måndag 11 november 2013

Race Rapport Borås 6 timmars


Borås 6 timmars. 

Bana: Rundbana som mäter 1 295 m och är förlagd runt Ramnasjön, en liten sjö i centrala Borås. Underlaget består av 100% asfalt, mao gångbana. Banan är flack med ett fåtal småbackar.


05.30 ringde klockan i lördags morse, inte många timmars sömn så det var lite trötta ögon. En mage som pirrade när jag åt frukost. Frågor som kom upp när jag satt i köket: vad har jag gett mig in på? Hur ska det gå? Har jag packat allt? Resan som skulle ta fart kändes helt overklig. Skulle jag verkligen springa i 6 h? 

06.30 blev jag upphämtad av Marie som skulle springa Borås för sin andra gång. Jag pumpade henne på lite tips på vägen, ultraräv som hon är! Vi for förbi Göteborg för att hämta upp ytterligare en tjej som också skulle springa för andra gången.

Runt 08.30 var vi framme i Borås. Parkerade bilen och gick upp mot klubbstugan där vi skulle hämta våra nummerlappar. Frös lite och funderade på vad jag skulle ha på mig vid start. Meningen är ju att man ska frysa lite innan men frös jag för mycket? Hackade nästan lite tänder och benen kändes kalla, tror att det var en blandning av nervositet och kyla! Det var i alla fall uppehåll, det var ännu inget regn i sikte!

Här tänkte jag att jag skulle käka något mera, men var inte hungrig för fem öre. Det pirrade alldeles för mycket i magen. Känslorna rusade i kroppen. Snart var det dags för start. Satte på chipen på skorna och nummerlappen i nummerlappsbältet och ställde mig sedan i toalettkön.Strax efter klockan 9 traskade vi ner till startområdet. Hade med mig två väskor med ombyteskläder och annat som jag kanske skulle behöva längs min väg. Ett par extra skor och egen energi. Sedan la jag mina väskor i en sopsäck under ett träd. När jag står och fixar det sista, lägger energin i fickorna och sätter på klockan kommer cykeltjejen Elin Wilson förbi och hejar på! Hon har tagit alla bilder nedan! Kul att du kom förbi och hejade! Roligt med ett känt ansikte!

just innan start


De ropar ut i högtalarna att vi ska börja gå mot starten. 600 meter bort från vätskekontrollen. Hamnar väldigt långt fram men tänker att det blir bra. De börjar räkna ner. 1 min till start, fortfarande uppehåll och jag känner mig nöjd med klädvalet. En underställströja och mina nya Asics löparjacka, 2XU tights, Ironman mössan på huvudet. Jag var redo! 40 sek till start!!! PANG pistolskottet går och där var vi iväg! Det gick fort i början! Jösses tänkte jag, alldeles för fort i min värld. Men allt eftersom kommer jag in i ett mer behagligt tempo, ligger kring 5:20-5:30 i början. Ibland fortare ibland långsammare. Är noga med att hålla en bra takt, inte för fort, jag ska orka länge! Hittar ett skönt driv från början!

här är v iväg

Springer på Jane som jag träffade för första gången i Kalmar under Ironman när hon skulle heja fram sin sambo. Härlig tjej och vi tar sällskap, håller tillsammans ett bra och jämt tempo! Vi pratar om det vi gillar allra mest: träning! :) Första timmen springer i väg har så trevligt sällskap att jag inte tänker så mycket på att jag springer. Det går av farten. Regnet har börjat falla ibland små mängder till att börja regna lite mera dramatiskt och vindarna ökade. Men det störde mig inte så jättemycket. Kläderna fungerade bra i regnet! Jag höll mig varm!

Börjar från start att fylla på med vatten och lite varm blåbärssoppa! Ibland går det 2 varv ibland 3 innan jag dricker men försöker hela tiden att tänka på att fylla på. Efter 1 h tar jag min första gel och hoppas att magen håller sig i fin form.

Jag och Jane. svart/rosa tjejerna! :)1295 meter runt och runt.. Det låg lite roliga konstverk längs med banan som var trevliga att titta på. Jag sprang nästan 50 varv runt denna sjö, kanske kan tro att jag kunde varje liten del men faktiskt så såg jag ofta nya saker, la märke till båda det ena och det andra. Vidgade vyerna och njöt av att befinna mig där. Benen kändes så bra. Jag kom in i ett flow som jag bara kunnat drömma om! Allt fungerade! Var noga med påfyllnad till kroppen hela tiden så höll sig humöret och energin uppe.

Under timme 2 tappade jag och Jane bort varandra. Jag var tvungen att rusa på toaletten och sedan såg vi inte varandra fören efter målgång. Så himla konstigt att vi inte sprang på varandra igen, men det är ju folk man aldrig ser trots att det är en liten bana runt. Jag sprang på i min egna bubbla. Knaprade på snickers som jag hade med mig. Det var gott! Kom upp jämsides med två killar som jag hängde på ett tag. Den ena triathlet och den andra löpare. Kul och snacka lite med dem. Pratade om swim/run och hur härligt det är att ta sig upp tidigt på en lördag morgon och hoppa i bassängen för simträning.

Timme 3 var det dags för gel igen. Sipprade lite i taget. Magen fortfarande glad och jag också! Nu var det nära 3 mil och aldrig har 3 mil känts så bra. Det var min löpardag kände jag! Inga smärtor någonstans. Regnet var nu ihållande, varvade från dugg till ösregn med blåst. Det blev aldrig uppehåll! Jag höll mig springandes och varm. När jag tittar på mina varvtider efteråt så syns det att jag har haft en jämn fart, varven ligger mellan 7-8 min. När det är 8 min tror jag att det är de varven då jag stannade till och drack lite.

Jag visste att ett marathon var nära. Det gav ny energi att springa på, allt efter en mara var bonus. Jag har aldrig sprungit längre än så. När speakern ropar upp i högtalarna att jag är väldigt nära maradistans så flyger jag lite extra fram. Yes jag är snart där två varv kvar sen har jag min mara! Fina Lisa dyker upp längs med banan och hejar på, tack för ditt stöd, värmde gott! :)

Min marathontid blev 04.06 och kom på 10onde plats av oss 50 damer som var med. Allt efter detta var nu bonus. Kände att jag hade mycket kvar att ge.

Timme 4 jakten på mera mil började. Pratade med mig själv, okey lina nu kör vi till pistolskottet hörs. 2 timmar kvar och jag vill hålla mig springandes. Jag började att äta chips och lite godis vid vätskekontrollen. Lite cola slank också ner vid några varv. Benen var fortfarande med mig! Förvånad över att det fortfarande kändes så bra som det gjorde! Jag var lycklig, kände mig urstark! Sprang i min egna bubbla och peppade mig själv och andra jag kände igen längs med vägen!

Timme 5 då närmade jag mig 5 mil och det var rena drömmen. Aldrig hade jag trott att jag skulle hinna 5 mil, kändes overkligt då jag passerade 5 mil. Kändes galet och kicken jag fick var otrolig!

Sista timmen då jagade jag. Nedräkning! Nu jäklar Lina visst hade det varit så himla grymt att nå 6 mil! Hade 1 timme på mig, det skulle bara gå tänkte jag. Pannbenet fasen vad glad jag är att jag har dig! Inget kunde stoppa mig. Jag ökade tempot något. Det gick på ren vilja och med ben som ville!

Jane´s sambo stod vid kanten och hejade och det hjälpte mig så otroligt mycket. Tusen TACK för dina ord : Lina du kommer nå 6 mil med lätthet! Alltså den kicken det gav mig. Jaaaa nu fasen ska det gå, jag ska klara 6 mil! När jag har två varv kvar till 6 mil så jublar jag inombords och jag ler och skrattar och allt känns så otroligt underbart.

När jag når 6 mil sköljer glädjen över mig. Nu är det snart slut. Några minuter kvar sen får jag stanna och skrika av glädje, att jag klarade det, jag kan nu kalla mig ultralöpare! 


Ser att det är 2 minuter kvar och de tickar neråt. 1 minut kvar och jag springer med lätthet. Hör pistolskottet och hamnar såklart på sämsta platsen, längst ifrån området där alla befinner sig. Men det gör mig inte så mycket jag andas och är så lycklig och glad över mig själv och vad jag åstadkommit. Det trodde jag aldrig!

fryser som bara den men lyckan som finns inombords värmer mig och hamburgaren som en funktionär kom med är varm och god i magen!

Det blev 6 timmar löpning, distans 60 993 :)
Slutade på 6e plats av 50 damer. 


Min ultrapremiär och jag är så otroligt nöjd! 

Ett stort TACK till SOK Knallen, fint arrangerat lopp och härliga funktionärer. Stort TACK till alla fina läsare, vänner, familj som hejat och stöttat mig längs vägen! Ni är guld värda!!! 

Jag är absolut sugen på att göra detta igen! Så Borås, nästa år tar vi med solen och springer! :)Känslorna efter loppet: På kvällen frös jag och kände mig näsan sjuk. Kollade på en film och var helt känsloladdad, tårarna rann för minsta lilla. Benen värkte lite grann.

Dagen efter så var det dags att återigen sätta på sig löpskorna för att sticka till Göteborg och gå på löpteknikutbildning vilket faktiskt gick väldigt bra. Benen kändes förvånansvärt bra, det enda som gjorde ont var min tå som blivit blå och fått blåsor. Grym och lärorik dag! Nu ska jag springa snabbare! :)

Återkommer med recension om löputbildningen  under veckan! :)

31 kommentarer:

 1. ❤️❤️❤️❤️❤️

  SvaraRadera
 2. du är som sagt helt otrolig! vilken resa! jag sa ju det - du var väl förberedd och kan bara tacka dig själv för detta! grymma du! <3

  SvaraRadera
 3. Grymt bra lopp! Du höll humöret uppe hela tiden. Ditt pannben är ultra material! :-)

  /Jimmy blå jacka med falkenberg ;-)

  SvaraRadera
 4. Du är bara så jäkla bra!!! Kram. :)

  SvaraRadera
 5. Sitter här, tårögd. Vilken känsla, du är grym och så inspirerande <3 Grattis! kramar

  SvaraRadera
 6. Du är bara helt grym tjejen!

  SvaraRadera
 7. Åh Ramnasjön har jag gått runt många gånger, bodde nästan där när jag pluggade i Borås. Dock inte i 6 timmar! Helt galet! Men så starkt jobbat! Grattis!!!

  SvaraRadera
 8. Grymt lina! Det finns inga ord som räcker till för att beskriva din bedrift, coolt!

  SvaraRadera
 9. Vilken fantastisk story! 6 mil, 60 KILOMETER, förstår du hur ruskigt långt det är?! Galet imponerad, som alltid över dina prestationer. :)

  SvaraRadera
 10. Jag bara älskar att läsa andras Racerapporter ! Fantastiskt Lina vilket löparflow vi hade...ibland bara stämmer allt. Gränsen för vad man klarar av är alltid lite längre bort än man tror...Hoppas att vi får till ngt mer långpass =) Vi hann ju inte ens prata färdigt....Hi hi hi! Du är grym tjejen Med vänlig hälsning, Hon bredvid i rosa

  SvaraRadera
 11. Vad roligt att det gick så bra, men jag tvivlade i och för sig aldrig på att du skulle göra ett fint resultat! Minns mitt eget första ultralopp, ett 6 timmars år 2009... Sprang lite drygt 63 km och vann loppet och det är nog tack vare det som jag är ultralöpare idag - så du vet vartåt det bär av nu ;)

  SvaraRadera
 12. Det var så lite så. Man vet själv hur mycket det gör med någon som ropar på en. Christopher

  SvaraRadera
 13. Grymt jobbat!
  Och grattis till en fin placering.

  SvaraRadera
 14. Härligt och grymt jobbat i blötvädret! Nästa år tar vi med solen upp också och då kommer du dansa fram ännu längre :-). Och med dina lätta steg och glada min från start till mål kommer du ta dig ännu längre än jättelångt :-). Härlig att läsa din rapport. :-) marie

  SvaraRadera
 15. Åh vad grym du är!
  Jag får vänta med min ultradebut till Januari. ;-)

  SvaraRadera
 16. Så imponerande, fantastiskt bra jobbat!!

  SvaraRadera
 17. Vilken imponerande ultrapremiär du gör, över 6 mil är ju helt grymt. Grattis! Åh vilken medryckande racereport, kul och inspirerande att läsa:)

  SvaraRadera
 18. Härligt! I februari 2011 var det svenska rekordet för kvinnor drygt 65 km (inomhus, Karlstad 6-timmars), så du har definitivt en fallenhet för ultralöpning. Borde du inte gå med i och tävla för en SFIF-ansluten förening?!

  SvaraRadera
 19. Fasens så grymt! Det här kanske är nya grejen för dig? Ultralöpning? Fantastiskt bra jobbat. Mina 2 mil i lördags känns ju som en droppe i havet i jämförelse.
  Jag hade så gärna velat kolla i lördags, men det körde ihop sig helt enkelt.

  Kram kram

  SvaraRadera
 20. wow vilken dag och vilken prestation! Att efter fem timmar börja jaga sista timmen är pannben av stål! :) Grattis än en gång! Kommer du att ha någon extra träningsvila/återhämtning nu framöver, hur tänker du kring det?

  SvaraRadera
 21. Åhh så grym du är Lina!! Stort GRATTIS till din prestation! Är så imponerad .. Det låter liksom så "lätt" när du berättar .. ;) Men inte vem som helst skulle fixa detta!!

  SvaraRadera
 22. Grattis på ett sådant fint lopp. Jag såg dig men hann aldrig att säga hej!
  Bra jobbat!!
  kram

  SvaraRadera
 23. Det visste jag såklart, att du skulle klara det galant. Grattis till en fin prestation. Nu är du även en UltraLina :)

  SvaraRadera
 24. Bra prestation!

  Men fattar inte att du kunde springa dagen efter! Här är det 10 dgr vila som gäller

  // 75 km i svart

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till din prestation! Grymt att springa så långt! Fantastiskt!

   Det blev inte så mycket springa dagen efter, lite fram och tillbaka på en parkering, men det gick förvånansvärt bra.

   Nu är det bara och njuta i ultrabubblan :)

   Radera
 25. Vilken premiär Lina! Riktigt grymt sprunget :)

  SvaraRadera
 26. Du är så otroligt duktig Lina!
  Stort grattis till din prestation, följde dig från Frankrike. Det var ju dagen innan jag sprang :)
  Hoppas du njuter nu!
  Trevlig helg!!

  SvaraRadera
 27. Du är så bra! Helt jäkla grym:-)

  SvaraRadera
 28. Kul läsning, ska börja följa din blogg. Själv bröt jag efter 30 km, mer om det på min blogg.

  SvaraRadera