fredag 17 februari 2012

Kiropraktor-besök!

Oj vilken omgång jag precis har fått.
Detta  var mitt första besök hos en kiropraktor. Jag som är lite rädd för knakningar fick utmana mig idag.
Det knäcktes här och där. Fick andas och försöka slappa av.


Det som kom fram till mig förvåning är att jag har en diskrubbning, så den försökte hon rätta till.
nu ska jag kyla ryggen varannan timme hela helgen. 

Hon var mer orolig för min diskrubbning (mildare form av diskbråck) än min vad.
Vaden kommer att kunna läkas av sig själv, skönt och höra. Det kan ha och göra med min diskrubbning att jag har belastat fel under en längre tid. 

INGEN träning idag fick jag order om... kroppen har fått sig en genomgång och behöver vila, så jag lyder! 

Det känns oväntat.. men jag lever på hoppet nu och ska göra allt jag kan och bli tillsagd och göra i förhoppning om att vaden kommer att bli bra. 
Nästa gång ska det undersökas mera och lite akupunktur ska sättas in.

Det känns som att nu är jag på gång på riktigt med problemet!


Jag har inte gjort någon anmälan till Kalmar IM ännu.. vill känna mig bättre. 
Nu hoppas jag innerligt att allt kommer lösa sig så att jag får stå på startlinjen igen!




11 kommentarer:

 1. Läskigt med ryggknäckande, men så bra att ni verkar vara en lösning på spåren!! Håller tummarna! Kram.

  SvaraRadera
 2. Hoppas verkligen få se dig på startlinjen.

  SvaraRadera
 3. Oj vad spännande. Men vad konstigt det är att du kan ha diskproblem utan att veta om/känna det. Det är på både gott och ont att gå till flera olika och få olika diagnoser och olika förslag på behandling. Men hoppas att det kändes vettigt och nåt du tror på och främst att det hjälper! :) Ses sen! Kram!

  SvaraRadera
 4. Ryggen kan ställa med mycket, i andra delar av kroppen, vad bra att du kanske fått någon form av lösning på problemet. Men som Annica skriver här ovan, skumt att inte känna av diskarna.

  Hoppas i vilket fall som helst att du kan stå på startlinjen! och att du snart kan börja springa igen.

  SvaraRadera
 5. Hoppas det kommer bli bättre nu.
  Vem var du till?

  SvaraRadera
 6. Bra att du känner att det börjar hända något nu och att du är på gång att lösa problemet! Ett steg i rätt riktning! Nu håller vi tummarna att du är i skick fort så du får ställa dej på startlinjen till alla lopp du vill köra!

  SvaraRadera
 7. Det ska säkert bli bra igen! När jag gick hos min kiropraktor första gången tyckte jag det var hur läskigt som helst. Nu är det bara "skönt-ont". Har också påbörjat behandling för mitt ben nu äntligen efter att röntgen visat att det är helt (tack o lov)

  Håller på dig, du kommer igen!

  SvaraRadera
 8. Härifrån blir det bara bättre. /c-m.

  SvaraRadera
 9. Åh Lina min favorit Ironman-triathlet! Jag brukar ofta prata om dig "alltså, en tjej i Luleå som jag känner litegrann, hon har gjort en IM hon... jäkligt snabbt dessutom..." Jag önskar så så så mycket att du blir bra stark och frisk och kan stå på startlinjen! Om jag haft ett företag skulle jag lätt sponsra din satsning! Vila nu och kom tillbaka hel.

  SvaraRadera
 10. Hoppas hoppas att ni hittat problemet nu, så att allt läks! Det är knepigt hur olika saker kan hänga ihop. För 1.5 år sedan hade jag en krånglande ljumske, och det problemet kom också från rygg och bäcken.

  SvaraRadera
 11. Det är bra att gå till olika personer för att reda ut vad som orsakar problemet. Diskrubbning känns ju inte kul men ändå bra att veta vad det är.
  Jag har gått några år hos naprapat och blivit "knäckt". Har hjälpt och känts väldigt bra. Sista gångerna har jag blivit mer och mer skeptisk. Blir liksom bara bra direkt efter besöket och sedan kommer det tillbaka igen.
  Idag var jag på en mkt intressant föreläsning av en mycket påläst och kunnig sjukgymnast/osteopat som efter erfarenhet avråder från att bli "knäckt". Det är inte bra för skelettet. Tror att du kan bli bra så kör på det men om det inte blir bra hyfsat omgående var observant och gå inte o knäck för mkt. Efter mina funderingar och efter dagens föreläsning kommer jag inte fortsätta hos min naprapat.
  Hoppas verkligen du får rätsida på kroppen. Jag vet hur frustrerande det är att ha ont.

  Hoppas du har en fin helg!

  SvaraRadera