onsdag 19 februari 2014

Wings for life - spring tills du blir tagen


Spring för dem som inte kan...

Den 4 maj går startskottet för välgörenhetsloppet Wings for life - world run på vackra fina Öland.

På ett 40-tal platser över fem kontinenter kommer tiotusentals deltagare starta på exakt samma klockslag, oavsett väder eller om det är natt eller dag där. Reglerna är enkla: det unika konceptet går ut på att springa så långt du kan innan den jagande mållinjen, en specialutrustad följebil, så kallad ”catcher car”, kommer ikapp dig. Den som klarar sig längst vinner.

Loppet är ett av de största långdistansloppen som någonsin har arrangeras och det riktar sig till såväl motionärer som professionella ultralöpare. Det unika med loppet är alltså den jagande mållinjen. Det innebär att loppet inte går över en bestämd distans utan tills siste löpare har fångats upp av följebilen som startar en halvtimma efter att startskottet gått och åker fram i långsam fart.Vinnarna beräknas hinna mer än 10 mil.

Initiativet kommer från välgörenhetsstiftelsen Wings for Life som stöttar forskningsprojekt inriktade på att hitta sätt att bota ryggmärgsskador och förlamning. 100 procent av anmälningsavgifter och övriga intäkter går oavkortat till forskning om ryggmärgsskador och förlamning.


 Jag funderar på att stå på startlinjen... Kommer du med? :)

http://image.redbull.com/rbx00495/0100/0/449/fileadmin/user_upload/images/simultaneously_01.jpg

7 kommentarer:

 1. Så himla bra och häftig ide! såg det i senaste numret av RW, Mustafa Muhammed ska springa på öland! Gör det vet jag, själv får jag hålla igen lite. men ett annat år kanske!

  SvaraRadera
 2. Låter jätteskoj, men det är bara två veckor innan mitt 24 timmars lopp, så jag får nog stå över. För omständligt att ta sig till Öland också då jag inte har semester förrän i juni.

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen ett spännande koncept!

  SvaraRadera
 4. Funderar också på att anmäla mig, det blir många lopp i Maj ;)

  SvaraRadera
 5. Kul koncept, har inte läst om det tidigare! Och så är det ju för en bra sak.

  SvaraRadera
 6. Borde egentligen vara med när det är på "hemmaplan" och allt. Men har andra planer den helgen.

  SvaraRadera
 7. Vilket häftigt lopp, men nej inte i år. Inte för min del i alla fall.

  SvaraRadera