fredag 3 juli 2015

Swimrun Tävling Kustjagaren


Nu är det några dagar sedan VM och jag lever fortfarande i TRI-bubblan. Dessvärre så blev både jag och Jani krassliga efter så vi har kurerat hela veckan och jag har fortfarande lite känning i halsen idag som jag verkligen hoppas kommer gå över tills imorgon...

För då ska vi köra swimrun tävling i Karlskrona som ett MIX-lag. Kustjagaren 2,6 mil löpning och 4,3 km simning. Swimrun träningen har väl lyst lite grann med sin frånvaro men vi hoppas kunna köra på bra ändå. Vi älskar båda simma och att springa så kombinationen passar oss.

Swimrun är namnet på sporten som handlar om att ta sig fram i terrängen i par. Deltagarna simmar tillsammans i havet eller i sjöar, och de springer tillsammans på skogstigar, vägar,  klippor, stränder och ibland på asfalt eller tom i obanad terräng.
Underbart att få svalka sig i sommarhettan 
Utrustningen i swimrun kan variera mycket. Det är tillåtet att använda bland annat paddlar, dolme, fenor, men allt ska du ju bära med dig under löpningen.

Vi kommer köra på bland annat detta.


  • Spännband runt midjan där vi sätter en karbinhake i och fäster vår elastiska lina i som vi har mellan oss. När vi då kommer simma ligger den ena framför och den andra bakom i suget vilket gör att den som ligger först kommer dra och göra jobbet medan den andra får lika bak och bubbla - ligga bra på fötter.   • Paddlar på händerna som gör att vi kommer lite snabbare fram i vattnet.   • Vi kommer inte att köra med dolme mellan benen utan vi kommer köra med urklippta liggunderlags "bojar" som vi kommer ha under våra kompressions strumpor.    • Sen har vi som vanligt badmössa, simglasögon, våtdräkt, skor, Delar av utrusningen.. Swimrun är fantastiskt kul 

Efter lunch drar vi mot Karlskrona. Ser fram emot en dag i skärgården med dig. Vi har inte kommit på något bra lagnamn ännu. Har fått lite förslag som : 

Blom-lass
Team Trilove
Tri - Hunters 
Team ta iiiiii
Team Snyggaste
Kust Kanonerna
Tri-Janis-Linis

Vi har lite beslutsångest. Har några timmar på oss att spåna i bilen. 

Har du något förslag? :) 

Team? 1 kommentar:

  1. Hoppas beslutsångesten borta :-). Annars är väl Team TriLove eller Tri-Janis-Linis gulligt :-)
    :-) marie

    SvaraRadera