lördag 15 februari 2014

Långpassens frånvaro


Idag när jag sprang hände samma sak som förra helgen. Tanken var ett långpass runt 2 mil. Första biten hade jag vinden i ryggen och det kändes väldigt bra. Benen pinnade på under 5 min tempo. Andning, kroppen, benen, allt var i balans.

Efter 1 mil hade vinden vänt och jag fick springa i den tuffa motvinden. Jösses vad jag fick slita, det blåste verkligen från alla håll. Tempot drogs ner lite grann. Men sen hände något. Det kändes som att jag sprang i seg sirap. Jag började må illa och var tvungen och stanna upp för jag trodde att jag skulle kräkas, inget hände. Det kändes lite bättre och jag kunde springa iväg igen men det som gällde nu var närmsta vägen hem.

Väl hemma igen mådde jag pyton. Illamående och alla krafter var slut och jag kände mig så besviken. Långpassen i löpning lyser med sin frånvaro nu. Kroppen har mycket att tänka på just nu så jag får kanske se det som en anledning till att allt kanske inte fungerar som det ska. Men jag hoppas att drivet och långpassen snart är tillbaka för jag saknar dem och den underbara nöta mala känslan.


Det som var positivt under rundan idag var de fantastiska vyerna jag fick skåda. Havet jag älskar dig!17 kommentarer:

 1. Lina! Heja dig! Du är grym och du är så klart bara lite trött. Du kommer snart susa fram på långpass.

  SvaraRadera
 2. Det vänder Lina. Du är ju grym!

  SvaraRadera
 3. Att kroppen strejkar har säkert sin förklaring. Virus på G eller att den behöver vila. Bra att du sprang hem, även om det känns frustrerande just där och då.

  Kram M

  SvaraRadera
 4. Det släpper snart hoppas jag!! Tråkigt när det händer dock, har varit så några gånger för mig! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo hoppas det lossnar snart! Hoppas du har ett fint långpass idag! Kram!

   Radera
 5. Var ute och kände på samma motvind på kustpromenaden idag så jag vet vad du menar. :) Se till att lyssna på din kropp och ge den en välförtjänt vila så ska du se att du kommer tillbaka starkare än någonsin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Galen motvind igår och idag blåser det nog ännu mer! Bra kämpat i vinden!!

   Radera
 6. Snart släpper det ska du se! Nu är du ju så duktig på att träna upp styrka och annat. Det är OK att ha lite vila från långpassen - även om det är ofrivilligt. Nästa gång går det säkert bättre ska du se :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för peppande ord! Hoppas det kommer kännas lättare snart :) Kanske bra med ett litet break från långpassen i löpning,

   Radera
 7. Jag vill sända den bästa peppen och hoppas att det vänder. Jag har fundering: Vad händer om du lägger dig i ett lite lägre tempo? Jag förstår att det är väldigt frustrerande när man inget hellre vill än att springa på. Jag håller tummar för att det vänder <3 Kärlek till dig! kramar

  SvaraRadera
 8. Håller med ovan stående talare. Det vänder och du är grym. Tålamod och lite extra krydda så ska du se att allt flyter på igen.

  SvaraRadera
 9. ja det vänder... ta hand om dig och ta kanske några lugnare veckor. pussokram!

  SvaraRadera
 10. Vilka bilder! du borde börja rama in hemma!

  SvaraRadera
 11. Hoppas kroppen samarbetar snart igen!

  SvaraRadera