söndag 19 oktober 2014

Core övning film+Nya löparskor Brooks


Helgen är snart slut och det har varit en fin sådan. Igår fick jag till ett bra långpass löpning. Efter löpningen for jag till Göteborg och besökte löplabbet för första gången. Jag var nyfiken på hur det var och ville gärna prova ut ett par nya skor då mina snart håller på att gå sönder. Det var bara av med sockarna och så kollade de hur mina fötter var sen fick jag ett par neutrala provskor som jag fick springa med. När jag gjorde detta test förut fast i en annan butik så visade det sig att jag pronerade. Nu gick min linje helt rakt, verkar som att jag arbetat bort min pronation och min löpteknik måste ha blivit bättre.

Jag fick provspringa några skor och vi kom tillslut fram till att ett par Brooks glycerin passade mig perfekt, en bra, neutral och stabil mängdsko. Jag längtar tills jag ska ut och springa med dessa. Kul också att prova ett nytt märke. Snygga var de ju också, kommer pimpa dem med rosa snabbsnören! :)
Idag hoppade jag i bassängen tidigt i ottan för 90 min simning med triathlongänget. Som vanligt var det ett grymt bra simpass. Fick lite extra hjälp idag, jag är urusel på att rotera mina höfter när jag simmar och där förlorar jag mycket tid och kraft. Jag vet vad jag ska jobba och öva på så nu är det bara och sätta fart!

Väldigt motiverade och simma med atleter som är simmare i grunden. De ger tips och visar hur jag ska göra. Vilken fart de har, så inspirerande! Nu vill jag bli snabbare och få bättre teknik! Öva och nöta!Ikväll blev det ett svettigt och bra spinningpass och efter det lite corestyrka. 
Här är en övning jag körde. Balans, styrka, fokus, riktigt bra övning! 
Fokus att inte tappa i höftpartiet, bra för simningen! 5 kommentarer:

 1. Löplabbet har varit och är riktiga proffs, enligt min mening. Det är inte okunniga biträden man möter i butiken utan välmeriterade löparess. Kul med Brooks, ett märke man hör och läser om för lite nuförtiden. Och med rosa snören blir de helt fantastiska ;-)

  SvaraRadera
 2. Kul med nya skor! Hoppas du trivs i dem. :-))

  PS. Jag har hört (ej varit med om själv) att personer provat ut skor på flera sportbutiker ungefär samtidigt och har fått OLIKA svar på om de pronerar eller inte. Skumt....

  SvaraRadera
 3. Snyggt med nya pjux. Alltid kul att titta in här för att få inspiration att själv fortsätta köra hårt!

  SvaraRadera
 4. Snygga skor, behöver nog också köpa nya.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Snygga skor! Innan jag började med Asics köpte jag flera gånger Brooks, trivdes bra med dem.
  Då var den prisvärd tyckte jag och sköna att springa i.
  Och älskar dina videos på övningar!! Massor med bra tips!
  Kram :)

  SvaraRadera