tisdag 30 juli 2013

Långa löpintervallerUnder dagen idag laddade jag mentalt för detta pass...När jag började uppvärmningen kändes benen och kroppen en aning tunga, men det blev bättre efter en stund. Visste inte riktigt vilken fart jag skulle ha på mina intervaller då det var första gången jag provade detta pass, men jag tänkte att det skulle kännas som en ansträngande/mycket ansträngande känsla i kroppen.

Efter 20 min var det dags att köra första intervallen 10 min lång. Jag låg och pendlade farten mellan 4-4.15 min tempo, när det gick uppför lite långsammare annars försökte jag utmana mig och låta det vara riktigt jobbigt. Tänkte att 10 min skulle kännas som en evighet men tiden gick väldigt fort och vips så var det 2 min vila. Pusta, hämta andan och ladda om för ytterligare 3 stycken.

Den tredje var nog den som blev jobbigast. Den började med en lång sträcka uppför där benen dog lite grann, men fick ändå upp farten sen på raksträckan som kom efteråt.

Den sista intervallen gick på vilja. Jobbigt men så kul det är att kämpa och utmana. Slutade turen med nerjogg vid strandpromenaden. Vackert, njutningsfullt. Skön känsla att det var över! :)

Benen kändes helt matta efteråt, men lite corestyrka på gymmet fick det bli och härlig lång stretch! 


Om jag tänker köra detta pass igen? Absolut, detta vill jag bli bättre på! Kunna hålla ett snabbare tempo under en längre tid! Det blir min utmaning!
15 kommentarer:

 1. Hejsan Lina!

  Jag har hittat din blogg via en väns blogg - för att göra en lång historia kort :). Å vilken blogg och vilken tjej! Blir imponerad, glad, träningssugen, inspirerad - you name it. Du är en härlig människa som sprider glädje och inspiration till dina läsare. Önskar dej STORT STORT lycka till på Ironman! Åter igen, tack för en mycket bra blogg!!

  Kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Louise! Åh jag blir alldeles varm i hela kroppen av din fina kommentar! Tusen tack, blir jätteglad av dina ord! :)) Jag ska köra hårt och ha det skoj på banan i Kalmar!:)Ha det toppen! Kram Lina

   Radera
 2. oj vad nyttigt, och kämpigt, med så långa intervaller! på tävling har jag ofta känt att jag saknat uthålligheten att hålla tempo en längre tid, att jag borde tränat mer snabbdistans och långa intervaller.

  SvaraRadera
 3. Jösses vilka intervaller! Måste testa att köra riktigt långa, är just nu mer inne på att springa kort och snabbt!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar långa intervaller, de är de bästa enligt mig :) vilket härligt pass och bättre avslut kan du ju inte få längs med strandpromenaden. Kramar ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se

  SvaraRadera
 5. Småländskorna dom är tuffa dom! ;-)

  SvaraRadera
 6. Jag instämmer med föregående talare! :-)

  SvaraRadera
 7. Bra jobbat. Visst är kroppen lite seg nu?

  SvaraRadera
 8. Och jag som tycker att 1000 m är långa intervaller :) Bra jobbat!

  SvaraRadera
 9. Wow vilket pass! Du är riktigt duktig på löpning Lina! Det där passet är ju både superbra träning för kroppen OCH mentalt. Att liksom beta av och genomföra när man vet hur jobbigt det är. Men jag kan tänka mig att du fick en härlig kick efteråt? :) Ses snart i Kalmar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett galet pass det här, men vilken njutning och härlig känsla efteråt! :) Jaaa snart ses vi i Kalmar! Nu är det sådär pirrigt nära! :)

   Radera
 10. Helt perfekt pass inför Marathondelen på IM. Gäller att träna på att hålla ett högre tempo i lite längre partier för att orka springa snabbare på längre distanser.
  Har kollat kartan över cyklingen på iM. Vi bor i närheten i har åkt bil på de vägarna du skall cykla. Så härlig o fin sträcka. Blir allt lite avis på dig som skall cykla här. Kommer bli grymt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kändes som ett grymt bra pass att köra, vill så gärna utveckla min löpning mera! Åh jag hör att cyklingen på Öland kommer bli magisk, igen! :) Ha det toppen och njut av livet på ön :)!

   Radera