torsdag 22 augusti 2013

Ironman Kalmar 2013 race rapport del 3


Tack för alla fina kommentarer! Blir varm i hela kroppen!


Här kommer del tre i min race rapport...

Efter att ha berättat om min simning på lite mer än 3,8 km och om resan på cykelsadeln i 18 mil är det nu dags att skriva om den avslutande delen på Ironman nämligen mina känslor under 4,2 mil löpning.... 

Hur känns det att kliva av cykeln och veta att man har ett marathon framför sig?

Efter 18 mil på sadeln längtar kroppen att få kliva av och hoppa i löpskorna, Sträcka på ryggen och springa iväg med förhoppningsvis pigga ben. Jag hade höga förväntningar på mig själv vad gäller löpningen då det är den gren som ändå känts allra bäst under säsongen. Under mina två tidigare Ironmans har löpningen gått bra, sprungit på 4.05 och 3.55, drömde om att göra en liknande tid som förra året.

Löpbanan såg ut såhär i år. Som ni ser är det tätt mellan vätskestationerna och det behövs.
En bana på 3 varv där man samlar fina värdefulla armband som visar hur många varv man har sprungit. I år delades det ut ett grönt band efter varv 1 och ett gult band efter varv 2 och sista varvet får man svänga av till den blå mattan och passera mållinjen.

http://ironmankalmar.com/files/2010/09/IRONMAN_Run.jpg

Här springer jag ut på mitt första varv... 
Lycklig och allt kändes toppen, skönt att lämna cyklingen bakom mig..Jakten på armbanden börjar!Jag är hög på endorfiner och Kalmars publik hejar fram mig. De första 2 km går på 04:57 tempo. Jag kollar på klockan och säger åt mig själv att lugna ner på tempot. Benen är fortfarande med mig och det känns bra att springa. Hälsar glatt på alla som hejar på mig och vinkar glatt åt de jag känner och blir alldeles lycklig i själen att de är där och stöttar mig på min resa.

Under det första varvet sugs man in i bubblan. Publiken är nära. Det här älskar jag! Blir glad när jag får kommentarer att det ser lätt ut, då rätar jag på mig lite mer, upp med blicken och bröstet. Även om benen känns lite trötta så finns inte det i mina tankar just nu. Saker jag säger till mig själv är Pigga lätta ben, tänk på tekniken, håll dig upprätt, spring, känn dig stark, du klarar det här, plocka fram viljan och hela din kärlek, du är grym!

Ser triathleter som redan har fått ett grönt band runt armen och blir så imponerad. Vilka kämpar! Snart hoppas jag att jag har mitt runt armen... längtar!Vid varje vätskestation går jag med snabba steg samtidigt tar jag två muggar med vatten. En häller jag över mig så att jag vaknar till och kyler ner mig, den andra tar jag någon klunk av, och sedan tar jag en mugg cola och tar en till två klunkar samtidigt tuggar jag i mig chips, det finns tre typer av chips som jag varierar mig med ( enda gången på året jag äter chips och verkligen älskar det ) Någon gång tar jag en saltgurka men det smakar inte alls lika gott. Magen är samarbetsvillig och jag behöver inte uppsöka någon baja-maja!

Efter att ha sprungit längs vattnet och tillbaka igen genom bostadsområde där musik spelas högt och man sugs med av energin som folket delar med sig väntar den bästa löpningen, den som sker i självaste stan, mitt i city, man känner sig som en hjälte när man springer där. Alla applåderar och skriker ens namn. Det känns som att hela jag lyfter från marken och löpsteget blir lättare och hela kroppen får energi. Vilken kick, den känslan är obeskrivlig!

 Får fina ord från kära vänner....rysningar i hela kroppen! Efter att ha boostats genom city ser jag målgången, ena vägen går till finish line och andra går till varv 1 och 2. Jag får denna gång springa åt höger och snart får jag mitt första band runt armen, det lyser fantastiskt fint. Det gröna bandet är nu mitt och jag springer vidare. 

Lycklig över mitt första band....
2 mil kändes väldigt bra att springa och höll mig under 6 min tempo. Ville att det skulle stå 5 någonting på klockan och det lyckades jag med bra under de första 2 milen. Sen hände något! Det gick tyngre och tyngre. Benen skrek du måste gå, vi orkar inte springa mer - hjärnan, viljan, min kämparglöd sa Håll dig springandes! Hörde också speakern i mitt öra där han säger att man tappar väldigt mycket om man börjar gå, okey, lina håll dig springandes nu, det behöver inte alls gå fort men keep on going! Det blev en kamp att ta sig framåt. 

Jag gjorde en deal med mig själv. Okey, nu gör vi såhär benen! Spring så gott ni kan till varje vätskestation, där får ni gå några steg och sen springer vi igen okey? De mumlade okey, jag belönade benen med att gå vid varje station och ta det lite lugnare och det gick bättre.
Kom in i city igen och fick kraft och energi från folkmassan. Alltså ni gjorde så att jag klarade springa. Vilken energi, vilket pepp, tack Kalmar. Tack alla ni som hejade på mig! Så guld värt där på banan!
Återigen får jag springa åt höger och se mållinjen en bit bort. Snart, snart är jag också där, nu är det cirka 13 km kvar. Under sista varvet får jag en drös av energi från fina Angelica som tar kortet nedan. Du gjorde så att jag orkade, jag behöll din energi i kroppen under sista varvet tänkte jag på dina ord!Nu gjorde det verkligen ONT överallt. Benen strejkande men jag höll mig springandes. Fötterna värkte. Hade fått skav av byxorna på rumpan som gjorde ont. Men nu var det bara fokus framåt och jag visste att jag hade en chans att gå under 12 h. Det blev nu mitt mål!
Jag började smått närma mig de sista kilometrana in mot målet. Struntar i att det gör ont, jag kör på, pannbenet vässas! Jag möter Sofie vid sista vätskestationen och blir alldeles lycklig över att se henne. Kroppen fylls med energi, Sofie och jag börjar springa med kraft i stegen och vi närmar oss målet tillsammans. Jag springer om bästa Linda från Luleå som håller sig springandes trots skadat knä i säsongen och blir alldeles tårögd, hon är så grym, hennes första Ironman och hon gör det så bra! Heja dig!

Nu är det nära. Folket hejar fram oss. Lyckokänsla i kroppen. Den blå mattan är vår, bara vår! Jag får springa in på målrakan tillsammans med en tjej som jag beundrar väldigt mycket. Grymma fina Sofie Lantto! Det kan inte bli bättre än såhär, målrakan var magisk, alldeles underbar! Den lägger jag i hjärtat!

Lina you are now an Ironman... again! :) alltså den känslan...obeskrivlig!

4 h och 5 min var jag ute på löparbanan som kantades av järnvilja!! Det blev tyvärr inget personligt rekord men jag är supernöjd utifrån de förutsättningarna som var... Jag är lycklig och stolt!

Stort TACK till min familj, vänner, bloggläsare, alla som peppade i kalmar, cykelbutiken no.1 i Varberg...
Ni betyder väldigt mycket för mig! 
Jag är fortfarande kvar i Ironmanbubblan... jag njuter! 

50 kommentarer:

 1. Tack för tre fantastiska delar av spännande läsning! Du är nu min triathlonförebild! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Helena du är så fin! Tusen tack , så glad jag blir! :) Stort lycka till i helgen nu! Det kommer gå toppen! Du är grym! Heja dig!

   Radera
 2. Hel fantastiskt läsning. Du ger mig gåshud på armarna.
  Grymt kört och stort GRATTIS!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tusen tack Anki! Blir så glad av din ord! :)

   Radera
 3. Säger som Phille å Elias: OMG!!!! Vilken tjej du är Lina!!! Jag är Såååå Imponerad!!!! Va rädd om dig! Tusen kramar Sabina

  SvaraRadera
  Svar
  1. hihi så söta de är och så stora de har blivit, följer dem nu på instagram ;)! Kul och träffa dem då jag var hemma! Tack för support!!:) Stor kram till er!!

   Radera
 4. Nej inte slut nu!! Jag vill läsa mer :-) helt fantastiskt Lina, att läsa är som att vara med. Så bra, du är grym tjejen.

  Tack för att du delade med dig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad roligt, det kommer kanske någon mer del om Ironman, jag är så bubblig ;)! Tack fina för support hela året!! :)

   Radera
 5. Vad spännande det har vart o läst. Du är jätteduktig, o alldeles grym! Ses nästa år igen, då står vi och hejjar på dig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker det! :) Har varit kul och skriva om min upplevelse, kul och gå tillbaka sen och läsa! :) Får se om jag anmäler mig till nästa år eller om det blir andra utmaningar! :) Tack för att du har löst! :)

   Radera
 6. Härlig läsning! Vilka fina bilder! Så grym du är!

  SvaraRadera
 7. Tack för att du delat med dig av alla tankar och känslor under tävlingen. Känns nästan som om man var med själv. Mycket inspirerande och mycket bra jobbat! Du är en tjej med grymt pannben! :) Har i flera år sagt att jag ska göra en Ironman innan jag fyller 40. (Vilket blir 2015). Får se om det blir så... Inte omöjligt. Kram och tack för att du är du! :)/ Terese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt!:) Tack själv, för fina ord och support! Tycker absolut du ska köra IM Kalmar, det är en helt galen utmaning men så värt allt slit, dagen är magisk! :) Kram!

   Radera
 8. Men åh vilken härlig berättelse! Du är så grym!!!!

  SvaraRadera
 9. Superkul att få läsa din racerapport, speciellt när jag själv funderar på att testa ironmandistansen om något år eller två=) Riktigt imponerande och grymt genomfört lopp, så inspirerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker det, blir så himla glad av alla kommentarer, värmen i hela kroppen! Tycker absolut du ska köra IM distansen, det är en magisk upplevelse, en helt fantastiskt dag! Kör på!! :)

   Radera
 10. Du är grym Lina!
  Ska bli kul att se dig i Borås. ;-)

  SvaraRadera
 11. Åh, så många tankar och så mycket man uppenbarligen hinner uppleva/känna under de dryga fyra milen. Men du ser stark, fokuserad och så glad ut på alla bilder.

  Härliga filmsnuttar igen och jag förstår killen/mannen som säger sig bli stolt:)
  Jag inser att jag läst din blogg väldigt länge, jag minns fortfarande cykelörhängena som du hade köpt (minns du:)?), det var ungefär då jag hade börjat läsa bloggen. Det är en fantastisk resa du gjort från cykelörhängena till en (flera) Ironman, du är bra grym du:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man hinner tänka oerhört mycket hela dagen, den mentala biten är väldigt viktig, positiva och starka tankar, en vilja och glädje det behöver man!:)
   Det är en så fantastisk dag, blir alldeles till mig när jag tänker på den! Kan kolla på filmklippen hundra gånger och ler varje gång! Häftig känsla, det känns i hela kroppen! Du borde prova någon gång!!!

   Åh så länge det är nu vi har kommenterat hos varandra! Minns väl örhängena, så roligt att du också minns! Så fint du skriver! Blir så oerhört glad! :)

   Radera
 12. Du är en fighter! Sååå grym! :-)
  Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. I lördags kände jag mig som en riktig fighter i motvinden och de höga vågorna! :) Häftig känsla! TACK för din kommentar och allt support!:)

   Radera
 13. du förmedlar de med en sån känsla. Jag sitter här med glänsande ögon. Du är en sån inspiration! Tack <3 kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Anna för allt pepp och support längs vägen! Guld värt! <3 Kram!

   Radera
 14. Tack för din racereport!! Såg dig faktiskt på fredagen men kopplade inte att det var du förrän du hade gått förbi. Gjorde själv min första IM på hemmaplan och har nu anmält mig igen. Det blir ett gift.....man vill inte sluta:)Ska försöka bli en lika bra löpare som du så fortsätt skriv och inspirera oss!!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh synd att du missade mig, hade gärna stannat och pratat! :) KUL att du gjorde din första IM och att du är fast, det är en drog!! :) Absolut kommer fortsätta skriva! Vila och njut nu av din grymma prestation! You are an Ironman! Kram!

   Radera
 15. Vilken story Lina... och så mycket bra bilder, vad kul! Det har varit häftigt att få följa med genom dina ord. Marathon är det jag enklast kan relatera till eftersom det är det enda jag gjort själv, och att springa ett marathon, som ju är sjukt långt och sjukt tufft, som sista del i en Ironman, ja... vad säger man? Och på den tiden? Hjältar är ni allihopa och särskilt mycket du förstås!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt galna distanser, i söndags när jag vaknade tänkte jag shit jag sprang ett Marathon igår, och just det allt det andra också, det är en helt galen känsla! :) Tusen tack för alla dina ord och support längs vägen, du är fantastisk på och peppa!

   Radera
 16. Grymt! Så himla imponerad! Grattis igen och njut så länge du bara kan av din ironmanbubbla! Typ ända till nästa år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! Jag kommer njuta så länge jag bara kan! :)

   Radera
 17. Du är så himla bästa! Önska jag va lika bra som du, vilken tjej! Insperation i massor hittar man hos dig! /mimoza

  SvaraRadera
 18. Du är helt outstanding Lina!! Du såg så pigg och stark ut när du sprang förbi mig, jag blev så glad i hjärtat och hoppades verkligen att du skulle knipa en slot. Men vänta bara - nästa gång kniper du den! Ha en riktigt fin helg, massor av kramar från mig:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. LINDA du är så GRYM! Fasen vad jag blev glad när vi träffades på banan springandes! Jag är allt bra sugen på att anmäla mig, kanske blir en bana någon annan stans i världen ;)! Hoppas du haft en riktigt fin och härlig helg! Många kramar!!

   Radera
 19. Tack :D Jag är så förväntansfull, jag hoppas jag ska trivas med programmet. KÄnslan är att det kommer passa mig som fisken i vattnet, men man vet aldrig. Är lite rädd för att inte klara av de osv. Försöker tänka positivt :D Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att du kommer fixa det!! Jag tror på dig!!! Kramar!

   Radera
 20. Lisa Bergenstråhle23 augusti 2013 kl. 23:03

  Grattis Lina:) Så roligt att läsa din resa från start till mål. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Lisa!! Tack för support innan tävlingen! :) Kram!!

   Radera
 21. Du är inte bara en grym Triathlet Lina, du skriver fantastiskt bra också. Alltid ett nöje att läsa din blogg, och inspirerande, och så härliga, vackra fina bilder på det. Bästaste Lina;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh vad glad jag blir, tusen tack! Så ROLIGT att du är anmäld, du har världens bästa resa framför dig! :)

   Radera
 22. Åh va roligt det har varit att följa dig Lina! Har gjort det ganska länge nu och det här var verkligen spännande läsning. SHIT VA GRYYYM DU ÄR!! Tack för all inspiration du sprider! Du är fantastiskt bra :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt, tack så mycket för fina ord, värmer och jag blir SÅ himla glad!! Tusen tack! :))

   Radera
 23. Wow! Verkligen Iron :-) Så grym!

  SvaraRadera
 24. Underbart! Jag blir så glad och peppad av att läsa detta, du är GRYM! Grattis igen fina du!

  SvaraRadera
 25. Gud vad duktigt du är!!!

  GRATTIS!!

  SvaraRadera