lördag 24 augusti 2013

1 vecka sedan Ironman - hur mår kroppen


Jag blir så himla glad över alla kommentarer jag får. Alla går rakt in i hjärtat och stannar där! Tusen tack!!! 

Idag är det exakt en vecka sedan Kalmar och jag lever fortfarande i ruset. Det är så himla härligt! Tittar på bilder och minns tillbaka till dagen. Kroppen börjar smått att återhämta sig. Men herrejösses vilken träningsvärk jag har haft i mina lår. Dagen efter Ironman var det nästan omöjligt att gå i trappor, benen svarade inte, jag hade svårt att sitta på grund av de skav jag hade fått på rumpan. 

Det har knappt blivit någon träning i veckan. Jag har simmat lugnt och mjukat upp kroppen, sa hejdå till simstations utebassäng, längtar redan till nästa år. Körde en spinningklass igår på morgonen, älskar den klassen och jag är så lycklig att jag ska få ha den klassen hela hösten. Fredagsfeeling och starka cyklister, det är guld! 
Om en vecka ska jag vara med i Tjörn Triathlon lagtävling. Jag ska springa 2,1 mil och jag hoppas att benen har återhämtat sig tills dess! Ska bli spännande och se hur det går, att "bara" springa! Hur ska jag tänka, hur ska jag lägga upp loppet, vad ska jag ha för tempo? Inte van vid löptävlingar...  

Tips mottages gärna! :) 


 Funderar även på utmaningar för nästa år...  :)

4 kommentarer:

 1. Hoppas du får många bra löptips av alla proffs som läser din blogg! Kikar in för att tacka för pepp. Det värmde riktigt gott och de orden tar jag med till banan imorgon! :-)

  SvaraRadera
 2. Det kan inte bli bättre på fredagar i höst :)
  Jag är inget löparproffs, men denna delen är jag mest haj på iaf :) jag tycker du ska se till dina förutsättningar. Jag kör ganska safe början tills kroppen är riktigt varm och öka därefter. Känner du för att utmana så gör de :) Hur många lag är med? Jag pratade med Putte ifrån min mastersgrupp i simningen. Han körde i Kalmar och ska göra HIM i Tjörn. Den rekommenderade han till mig, ja tills nästa år :) kramar från Anna overenskommelsen.blogg.se

  SvaraRadera
 3. 21 km är kort i jmf med Maran/IM men långt om man ska springa fort! Försök att hitta ett jämnt och fint tempo (fart?). Alltid kul om man kan göra en tempoökning sista 5 km och kanske lite ytterligare sista 1-2 km. Du måste ju se till att vara rejält tömd vid målgång :-). Så roligt med lagtävling, det skulle jag också vilja köra!
  Stort lycka till!
  /Helena V

  SvaraRadera