måndag 13 juli 2015

Race Rapport Motala VM Löpningen


Cyklingen var den bästa jag gjort hur skulle löpningen sluta? 

Bytet till löpskorna gick helt ok, jag är lugn och lämnar cyklingen bakom mig. Jag är nu på väg mot det sista momentet för idag, springa 3 mil på en tre varvsbana. Jag har inte sett banan förut så vet inte riktigt vad jag har framför mig.

Löpningen börjar fint längs med vattnet. Solen står högt på himlen och det är varmt! 
Jag försöker att fokusera på teknik och ta mig framåt så energisnålt som möjligt. 
Vi följer vattnet en bit sen springer vi uppför en kort men rätt så aggressiv backe, jag vet att jag tänkte " hallå backe varför kommer du här? " benen njöt inte fullt ut när jag sprang uppför den. Tänk korta steg, sakta ner på tempot lite, upp upp upp.

Vätskekontrollerna kommer ganska så tätt och det känns bra. Jag går igenom varje och tar två muggar, en med vatten och häller över huvudet och en med cola och dricker, blir även ett och annat chips. Salter jag behöver salter, det är varmt.

Och sen kommer den, sträckan där vi springer in i skogen och jag känner bara WOW. Lite mera skugga och skönt för fötterna med något annat än asfalt och jag njuter där i skogen. Har draghjälp av grymma Saga en bit längs med vägen, vi snackar och skrattar en del. 

foto Anders Stolt 

Kunde inget annat än och le inne i skogen! :) Här trivdes jag! 
Solen lyste igenom bland trädkronorna. Jag försökte hålla ett bra och jämt tempo under 5 min tempo, det fick bära eller brista. Jag ville utmana och testa löparkroppen. 

Ser en del jag känner igen och vi hejar på varandra, det ger energi som håller igång kroppen. Jag vill jag vill jag vill, tänker att jag är stark och pannbenet det är det vassaste redskapet jag har. Här och nu tänker jag.

Vad mer ger mig energi? Tänker bara bra tankar och lurar kroppen att den är pigg fast benen skriker och kanske helst av allt vill stanna. Men jag för dem framåt och med min vilja så lyder benen och det känns så himla bra. Magen är med mig, finns inget att klaga på. Idag är det min dag.
Det är en underbar känsla att närma sig målområdet. En lång raksträcka där publiken står och hejar fram oss som kommer och springer. En del springer in mot målet jag springer in mot min andra varv som också går fint och jag känner att jag har krafter kvar att hålla tempot jag gärna vill hålla.

Solen steker jag häller mera vatten på huvudet, jag måste kyla ner mig. Hett hett hett!

Kommer ikapp en tjej med en grym fart och jag tänker att henne vill jag inte tappa taget om. Hon får bli min hare. Vi springer med varandra nästan hela andra varvet och när vi kommer in mot stan igen och påbörjar vårt tredje och sista varv så taggar vi varandra. 1 varv kvar, NU kör vi! Kom igen!!! 


Energin kanske inte sprudlar i benen men jag tänker att den gör det. Jag lever på mina känslor, de är lyckliga och jag är snart i mål på ett världsmästerskap. 1 mil det är vad som är kvar. Räknar ner kilometer för kilometer. Nu är det dags tycker jag, jag vill gå i mål nu.
Sista varvet går lite trögt men det går. Alla skriker sista varvet nu, peppar och jag blir glad! Jag kommer in på raksträckan som leder in mot målet och jag har inte en susning hur jag ligger till i min åldersgrupp.

Jag tänker njuta mig in i mål. Närmar mig den blå mattan som ska ta mig över mållinjen. Och när det är några meter kvar så kommer en finsk tjej och verkligen spurtar allt vad hon har, "som om det vore ett hundra meters lopp säger speakern" kommer hon och springer om mig. 

Jahapp där blev jag 6a istället för 5a för hon är i samma grupp som mig. Just då känns det lite surt att bli sådär tagen innan mål, helt ovetandes att hon fanns där.  Den finska tjejen ber nästan om ursäkt när jag kommer fram till henne och säger att det var inte rättvist.

Men äsch 6a eller 5a det gör absolut ingenting. Jag är världens lyckligaste när jag korsar mållinjen på tiden 6 h 27 min. 7 min från tjejen som vann min åldersgrupp.

Löpningen slutade bättre än vad jag trott. Innan loppet hade jag önskat en tid på runt 2.30-2.40 men nu sprang jag 3 mil på 2 h 24 min. ( 04:48 i snitt ). Galet!!!! Det var en fantastisk resa. Jag kom 6a i VM. Så himla häftigt att vara med om. 
Detta vill jag göra igen! :) 

lite ont i benen precis efter mål :) 
Min bästa supporter Mamma. Jag är så glad att du följer med på mina upptåg.
Betyder så mycket att du/ni ( Ronny) är där! Min käraste gjorde också ett grymt lopp. 
Lyckliga VM finishers! 

5 kommentarer:

 1. Grattis till ett väl genomfört första VM!

  SvaraRadera
 2. Grym prestation i VM!!! Du är inte bara vältränad, du är ödmjuk och söt också. Grattis !

  SvaraRadera
 3. Heja Lina! Du är så grym :)

  SvaraRadera
 4. Så härligt läsning! Grymma, grymma Lina! :-)
  Kram M

  SvaraRadera
 5. Stort grattis igen! Det är så spännande att följa din fina utveckling!

  SvaraRadera