söndag 2 november 2014

Höftbesvär


Hösten är här. Löven ligger vackert på marken. Ljuvliga färger under min löptur i lördags, en löptur som kanske blev den sista på några dagar i alla fall, beror på hur min höft ter sig.

Höften har börjat att morra på mig. Det har kommit smygandes, ibland under jag har löpt, ibland efteråt och nu verkar den vara väldigt irriterad på mig, det är ömt. Var hos vår bästa sjukgymnast och hon fick kika på den. Fick göra lite övningar så kollade hon om det gjorde ont, troligtvis överansträngd, senorna verkar upprörda, och det var massage och bakläxa som gällde ( träna upp baksida lår ) . Om det inte blir bättre av det så måste jag undersöka igen. Jag masserar nu som en tok och jag hoppas att det kommer bli bättre.

Borås 6 timmars verkar vara i fara. :( Så himla tråkigt om jag inte kan springa på lördag, men hellre en frisk och stark kropp i höst än och chansa och springa och nöta på höften ännu mera.. Svårt!

Det blev i alla fall lite gym träning efter löpturen. Jag försöker stärka kroppen så jag inte får skador. Hoppas förebygga. Mina triceps känns som två klumpar idag, triceps pushup är en favorit övning som tar som tusan, sen min favorit planka med twist och massa höftlyft! :)
7 kommentarer:

 1. Fy vad trist:-( vila Lina och låt höften ta den tid den behöver. Som du säger, bättre att vara stark sen! Kram till dig :-)

  SvaraRadera
 2. Oh no...!!
  Vet hur det känns. Svår balansgång det där. Min höft krånglade ju för ett tag sen, men har lugnat ner sig nu. Håller tummarna för dig!

  Kram M

  SvaraRadera
 3. Men nej vad trist, hoppas vila och övningar hjälper.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vad trist, hoppas att det läker fort.

  SvaraRadera
 5. Vad tråkigt Lina =(
  Som du skriver, det är bättre att den få vara frisk än att springa och det ska bli värre. Borås 6 timmars kommer finnas kvar <3 Kramar ifrån mig

  SvaraRadera
 6. Asch, det är inget, no pain no gain, du vet! ;-)

  SvaraRadera
 7. Äsch vad tråkigt med höftproblem! Jag hade en paus från löpningen i två månader förra vinter på grund av höftproblem. Men sen fick jag tipset att stärka upp rumpan och på ett par veckor blev höften bättre! Hoppas du också hittar någon som hjälper fort! :)

  SvaraRadera