torsdag 28 november 2013

Backintervaller


Idag jobbar jag kväll vilket innebär att jag har en ledig förmiddag. Jag som tycker om att träna på morgonen gillar torsdagar. Jag steg upp klockan 7 och åt frukost. När klockan närmade sig 9 hoppade jag i springskorna och satte fart mot backen där jag hade tänkt springa backintervaller. 

Vågorna var höga ute på havet. Jag fick en och annan skur över mig när jag sprang på strandpromenaden. Havet levde sitt liv. Jag sprang och njöt av solen som äntligen tittat fram här i Väst. Rejäla vindar vilket gjorde att mössan höll på att flyga av några gånger. Jag fick streta emot vinden som tog ett kraftigt grepp om mig några gånger.

När jag kom fram till backen gjorde jag mig redo. 360 meter upp. Redan innan hade jag bestämt mig att 10 gånger skulle jag upp för denna backe. Idag tänkte jag mera på teknik, sprang kontrollerat uppför. Benen var med mig, de kändes starka! Det var jag mot backen och vinden. 

Efter den sjunde började det segna lite i benen, men det kändes fortfarande bra. 10 st backintervaller fick starta denna dagen. Efteråt en skön och viktig stretch för sätet. Ikväll väntar jobb och ett spinningpass.


Härlig start på dagen!


7 kommentarer:

 1. Backlöpning in my heart! ;-)) Gör dig snabb på platten också har jag förstått.

  SvaraRadera
 2. 10 stycken låånga backintervaller?! Du är galen, kvinna! ;-))
  Kram M

  SvaraRadera
 3. 360m är en perfekt backe, min favvobacke här i Uppsala är 300m, då kan man starta lätt, skruva åt ordentligt och sedan maxa mot toppen.

  SvaraRadera
 4. Wuuhuuu!! Bra jobbat!! Jösses 10 stycken! Jag körde med backintervall i Tisdags och jag körde 8 sen va jag totalt slut ;-) Bra Jobbat hörru!!

  SvaraRadera
 5. Vilken torsdagsstart! Och vinden var inte att leka med idag. Trodde typ att vagnen skulle lyfta när jag var ute idag.

  SvaraRadera
 6. Vilken fin dag och maffiga vågor! Här är det riktigt mellansäsong nu, för lite snö för att det ska gå att skida och för mycket is för att man ska våga springa .. ungefär så! Så jag håller till på gymmet nu och hoppas på snö till helgen! :)

  SvaraRadera
 7. Visst är det läskigt, men så skönt när det var gjort. Detta är något jag skulle kunna tänka mig göra. Många tänker att det bara är att utöva sin aktivitet, men maten är så otroligt viktig. Jag är själv en av de som inte brytt sig så mycket tidigare. Dock lever jag nog inte som jag lär, då jag äter mindre kolhydrater och kan ladda med fett(behöver inte bara betyda grädde, men du förstår nog hur jag menar ;) ) och de sägs att magen inte gillar detta det kan kan bli problem. Jag skulle vilja säga att det är upp till var och en. Min mage blir ju tex helt kass av pasta :/ Jag skulle ändå vilja få alla att inse att kosten/vätskan har stor betydelsen för prestationen.
  Vad maffigt med vattnet, det är nästan lite läskigt hur naturkrafterna kan bete sig emellanåt.
  Bra jobbat med backarna och så fick du extra jobbigt med hjälp av vinden ;)
  Kram

  SvaraRadera