tisdag 14 april 2015

Outdoor Bootcamp Pass


På mitt jobb gäller det att vara flexibel. När en kollega blir sjuk och inte kan ha sitt Outdoor Bootcamp får jag snabbt knåpa ihop ett pass. Spännande, kul och utvecklande för en själv.

Lunchpasset som var i strålande sol och storm lockade 4 glada tjejer som kämpade rejält. Vi började med löpning ner till strandpromenaden där sanden slog oss i ögonen, där fick vi känna att vi levde. Bra motvind mot kroppen vi fick slita. Lite löpskolning, snabba steg upp för trappor, gående utfallssteg blev vår uppvärmning. Att få vara ute och hålla pass är verkligen toppen och speciellt när man bor såhär och har sådan vacker miljö att vistas i.

Själva passet blev ett blockpass där varje övning kördes i 1 min x 2

En del av passet :

Block 1.
1. Sidolöpning innan vändning 3 upphopp
2. Armgång med / utan armhävning
3 Utfallsgång

3 ruscher upp för en kort backe på plats

Block 2.
1.Upphopp på högt trappsteg
2.Dips
3.Moutain climber

3 ruscher upp för backen

Tabata intervaller 6 omgångar x 20 sek
Varvade sumoknäböj med hopp och planka flytta fötter ut och ihop 


Mycket flås och styrka för benen, det gillar jag! Härligt gäng!
Ikväll blev det egenträning i form av 15 km löpning och vinden var fortfarande stark så havet brusade högt! Har så svårt att motivera mig till intervallträning just nu så det blir sköna härliga turer istället! Jag vill att träningen ska kännas bra och rolig, jag gör det jag känner för i stunden.

Njuter av fina turer längs med havet...

7 kommentarer:

 1. Pust vilket pass det lät som! Kul:-) förresten snygg header. Stor tumme upp på den :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt skoj :) Helt fantastiskt att få vara ute! Åh tack, var så trött på min gamla bild, bytte lite hastigt, får se om det blir några ändringar :)

   Radera
  2. Vad spännande Lina! Anar att du kanske har något större på gång med bloggen?!

   Radera
 2. Sand i ögonen har jag aldrig fått, bara i skon ;-) Och motvinden det är en riktig kompis, det är min bestämda mening ;-) Verkar kul att vara ledare, fick frågan i dag av en kvinna som ville att jag skulle gå med i deras klubb och visa vägen. Hon trodde tydligen att jag, utan att ens veta mitt namn, kunde något om löpning, men visste inte att jag är autodidakt. Jag sätter ju bara en fot framför den andra, fast fler än en gång då förstås ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick springa och hålla för ögonen med handen, men det gick bra :) min mening också, motvinden är allt en bra vän! :) Det är superkul att vara ledare och få guida och utmana andra, kanske något för dig hoppa på tåget! :)

   Radera
  2. Jo kanske det, har funderat länge på att träna andra (har väldigt mycket att bidra med inom löpningen), fast då skulle det nog vara en person åt gången (även om vi har väldigt många likheter och gemensamma nämnare, så har folk många gånger olika stor talang, olika bakgrund, olika kunskaper, olika känslomässig profil, olika egen drivkraft, svarar olika på yttre motivation, osv.)

   Radera
 3. Kul pass! Känns som vi har samma smak där, gillar också ben och flås!

  SvaraRadera