onsdag 6 november 2013

Lätt löp i ösregn


Easy Run med hål i skorna....

Ikväll tog jag mig ut på en liten löprunda direkt efter jobbet. Tanken 8 km lätt löpning. Regnet slog mot kroppen. Regnet störde mig inte så mycket men däremot så störde min vänster fot sig av lite lite skav från mina skor. Jag har haft mina Asics i 2 månader nu och det har redan gått hål i hälen. tråkigt!!

Kanske sista gången det blev asics för mig nu då jag tidigare haft ett par som gått sönder i tidigt skede. Tycker att ett par skor ska hålla mer än 2 månader. Var in på affären där jag köpte dem och de kunde erbjuda mig att laga dem hos en skomakare men inte fören nästa vecka. Hoppas att skorna inte blir något stör moment på lördag. Typiskt! Har ett par skor som jag tänker ta med mig i reserv men gillar dem inte riktigt lika mycket som jag gjort med de jag haft nu. 


Det blev en skön kvällslöpning ändå, fick andas frisk luft och njuta längs Varbergs strandpromenad!
Strandpromenaden kvällstid...


14 kommentarer:

 1. Va konstigt med skorna! Gå sönder så snabbt! Hur springer du egentligen? ! ;-) hehe. Jag har haft mina asics i över ett år nu och de börjar bli lite slitna men inte sönder!

  SvaraRadera
 2. Använder du alla snörhålen? Dvs även det översta? Lätt att det gårål i hälkappan annars. För ytterligare bättrehälgrepp rekommenderar jag denna snörning: http://www.loplabbet.se/info/daligt-halgrepp

  Fast det kanske du redan har koll på och då skulle jag definitivt byta märke/modell.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK för ditt svar och länken på hur jag snörar för bättre hälgrepp! Ska genast provas och ska även börja använda övre hålet! Tack för råd, toppen! :)

   Radera
 3. Jag har haft samma problem. Asics som nästan nya har gått sönder i hälen.. Asics där tyget har släppt från sulan.. Kan bara säga att man som idrottare är värd riktigt bra saker och aldrig ska behöva lida på grund av skräpgrejer. Även om jag aldrig har varit särskilt prylfixerad har jag normalt sett aldrig nöjt mig med mindre än det bästa. Här följer några rekommendationer. Skor och kläder allmänt: Nike. Strumpor: Seger. Överdragskläder: Newline. Jag har tränat lite i en 2XU triathlondräkt och den tyckte jag var helt fantastisk. Sedan ska jag tillägga att även riktigt billiga och kluriga lösningar många gånger kan vara de bästa. Exempelvis tränar jag fortfarande med ett par gamla tunna fotbollsvantar från 80-talet, som har perfekt ventilering och lite nabbgummi så att man aldrig tappar greppet om en nyckel som man har med sig när man springer!

  SvaraRadera
 4. Jag har samma problem! Mina favvoskor är trasiga i hälkappan men jag använder dem under loppet ändå. Jag tejpar för hålen med hudtejp eller plåster, så känns det inte!

  SvaraRadera
 5. Jag har haft hur många Asics som helst och aldrig fått problem med trasig häl. Skumt så olika det kan vara! Skönt med regnlöpning, det är det bästa (när man väl har tagit sig ut...)!

  SvaraRadera
 6. Jag har inte ägt några Asics själv, men har faktiskt hört andra som har haft samma problem. Trist... :-(
  Hoppas, som du säger, att det inte stör dig. Lycka till! :-)

  Kram M

  SvaraRadera
 7. Hoppas det funkar ändå på lördag. Alla mina asics har varit katastrof. Så aldrig mer.

  SvaraRadera
 8. Jag tycker du skall gå tillbaka med skorna igen, ett par löpar-dojjor skall hålla längre än så. Hävda reklamationsrätten! Varberg är ju bara så vackert, tänker tillbaka då jag cyklade Bockstensturen i augusti. :-)

  SvaraRadera
 9. Låter snålt med skomakare, du borde verkligen få ett par nya! Och precis som Andrea nämner ovan så borde du testa "löparsnörningen". :)

  SvaraRadera
 10. Peter har samma problem! Så surt. Vet inte hur många asics han förbrukat som blivit hål där bak tidigt.
  Ska tipsa han med snörningen. Har sagt att han ska prova annat märke men inte hittat några som känns lika bra.
  Nära nu, spännande! Kommer gå galant imorgon!!

  SvaraRadera
 11. men vad dåligt!!! skriv ett lite argt mail till asics kundcenter så kanske det får effekt?

  SvaraRadera
 12. Jag upplever också att kvalitetsnivån har sänkts när det gäller Asics. Jättetrist för jag har breda fötter som trivs så otroligt bra i just Asics skor.
  Förra året blev det ett par på våren och ett par på hösten.
  De jag köpte på våren gick sönder i hälkappan efter kanske 3 månader.
  De jag köpte på hösten gick sönder på sidan så att lilltån började titta ut, efter ca 4 mån användande.
  Och då har jag haft samma modell i många många år, inte ens de jag har som extraskor på landet, som är över 5 år gamla har gått sönder på det här sättet. Och jag vet hur man snörar skor, så det är inte det som är problemet. Själva skon sitter bra på foten.
  Men som sagt, jättetråkigt!
  Jag har inga kvitton kvar så jag har inte orkat reklamera. Däremot blev mitt senaste skoinköp inte Asics!

  SvaraRadera
 13. Jag älskar mina asics! Men det är ett välkänt problem inom löparskobranschen att Asics skor går sönder i hälkappan. Europeiska och asiatiska fötter är precis som övriga kroppen inte helt lika varandra. Asics har då försökt efterlikna en europeisk fot genoma att anpassa häldelen, vilket många märker inte lyckats. Asics smala passform i hälen förvärrar ju troligen den problematiken.

  Reklamerar man inte kommer det inte fram till tillverkaren. :)

  SvaraRadera