fredag 2 augusti 2013

14 mil cykel 6 km löpIdag flexade jag ut tidigt från jobbet och hade hela eftermiddagen fri. Halv 12 satte jag mig på sadeln och startade min träningshelg. Min plan för dagen 14 mil cykling och 6 km löpning efter det.

Jag började cykla mot Falkenberg och flaggorna stod rakt ut. Blåsten som mötte mig hade jag inte riktigt räknat med. Jag fick kämpa redan från början. Det gick väldigt sakta och svetten rann om kroppen men jag cyklade på och njöt av att befinna mig i ett vackert landskap. Det började bli väldigt varmt. Upp emot 29 grader. 

Kände mig törstig hela tiden och fick dricka mycket och vips så hade första flaskan redan tagit slut. Det gick åt mycket vatten idag. Fick stanna och fylla på mera vatten på en mack. Hade ändå slut vatten de två sista milen hem. Jag hade med mig en två bars, nötter och en energigel ( som vände i munnen ), pjuh den gick inte äta. Hade nog behövt lite mera energi!

Man kan säga att min cykling idag bestod av tre etapper.

Första etappen kantades av motvind, motvind, motvind

Andra etappen kantades av branta backar som avlöste varandra

Tredje och sista etappen motvind igen och några få mil hemåt med medvind


Cyklingen idag var kämpig med all denna vind. Men jag är grymt nöjd och glad. Få nöta sadeln, att kroppen klarar av att sitta där och trampa så länge, gör mig himla lycklig.

Efter cyklingen hoppade jag i löpskorna och gjorde mig redo för det sista 6 km löpning. Det var galet varmt, benen och kroppen kändes lite sega men efter en stund kändes det bra. När jag var hemma igen kände jag mig hög på endorfiner och en härlig känsla i kroppen infann sig!

Träningshelgen är igång och jag njuter! :) 


9 kommentarer:

 1. Rejält med fredags mys nu då=)
  Själv är det pizza mys vs godis pys!

  SvaraRadera
  Svar
  1. det blev rejält med fredagsmys med massa god mat och glass :)

   Radera
 2. Härligt kämpat i denna värmen vi har här i väst :)

  SvaraRadera
 3. Gött lina! Du är SÅÅÅÅ stark

  SvaraRadera
 4. Vilket grymt pass Lina! Starkt att kämpa på i motvinden, det ger ett bra pannben! :)

  SvaraRadera
 5. Galet bra jobbat! Lycka till med morgondagens träning!

  SvaraRadera
 6. Vilken träningsdag. Grymt! :)

  SvaraRadera
 7. Jag kan med heder och samvete intyga att det blåste men i Kalmar blir det vindstilla. Själv var jag ute nästa 16 mil, planen låg runt 20. Vid ett av depåstoppen tyckte jag att cykeln rullade trögt, mycket riktigt bakfälgen slog så det var bara att släppa bromsen och cykla närmsta vägen hem. Senare på dagen konstaterades det att det är en spricka i karbonfälgen. Förhoppningsvis går den på garantin och jag kan åter vara i träning på måndag. Nu får jag iordningställa min gamla cykel så det kan bli ett tempopass i morgon efter en lång havssimning.

  Hälsning Stefan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stefan! Hoppas på lite vind i Kalmar! Cyklade du också i väst? Bra jobbat med 16 mil cykel! Hoppas det ordnar sig med cykeln! Ha en grym tur idag! :) snart Kalmar :)

   Radera