubblan!
4 kommentarer:

 1. Det var alldeles för länge sedan jag cyklade! Synd att det är så pussligt att få till i mitt nuvarande liv. Men snart får jag nog prioritera!

  SvaraRadera
 2. Vilken bra träningsdag! Tackar återigen för tipset på styrkeupplägg och förundras än en gång över att du orkar cykla så mycket...

  SvaraRadera
 3. Låter som en väldigt bra träningsdag. Blir nog fina tider i sommarens triathlon för dig .

  SvaraRadera
 4. Grym som vanligt. :)

  SvaraRadera