lördag 27 juli 2013

Cykel och Löp Lördag


Lördag! 

I schemat var det dags för distanscykel. Jag som är solskenscyklist blev inte jätteglad över smhi:s väderprognos. Visade regn hela förmiddagen. Jag trotsade vädret och cyklade iväg strax efter klockan 8. 

Det kom hela tiden lite regn på mig, men det var inte så att jag kände mig blöt eller kall, utan det var behagliga små droppar. Cyklingen kändes sådär. Mina lurar till telefonen är spårlöst försvunna så jag kunde inte ta hjälp av någon peppande musik. Jag fick sjunga på några låtar i mitt huvud. Idag var det lite mentalt jobbigt. Jag kände mig långsam, hur mycket jag än tryckte på i motvinden så ökade knappt farten. 

Hamnade i en större skur där jag blev genomblöt om kroppen och det började kyla lite. Efter nästan 7 mil cykling kom jag till ett vägskäl, där ena hållet ledde hem (2 mil )  och det andra skulle ta mig på en längre cykeltur. Det regnade på mig och såg ut att bli värre om jag skulle fortsätta att cykla det längre hållet, där var himlen alldeles svart. 

Jag var så sugen på att fortsätta cykla men tänkte två gånger, risken var att jag skulle bli ännu mera kall och nedkyld, inte så bra att bli sjuk nu, så jag tog raka vägen hemåt. Vilket resulterade i en cykeltur på knappa 9 mil. Kände mig besviken när jag var hemma. Hade i mitt huvud planerat cykla ett mycket längre pass idag. Cyklingen i sig kändes inte heller helt klockren. Inget bra självförtroende efter detta pass! 

När jag ställt in cykeln visade sig solen och det passade bra med löpning. På med löpskorna och hoppades på en bättre känsla. AH skönt... löpningen kändes bra! Kunde hålla ett bra tempo i nästan 7 km. Bra bricklöpning, det behövde jag idag. 


9 kommentarer:

 1. Bra jobbat ändå - 9 mil i regn är ju grymt. Och nu vill du ju verkligen inte dra på dig någon förkylning.

  SvaraRadera
 2. Det är så tråkigt när det inte blir som man tänkt sig, men du gjorde ditt bästa och vilken känsla när löpningen gick så bra efteråt. Kramar ifrån mig!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker du kämpade på super!! Det kallar jag pannben Lina, du är så bra! 9 mil är långt!

  SvaraRadera
 4. Du är så grym! Det är bara att kämpa vidare! /mimoza

  SvaraRadera
 5. Jäklar vad stark av dig att fortsätta träna trots dålig känsla i cyklingen. Du är grym. Ska bli kul att följa dig på Iron Man-loppet. Hur långt är det kvar?

  SvaraRadera
 6. 9 mil ska du inte vara helt missnöjd med heller. Det är på sådana pass man utvecklas lite extra!! :)

  SvaraRadera
 7. Då kan det ju bara bli bättre till nästa gång ju. Härligt att löpningen kändes bra iaf.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Trist med vädret, men skönt att löpningen kändes bra iaf. Det är ju ändå dessa pass som stärker oss lite extra! :)

  SvaraRadera
 9. Gött pass i finfina skogar! :)

  SvaraRadera