söndag 8 mars 2015

Trail-Löpning och Simpass


RYAÅSAR 

Idag blev det en löptur vid ett ställe som heter Ryaåsar i Borås. Vi tog sikte på 8 km spåret och den började med en rejäl stigning det kändes som att jag hade maxpuls redan då. Herrejösses vilka backar vi sprang i och terrängen var nog den knixigaste jag sprungit i.

Rötter, stenar, våtmark, fällda träd i vägen, vilket äventyr. Jag svor ibland för det kändes som att jag var bambi på hal is, trail är svårt men jag vill bli bättre. Tiden springer i väg i skogen, hela tiden måste fokuset vara på vart man sätter fötterna och vad som kommer näst. Jag börjar att falla för trail. Jag vill utmana mera och bli bättre på backarna!

Ikväll blev det ett tufft och hårt simpass i arenan. Passet finns beskrivet längre ner. Kolla och kör! De sista 50 m intervallerna hamnade jag i ett sjukt bra glid och tempot vart kom det ifrån? Kände mig ruggigt stark och känslan av SWIMHIGH sköljde över kroppen. Hurra! :) 3 kommentarer:

 1. Jag skulle vilja tycka om trail. Eller ja, jag tycker väl om det egentligen, men jag har ingen aning om hur jag ska lyckas programmera om mitt löpsteg så det passar att springa i skogen, utan att samtidigt tappa den energieffektivitet som behövs på ultralopp (=ett lågt, nästan hasande (men ändå inte) löpsteg). Nåja, som tur är gillar jag asfaltslöpning också :)

  SvaraRadera
 2. Terräng innebär lite hatkärlek ibland. Mest kärlek. Hehe! Bra gjort! :)

  PS. Springer du ofta i borås-skogarna? Har funderat på köra bl.a. Rya Åsar vid ngt tillfälle (jobbar ju inte så långt därifrån, men har aldrig fått tummen ur).

  SvaraRadera
 3. Snyggt jobbat. Rya Åsar är lite mytomspunnet.
  Snygg mössa dessutom.

  SvaraRadera