söndag 24 maj 2015

Göteborgsvarvet 2015 PB


SEGA BEN 

Benen har inte varit sig lika sedan Mallis och löpningen har känts allt annat än bra. De har varit fruktansvärt sega så i början på veckan bestämde jag mig för att inte starta i Göteborgsvarvet. Kände inget som helst sug. Jag tänkte att jag far dit och hejar och stöttar Jani som var sugen på att göra PB.

Jag tränade på som vanligt i veckan och dagen innan Göteborgsvarvet instruerade jag två spinningpass och på fredagskvällen var jag otroligt trött i kropp och knopp, jag tänkte att vilken tur att jag inte ska springa imorgon med dessa sega ben.

GÖTEBORGSVARVET 2015

Lördagen kom och Jani gjorde sig startklar inför varvet. Det började rycka lite i mina löparben och jag började att känna mig sugen så jag byter om till löparkläder! Tänker att det får bli ett härligt lugnt träningspass.Vi far mot Göteborg, superkul att åka tillsammans och hämta ut våra nummerlappar. Älskar att vi har samma intresse!

Jani startled 1 och startar klockan 13.00 och jag har startled 19 väldigt långt bak med start 15.19. Förra året när jag sprang så gjorde jag det i ett annat namn och har inte seedat upp mig detta år. Jag vet hur kämpigt det var förra året då jag ville springa i mitt tempo men det var så himla mycket folk att jag hela tiden fick sick sacka mig fram och det var i startled 9. Hur skulle det nu bli i startled 19 med ännu mera folk på banan? Skulle det ens finnas någon plats om jag vill springa om?

Förra året sprang jag bra, bättre än vad jag någonsin kunnat tro in på tiden 1h 35 min. Detta år kändes den tiden som en omöjlighet. Min målsättning med loppet: Göra så bra jag kan från startled 19 och helst komma in under 1h 40min.

PB för Jani

Klockan började närma sig 14.15 och då gick jag mot målet. Jani bör komma snart! Håller tummarna och hoppas att det gått bra ute på banan. Jag ser grymma snabba löpare komma in mot målgången och sedan ser jag Jani komma springandes och det är en grym tid han håller på att springa in i mål på. BOOM där satt ett PB på 1 h 23 min. Han är så fantastisk! Han går mot massagetältet och jag mot min startfålla!

Nu är det dags för mitt lopp! Halvspringer till fållan och det är sjukt mycket folk. Jag försöker att peppa mig själv. Dansar mig fram i fållan med hjälp av härlig musik som strömmar ut ur högtalarna. Jag ställer mig längst fram och inväntar start.

Redo för världens största halvmara! 
STARTSKOTTET GÅR 

Jag springer iväg i ett rasande tempo. Jag är hög av ruset och hakar på de som är framför som verkar rivstarta. Första kilometern går på 04:18 och den andra likaså. Något händer med kroppen när jag får nummerlapp på mig och pannbenet kommer på.

Jag tänker att jag försöker springa fort när det går, när det finns plats att springa i vänsterfilen. Efter två kilometer börjar det att tjockna och vägen blir ibland så smal att det inte alls går att komma förbi. Andas ta det lugnt!

INTERVALL-LÖPNING

Jag springer upp på trottoarer, ner i diken, sick sackar mig mellan, i gräset där folket sitter där springer jag fram, ibland hoppar jag, allt fokus är att komma fram snabbt smidigt, benen är ju med på noterna det måste jag ta vara på. Jag är i ett rus och är fullt fokuserad. Lämnar allt omkring mig åt sidan nu är det jag och mina ben som ska ta oss fram på bästa möjliga vis. Nu känner jag att jag har farten i  mig och tänker att jag måste börja tro mera på mig själv, jag kan! Bestämmer mig för att jag vill att klockan ska visa runt 04:20 i tempo och satsar allt på detta, helst under.

Uppför, det är mycket uppför, men där känner jag mig stark och trycker på. Det börjar blir mer och mer folk och svårare och svårare för mig att hålla uppe tempot men jag vill inte ge mig. Hitta luckor, intervall-löper mig framåt. Det går ändå bättre än väntat, vätskestationerna kommer och går men jag stannar inte en enda gång, det är så mycket folk och jag vet att jag kan klara mig.

Vid 15 km visar klockan 1 h 6 min och så snabbt har jag nog inte sprungit 15 km någon gång. Jag fylls av styrka, mera vilja och ännu mera glädjerus genom kroppen.Nu är det inte så långt kvar jag måste hålla uppe tempot men ju närmre målet jag kommer desto svårare blir det att komma fram. Jag gör mitt bästa. Ser att jag är på väg mot en riktigt bra tid och det sporrar mig. Benen kom igen nu sista biten och låt mig komma framåt!

Jag förstår inte hur det gick till. Sista kilometern sprang jag på 04.15 där jag fick stanna upp några gånger för det var så tjockt med folk. Springer in i mål och jag känner mig överrumplad av känslor. Lycklig i kroppen.

Jag gjorde ett PB och förstår inte riktigt hur det gick till men jag slog förra årets tid med 3 min.


I år sprang jag in i mål på 01:32:52. 
Så glad!!! :) Tusen tack för fina ord efter loppet! Värmer i kroppen!3 kommentarer:

  1. WOW! Häftigt när kropp och knopp är med på noterna, när man trots allt känts sig seg innan.
    Bra gjort Lina!! :-)

    Kram M

    SvaraRadera
  2. Wow Lina!! Hur är det ens möjligt! Du måste känna dig som "the king of the world"! Vilken känsla. Stort grattis. Hoppas att du har belönat dig själv rikligt,

    SvaraRadera