fredag 23 maj 2014

OPEN-WATER PREMIÄR


Premiär i havet idag...

Sedan vi, bästa träningsgänget Ruben, Nina och jag bestämde att vi skulle simma i havet i slutet på veckan så har jag haft ett pirr i magen, nästan varit lite nervös. Jag fryser väldigt lätt och har fullt upp med att hålla värmen inomhus i bassängen. Men tänker att jag måste utmana och kanske kan kroppen vänja sig vid kylan?

Efter jobbet stack vi direkt till Kåsa som ligger precis vid Varbergs kurort. Nina och Ruben har redan gjort premiär i havet, nu var det min tur att inviga våtdräkten. Tänkte att bara jag doppar mig är jag nöjd. 

Vi var taggade och sådär härligt fredagsbubblande. Mycket skratt och skoj. Har så himla roligt med dessa fina vänner. Ni är guld värda! 

När våtdräkt, mössa, glasögon och öronproppar satt på kroppen var det dags att hoppa i. Kylan nådde kroppen och jag fick andas och fokusera. Slappna av nu Lina!!! Fötterna blev kalla och jag bröstade mig de första tagen, vågade inte doppa huvudet, hur skulle den kylan kännas mot ansiktet, ville inte ens veta.

Nina och Ruben simmade iväg och jag bröstade. Men efter en stund när jag märkte att vattnet började att värmas inne i våtdräkten och jag började få upp värmen så vågade jag ta de första crawltagen och ha huvudet under vattnet. WOW kände mig så himla stolt, att jag vågade, jag fixade det. 

Började att slappna av i vattnet och armtagen förde mig framåt. Såg kvällssolen bakom molnen och kände ett enormt rus i hela kroppen. Jag frös inte! Kände mig stark och njöt av att befinna mig där. 

WOW vilken magisk kväll alltså. Fredagsmys i havet med en cirka temperatur på 14 grader, trodde aldrig att jag skulle tycka det var så härligt, men det var det! UNDERBART. :)


2 kommentarer:

  1. Så härligt Lina! Jag vill också ha över 10 gr i vattnet...

    SvaraRadera
  2. Underbart Lina! Härligt att utmana sig. Jag tycker alltid att det är förvånansvärt friskt och fantastiskt i open water. Jag simmade igår och utmanade mig på distans. Det är min svaga punkt men jag simmade över hela sjön, 300 meter utan att kika upp, tillbaka igen, fyra vändor. Lycka!

    SvaraRadera