måndag 5 augusti 2013

Koppningsmassage


De två tidigare åren har jag kört en behandling (massage) av kroppen innan Ironmantävlingen, vilket har gjort väldigt gott för musklerna och så tänkte jag även i år.

Idag hade jag en bokad tid hos bästa Mona som driver företaget MåBättre. En väldigt duktig och tjej som ger behandlande massage, näringsterapi och använder kinesiologin som ett ständigt komplement. Hon har grymma nypor och letar upp ställen där det sitter knutar och löser upp dem. Jag hade väldigt mycket i ryggen och i rumpan ( galen smärta ). Min uppgift är att stretcha sätet, oj va det var stelt där. En ond-skön upplevelse!

Hon kör bland annat med koppningsmassage. Med hjälp av sugkoppor skapas ett undertryck som påverkar bindväven i muskler bindväven och underhud. I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men genom vakuum så ökar blodgenomströmningen, det ökar vätskerörelser och en utrensningsprocess börjar.
 
Efter massagen tog jag mig en promenad längs Varbergs strandpromenad. Funderar på hur jag ska lägga upp träningen denna vecka. Hur tänker du som ska köra IM Kalmar? Vad fokuserar du på näst sista veckan?
 

 


 
 
13 kommentarer:

 1. Hej Lina!

  På torsdag kör jag ett kvalitetspass på högst 90 minuter där jag kör alla momenten. Fredag vila, lördag intervall simning, söndag intervall löpning, måndag intervall cykel. Intervallpassen ska vara korta så pass korta att det känns onödigt att ge sig ut. Tisdag vila, onsdag kort cykelrunda, torsdag vila, fredag eventuell kort simning beroende på vädret. Kör endast övningar och pass som jag känner min bekväm med så att endast vana muskler får arbeta.

  Hälsning Stefan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stefan! Låter som ett bra upplägg! Känns som att sista veckan nu får bli mer korta intervallpass och inte köra något som kroppen än ovan vid! :) Siktar du på någon speciell tid i Kalmar? :)

   Hälsningar Lina

   Radera
  2. Siktar på 11:30. Jag behöver en bra cykling i varmt väder, samma värme som i fredags men vi kan skippa vinden. Löpningen brukar bli en berg och dalbana, får hoppas på ett skönt flow. Vad siktar du på? Under 11 eller?

   /Stefan

   Radera
  3. Hoppas på lugna vindar på lördagen!:) Har du gjort Kalmar förut? Jag drömmer om att förbättra min tid från förra året, så gärna en tid under 11.34!:)

   Radera
 2. Gött med massage men det där verkar smärtsamt ;) hehe

  SvaraRadera
 3. Välbehövligt med massage, tar det alldeles för sällan.
  Koppling har jag inte testat alls.

  SvaraRadera
 4. Tror att det är bra med en "genomgång" innan en stor/längre tävling. Jag ska till Access Rehab på fredag och bli lite knådad och knäckt.
  Står på väntelista till en mindre tri.tävling på lördag (sprint eller olympisk). Kanske eg är för mkt, men känner att jag behöver en tävling (om jag nu får en plats....). Annars lite kortare varierade pass.
  /Helena V

  SvaraRadera
 5. Åh låter skönt, tror jag.. i alla fall efteråt. Man borde ju faktiskt unna kroppen massage lite oftare, som tack för att den ställer upp liksom..

  SvaraRadera
 6. åh det ser så ont ut! men säkert skönt och bra för kroppen (efteråt)!

  SvaraRadera
 7. Den där koppningen tycker jag verkar lite läskig faktiskt - men man ska ju inte säga så innan man testat. Var i alla fall på massage förra helgen (trots att jag inte ska köra IM :) ), och det var ju vansinnigt skönt.

  SvaraRadera
 8. Har också testat koppning, man blir ju så snygg efter ;)

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Jag har kört några i Kalmar innan. Din sluttid kommer att vara 11 timmar +- 10 minuter.

  /Stefan

  SvaraRadera