måndag 6 april 2015

Intervaller och snabbdistans


Nu är påskhelgen snart slut och jag är landad på västkusten igen. Jag har haft fantastiska dagar i Småland fyllda med familjemys, kompismys och fått prova min nya kärlek på tre cykelpass nästan 18 mil totalt.

INTERVALLER PÅ SADELN 52 km 

Igår körde vi intervaller. Jag hade en bra rygg att jaga. Det sporrar verkligen att ha någon framför, det gör mig mera taggad att ta i och inte vilja släppa taget. En rätt backig runda där trycket i pedalerna fick ökas.

Intervallerna: 1 x 20 min hårt tryck, 2 x 10 min. Tufft och jobbigt. Den sista intervallen ville benen strejka och mjölksyran kom krypande men det var bara och köra på. Passet höjde inte mitt självförtroende direkt, jag känner mig långsam och hur mycket jag ens trycker på så tycker jag att jag inte kommer något framåt. Kämpar vidare!

SNABBDISTANS 54 km 

Inför dagens pass var det lite blandade känslor. Hur skulle benen kännas idag? Låren som fick jobba hårt igår på intervallerna. 3 grader visade temperaturen och det var kyliga vindar som mötte ansiktet när vi cyklade iväg tidigt på morgonen. Kroppen blev snart varm värre var det med fötterna de domnade av och var kalla hela turen.

Vi cyklade ut mot Aboda Klint. En fin väg med mycket skog omkring, backar som avlöser varandra. Tanken var att trycka på när vi vände hemåt och köra med högre tempo. När vi vände hemåt fick vi motvinden mot oss såklart. Plockade fram pannbenet, borrande ner huvudet och cyklade med lite mer självförtroende. Det gick ändå undan och jag kände fartvinden susa. Äntligen lossnade det lite grann. Jag måste börja tro mera på mig själv!!

Cykelbenen ska då bli starkare ! :) 
3 kommentarer:

 1. Du ser! Klart du blir snabb och är säkert redan det nu:-)

  SvaraRadera
 2. Wow, vilka pass! Imponerande! :-D
  Kram M

  SvaraRadera
 3. Vilket pass, härligt och efterlängtat gissar jag?
  Kram

  SvaraRadera