söndag 7 december 2014

Simtester och Trainerpass


I morse var det återigen dags att hoppa i bassängen 08.00. Idag började vid med 500 meter alla simsätt som uppvärmningen sedan massa teknikövningar. Att crawla med bara en arm, den andra armen ligger bara längs med sidan av kroppen är sjukt jobbigt och svårt. Vi kollade hur många armtag vi tog på en 25:a sen försökte vi minska ner antalet. Många bra teknikövningar!

SEN hoppar Robban vår simtränare upp ur vattnet och säger att nu ska vi göra tester! Plockar fram tidtagarur och sen är det bara och köra! Jösses, gillar inte riktigt sånt men väldigt nyttigt och göra.

Ett test på 400 meter och ett test på 200 meter. Jag vågade inte riktigt trycka till på grund av att jag inte ville trycka till hårt med höften men dessa tider fick jag

400 meter 7.13
200 meter 3.27 

Dessa tider säger mig inte så himla mycket då jag inte tagit några sådana här tester tidigare. Men nu har man något att utgå ifrån. Ikväll fick jag veta att min detta ger en CSS ( critical swim speed ) fart på 1:53/100m. Denna tid kommer vi använda oss av mycket framöver och sedan göra omtester. Blir spännande att följa upp!
I eftermiddag fick det sedan bli ett trainerpass som jag blivit tipsad om!

10 min uppvärmning 
6x8 min intervall ( 16-17 på borgskalan - tar i ordentligt - riktigt jobbigt ) 
2 min rullvila mellan 
10 min nedvarv 

Detta ska ge slitstarka ben. ÅH jösses vilket pass! Benen svor på mig , riktigt jäkla jobbigt! Men känslan efter att man har klarat ett sådant här pass är så himla härlig! Kände mig ruggigt nöjd efteråt!

Mot starkare cykelben! :)

3 kommentarer:

 1. Sjukt bra jobbat, som vanligt med andra ord! =)

  SvaraRadera
 2. Håller med dig, sådär kul men värdefullt att ha tider att tävla mot.
  när du skriver tungt och trycka på, är det långsamt tempo du kör eller driver du på med ett ganska så högt tempo?
  Kram

  SvaraRadera
 3. vad mysigt det ser ut hemma hos dig, av det lilla man ser på bilderna ;)

  SvaraRadera