måndag 19 augusti 2013

Ironman Kalmar 2013 Race rapport del 1


I del ett i min race-rapport kommer du få läsa om tankar innan start, mina känslor under simningen samt växlingen till cyklingen.. 

När jag gick och la mig i fredags, dagen innan race var jag trött men jag kunde ändå inte somna. Klockan blev blev 00.30 och jag hade fortfarande inte somnat. Försökte att inte stressa upp mig, allt löser sig, bara jag ligger och vilar kroppen så kommer allt bli bra. 04.05 ringde väckarklockan och det pirrade i magen. Nu var det dags, äntligen, dagen jag väntat på och tränat inför. Mådde lite illa så frukosten var svår att få ner. 

Strax innan klockan 5 rullade bilen mot Kalmar stad. Jag fick en trevlig läsning på vägen..blev intervjuad av Oskarshamns tidningen dagarna innan. 

Det är många tankar som hinner fara i huvudet under bilresan. Repeterar för mig själv, vad gör jag om jag får punktering, ett ständigt nojjande kring detta, går igenom steg för steg hur jag gör. Går igenom hur jag ska springa vid växlingarna, vart hänger mina påsar. 

Funderar på vindarna som de har varnat för, ser att flaggorna står rakt ut, oroar mig för simningen, hur kommer vattnet kännas. Kommer det bli en frusen historia i år igen. Stänger på peppande musik, laddar och tänker positiva tankar. Om 2 h är det start och resan ska ta fart.Strax innan klockan sex rullade bilen in i Kalmar. Tyckte att vi var i god tid men känns alltid som att man hade behövt lite mera tid. Möter triathleter som redan är påväg ner till starten, herregud, är jag så sen? Blir lite lätt stressad!

Det första jag gör är att ställa mig i kön till toaletterna, skönt att få det ur världen. Sen kollar jag till cykeln., allt verkar vara bra. Känner på framdäcket och det känns som att det är lite för lite luft i det, men där och då vågar jag inte pumpa, tänk om det exploderar, ja ni hör, vilket nojja jag har kring cykeln. 

Det är ganska så tyst på området. Alla går omkring i sin egna bubbla. Nu 40 min kvar till start. Jag hoppar i våtdräkten, det går segt, jag får inte på mig den, stress. När den är halvvägs på kommer jag på att jag glömt vaselin, skit också, tar av mig igen och börjar om. Lugnt och fint nu! Jag är Super nervös!!!! 

Med vaselin på kroppen, glasögonen runt halsen, öronpropparna och mössan i handen promenerar jag och min sambo ner till starten. Det är mycket folk redan nu i Kalmar. Vilken publik! Stämningen är obeskrivlig. Ställer oss i kön för att vandra ner på bryggorna. Blickar ut över havet som ser stilla ut. Vattentemperaturen låg kring 19 grader, samma som i fjol.

fotograf Ronny.

Klockan är nu 06.50 och jag hoppar i vattnet som känns kallt om kroppen. Jag börjar frysa lite och tänker hur ska det här gå om jag fryser redan nu? Ställer mig någonstans mellan grupperna som beräknar simma på 1.15 - 1.30. Jag tänker att jag kommer simma ungefär som förra året runt 1 h 19 min. 

Precis som förra året spelas Kenta - Just idag är jag stark, det är en fantastisk känsla. Saknar Therese vid min sida, vet att hon är där någonstans men ser henne inte. Tänker på förra året då vi stod tillsammans, mycket känslor!

Snart snart snart är det dags. Efter låten vet man att det är såååå nära. 07.00 PANG startskottet går och tvättmaskinen är igång. Nästan 2000 triathleter simmar iväg!!!!

Jag får ändå en bra start. Inte så många smällar, fast en del känns riktigt ordentligt. Glasögonen är under mössan detta år, och de håller sig på plats och läcker inte in vatten. Utrustningen känns grym! Jag simmar på och får upp ett bra flyt. Vips så är jag redan vid första bojen, oj så snabbt det gick. Vändningen gick bra, försöker hålla mig en bit från bojen så man inte hamnar i den värsta virveln. 

Fortfarande mycket folk omkring mig men hittar ändå luckor där jag kan simma. Ett tag hittar jag fötter som jag kan simma bakom. Härligt flyt. Efter bojen kommer vågorna. OJ hjälp tänker jag, men samtidigt en grym känsla, jag klarar det, jag följer med vågorna och blir så imponerad av mig själv att jag kommer framåt och att det går så himla bra. Jag andas på bra, simmar skönt och jag fryser inte! 

Första varvet känns snabbt, jag är överraskad. Det känns så bra. Jag är så lycklig över att jag inte fryser och att det känns som att det går smidigt trots att man fortfarande får lite sparkar och håller på att bli översimmad ibland så går det BRA. Lyckokänsla

Andra varvet simmar jag på och tar i lite mera i mina simtag. Kör tvåtakts andning hela tiden. Håller koll på vart jag befinner mig. Solen är där på himlen och bländar lite ibland, men så fantastiskt det känns. Har ett bra flyt och ser att uppgången är nära. REDAN tänker jag, så smidig simning har jag aldrig varit med om. 

Går upp på rampen och tycker mig se att klockan står på 1 h och 18 min, YES tänker jag då jag, simmade 1 min snabbare än i fjol och blir lycklig. Fast det jag då inte visste var att jag såg helt fel, jag simmade på 1 h och 13 min. Jag förbättrade min tid med 6 min. 

Jag känner mig så himla glad att simmet är över och att det gick över förväntan! Är så lycklig att jag slapp frysa. Hör min hejarklack vid sidan och jag ler och tänker TACK för att ni är här!! GULD värt!In i tältet och tar det rätt lugnt. Viktigast är att få med alla grejer. Av med simgrejerna och på med nummerlappen, cykelhjälmen, skorna, strumpor, klockan och sen rusar jag iväg. Är mitt uppe i ruset att jag glömmer kasta bikebagen utanför tältet, får springa tillbaka och kastar iväg den sen mot toaletten! 

Hämtar cykeln och laddar för min 18 milatur... Ger en slängkyss till min hejarklack som förflyttat sig för och se mig hämta cykeln. I LOVE YOU! Nu är det dags att möta vinden, alvaret på Öland...

Fortsättning följer...
34 kommentarer:

 1. Du är så GRYM! Grattis till ditt pers på simningen.. och kul att se alla bilderna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det värmer att höra! Tack så mycket! :)

   Radera
 2. Åh vilken spännande och rolig läsning! Väntar med spänning på del nummer 2!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker det! :) Del två är nu publicerad! :)

   Radera
 3. Roligt att läsa! Duktig du är :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul att du tycker det! tack så jättemycket! :)

   Radera
 4. Härlig läsning, Lina!
  Jag stod där när du växlade till cyklingen. Knäppte någon bild, men har helt klart missat en stolpe som fanns där, för stolpen skymmer liksom dig. Måste öva på det här med sportfotografering:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker det! Jag såg dig när jag cyklade, det var roligt att se en skymt av dig! :)

   Radera
 5. Simmade faktiskt jämte dig vid sista bojen på första varvet. Helt galet att man råkade se någon man kände igen. Tror det var dina rosa glasögon som fångade min uppmärksamhet ;-) Sedan såg jag dig en gång på löpningen... när löparna möttes precis på norrsidan av ölandsbron. Tror det var på mitt andra varv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj galet att du hann se att det var jag vid simningen! Hoppas det gick bra för dig Henrik! :)

   Radera
 6. Verkligen en grym förbättring, härligt!

  SvaraRadera
 7. Härlig läsning! Ser fram emot fortsättningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker det! :) fortsättningen är här nu, lite jobbigare del!

   Radera
 8. Grattis till ytterligare en otrolig prestation! Ser fram emot del 2. Tolvhundra platser har redan sålts till nästa års Ironman Kalmar Sweden 2014 så skynda dig om du vill vara med 2014.

  Hälsning Stefan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! hur gick det för dig Stefan? Ska du köra nästa år igen? Jag har inte anmält mig ännu, funderar att satsa på något annat lopp! :)

   Radera
 9. Åh vad grymt att få läsa din story!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker det och roligt att du är anmäld till 2014! :)

   Radera
 10. spännande att få följa fortsättningen! fatta vilken simmare du blivit, så grymt! Simning sägs ju vara det tuffaste att få till om man inte simmat sen liten? heja dig!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Simningen gick överraskande bra, trodde aldrig att jag kunde simma på en sådan tid. Kan nog stämma att det är tuffast att få till, mycket teknik! Kram till dig!

   Radera
 11. Spännande läsning! Väntar på fortsättningen :) IM är så häftigt, kan inte annat än bli sugen ;)
  Grym simmare du är!! Tycker det verkar skitsvårt att crawla när det vågar o är en massa folk. Har ju fullt sjå o få till det i bassängen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. IM är en så fantastisk resa, love it! :) Det är skitsvårt att crawla när det är massa folk omkring som stökar, jag är överraskad av mig själv att det gick så bra! :)

   Radera
 12. Ja läser och läser och sitter har med öppen mun. Du är helt galet stark! Superprestation!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så söt!! Tack så mycket för fina ord!

   Radera
 13. Fantastiskt och supergrattis till simmet. Så jäkla grym du är. Spännande läsning och ser fram emot fortsättningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tusen tack! :) Nästa läsning blir det mera pannben!

   Radera
 14. Shit vad grym du är, kul att få följa din resa under denna fantastiska dag.
  kram

  SvaraRadera
 15. Vad häftigt att du fick så bra känsla i simmet. Jag har hört att årets simning var det tuffaste någonsin och att förhållandena var utmanande med trängsel och vågor!! Vilken tjej du är! Grattis till den fina simtiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :) Simningen var väldigt stökig men jag lyckades hitta bra luckor och fint flyt. Men hua vågorna var lite läskiga! Glad att jag klarade mig så bra!

   Radera
 16. Härligt att läsa om "tiden" innan jag såg dig!! Vill läsa mer ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker det! :) Nu är cykeldelen printad :)

   Radera
 17. Åh, du kan ju inte sluta berätta nu! Så spännande & så härligt att läsa. Nervositet är klurigt och det som händer dig händer säker även många andra. Ser fram emot att läsa fortsättningen...

  Grattiskramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket fina du! :) Fortsättningen är här! :)

   Radera