lördag 12 april 2014

Löputbildning i Lund


Idag styrde vi mot Lund och Löputbildning med Carl Norell. Actic ordnade med utbildningen. Förväntansfull och hoppades på bra verktyg att ta till i mitt jobb och även min egen träning.

Vi gick igenom mycket teknik, löpskolsövningar, träningspass, vi filmade när vi sprang och kollade sedan hur tekniken såg ut, jag måste slappna av mera i händerna, tippar lite i bäckenet annars såg det bra ut! 

Vi körde också ett så kallat progressivt löpbandstest. Där man börjar att springa på 65% av max och sedan ökar man farten minut för minut tills man inte orkar springa mera.

Jag körde testet och det var järnviljan som kom in på slutet då det var riktigt jobbigt i benen. Fick resultatet att jag är ELIT-Motionär! Grymt skoj och få det kvittot!

En BRA och lärorik dag men jag vill ha mer kunskap om ALLT kring löpning. Hur jag lär ut, coachar i grupp, teknik, övningar, upplägg nu skrapade vi mest på ytan.

Nu ska jag förverkliga min dröm och bli löpcoach! :)

7 kommentarer:

 1. ELIT-Lina, det låter något det! Kunskapen om löpning är verkligen intressant och stor, hur mycket man än lär sig finns det alltid mer att lära.. Avslappning och andningsteknik är två väldigt underskattade områden exempelvis. Nu bloggar jag igen, fast inte så mycket om löpning utan mer om vegetarisk mat och om cykling, jag gick ju och blev cykelfrälst vet du..

  SvaraRadera
 2. Kul med utbildningen! Och elit- det är du ju minsann.

  SvaraRadera
 3. Elit rätt och slätt. Motonär kan du lämna bort ;)

  SvaraRadera
 4. Å vad roligt att få slipa på teknik, tycker att jag ofta hör att många behöver slappna av i sina händer.
  Elit, inte helt oväntat.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Behöver du någon att träna på så ställer jag gärna upp :) Jag behöver VERKLIGEN en löpcoach! :)

  SvaraRadera
 6. Skulle gärna haft dig som löp-coach. Tror du är grym!!! Lycka till.

  SvaraRadera