fredag 31 maj 2013

Core övningar


Cykling och massa core träning har jag pysslat med i dagarna. Kul och prova nya övningar. En del lyckade andra inte. 

En core övning jag gillade är en kombo övning för sidan av magen och axlar med armbågen på bosuboll. Kul och jobbig övning! Start position sidoplanka, en hantel i handen längs med benet, sen lyfter du upp hanteln upp mot taket, jobbar med balans, sidan av magen och axlar.
Även bålstyrka med boll, där de primära musklerna som arbetar är hela bålen, skuldror och balans. Ställ dig i armhävningsposition med händerna på boll, spänn magen och rumpan. Lyft ett knä mot bollen i lugnt och kontrollerat tempo. Sätt tillbaka foten och byt ben.

Imorgon lovas vackert väder, då blir det cykling!! :) längtar!
Ikväll laddar jag upp med massa god mat och glass till efterrätt!


Sommaren är äntligen här.... 6 kommentarer:

 1. Vilka härliga övningar =)
  Cykla låter helt magiskt. Hoppas jag kommer ut på en tur till i helgen. De och simning borde jag satsa lite mer på innan loppet. Önskar dig en fin helg! kram

  SvaraRadera
 2. Ja, äntligen sommar:)

  Njut av den goda maten och glassen!

  SvaraRadera
 3. Bra övningar!! Underbart med sommare :D

  SvaraRadera
 4. Jag lägger alltid in några minuter core vid varje pass. Tycker att det är ganska tråkigt så jag tänker: Lite men ofta. Nu har jag några nya övningar att testa1

  SvaraRadera
 5. Jag känner att jag fastnat lite i samma mönster nu med coreträningen så jag uppskattade det här mycket! Bollövningen följer med mig till gymmet nästa gång :)

  SvaraRadera
 6. Försök att även lyft benet när du lyfter hanteln. Detta ger övningen en helt ny dimension.

  SvaraRadera