fredag 1 augusti 2014

Olympisk Triathlon Träning


Igår körde jag och grymma Saga en Olympisk distans fast vi plussade lite på simningen till 2 km.

En Olympisk distans är:

Simning 1500 meter
Cykling 4 mil 
Löpning 1 mil. 

Saga kontaktade mig via instagram och frågade om jag ville köra ett pass med henne och det tyckte jag lät jättekul. Vi bestämde en dag och hon kom hit igår till Varberg från Kungsbacka som ligger cirka 30 min med bil härifrån. Så himla roligt att träffa denna duktiga tjej. En riktig snabbing som inspirerar massvis. 

Jag la fram min utrustning fint på morgonen och var laddad för en grym dag...
Vi började med simning och vi körde på simstadion, noll risk för maneter. Saga är simmare i grunden så hon simmade som en fisk där i banan. Kul och se! Jag kände mig stark i simmet, det har lossnat lite nu, tycker armtagen tar mig något snabbare framåt och jag älskar känslan. Lite bättre självförtroende i vattnet nu.Efter 2 km simning bytte vi om och tog våra kära cyklar. Det var en tuff vind ute, vågorna slog in mot strandkanten. Vindarna verkligen piskade mot kroppen. 4 mil var det som gällde och vi satte fart mot Falkenberg, kustvägen som är ganska så platt och tempovänlig. :) Jäklar vilken motstånd vindarna bjöd på. Det var tufft!

Saga drog på i ett ruggigt tempo. jag hade inte en chans att haka på henne men jag försökte att utmana mig. benen kändes lite sega sedan cyklingen (18 mil ) dagen innan. Jag öste på i vinden. Fick en rejäl hagelskur över mig och blev alldeles dyngsur men det torkade rätt snabbt i vinden sen. Regn är inget som bekymrar mig längre, inte sedan Vansbro triathlon, 8 grader och hällregn har härdat mig :)

Cyklingen kändes OK men känner att jag inte riktigt får ut allt det jag vill i pedalerna... känner mig lite långsam...Har inte självförtroendet med mig där! 

Efter cyklingen hoppade vi i löparskorna och sprang längs med strandpromenaden. Här höll vi ihop och hade ett bra tempo. Snackade om det ena och det andra, kul med sällskap som brinner lika mycket för triathlon som jag gör. Löpningen var den gren som kändes bäst igår. Bra fart och vi avslutade milen på 46 min. Härlig stark löparkänsla, här njuter jag.


Efteråt käkade vi lunch tillsammans, jätterolig träningsdag och kul att träffa Saga, en grym tjej!!
Tack för en härlig triathlondag! :) 

3 kommentarer: