tisdag 4 augusti 2015

Triathlondag swim bike run


Ihelgen genomförde jag mitt alldeles egna triathlon. 11 dagar kvar till Ironman Kalmar idag så kändes det bra att få till ett pass med alla tre grenarna.

Planen : 3 km sim, 6 mil cykel och 10 km löpning.
Utmana mig och köra på ganska så tufft här 
Simningen körde jag inomhus i bassäng. Det iskalla vattnet ute lockade inte så jättemycket sådär på morgonkvisten. 
3km simning avverkades och det blev bland annat 
600m insim
6x100 hårt 
400, 300, 200, 100, 50 med paddel + dolme 
Några snabba 50:or och sedan var jag uppe i mina 3 km. Känslan var helt ok, inte mitt bästa simpass men njuter ändå av att befinna mig i vattnet. 
CYKLING 6 MIL 
Kort därefter stod min rosa kärlek redo för att nöta asfalt. I början kändes benen väldigt sega och jag fick känningar av mjölksyra nästan på direkten, pjuh tungt tänkte jag. Men det blev bättre och bättre ju längre tid jag cyklade, ibland är kroppen himla segstartad hos mig. 
Trampa trampa trampa på! Positiva tankar och rundtrampet har jag det med mig? Fokus på att hitta rätta känslan. Ligg ner i tempobågen så mycket som möjligt, vänj kroppen. Cyklade med min fina cykeldress och blev glad när jag såg de rosa armvärmarna. 
Solen var med mig och inte en enda regndroppe - det var fantastiskt! 

Försökte hålla mig runt 30-31 km/h. Det är utmanande för mig och jag blir så himla glad när jag ser snittet efter passet att jag kunde hålla 31,25 km/h på mina 6 mil. Cykelbenen har växt sig starkare och det är så häftigt att se. 
LÖPNING 10 km 
Med bra känslor i kroppen efter cyklingen snörade jag på mig mina löparskor och sprang iväg. Benen pinnade på som aldrig förr och jag tänkte att nu är det dags att utmana mig på milen, den värsta distansen enligt mig, bara sådär tokjobbigt hela tiden men igår tog jag tag i den. 
Har aldrig sprungit ett millopp så vet inte vad jag kan göra mer än att jag förra året pressade mig lite extra under ett träningspass och sprang då på 44 min. 
5 km passerade och halva sträckan kvar, jag är förvånad över farten jag kan hålla. Är detta verkligen mina ben? Det känns bra, springer vidare de sista 5 och tiden landar på 43 min, pustar som om det inte fanns någon morgondag, helt slut och förstår knappt vad som hände. 04:18 i snitttempo. galet som tusan! 
Mina bästa 10 km gör jag efter jag har simmat och cyklat - lång och bra uppvärming det verkar min kropp behöva. :) 
En väldigt bra och härlig triathlondag! :) 

1 kommentar:

  1. Det låter verkligen som att du toppar formen inför Kalmar! Och vad roligt att ni satsar på fler swimrunlopp. Kart ni kniper en plats till stora Ö till Ö!
    Jag håller utkik efter dig under nästa vecka!! Stor lycka till kram

    SvaraRadera