fredag 25 januari 2013

Detox - Raw Food - Erika Palmcrantz


Igår fick jag alltså för första gången lyssna på Erika Palmcrantz 
Temat för kvällen var Detox och mycket raw food. 

Kvällen var mycket lärorik. Inspirerande. Varm. Härlig. God.

Vi fick en tallrik på hur en dag med detox-mat kunde se ut. 





bland annat krispig vitkålsallad,äppelgröt, lördagspaj, alger, pinjenötsdressing, fantastisk lasange

allt var toppen. vilka smaker!

grön smoothie som var ljuvlig 
spenat, päron, blötlagda fikon, vatten 





Jag har fått upp ögonen ännu mera för Raw food. Jag vill veta mer! :) 
Jag ska klura på ett upplägg i min vardag. Kanske äta 2 dagar i veckan helt raw?

Jag tror att jag ska försöka ta bort kaffet och se om min mage blir lugnare. 
Nu blir det te på morgonen. Låter magen vila.


Erika har skrivit om kvällen i Varberg här  så fint! :) 


Önskar er en toppen fredag! :)

14 kommentarer:

  1. Helt ärligt så skulle jag knappast vilja vara utan mitt kaffe:) Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar också mitt kaffe! Men jag dricker nästan bara en eller två koppar på morgonen. Och hoppar jag över känner jag ingen skillnad. För mig är kaffe på fastande mage bäst konstigt nog. Man är så olika!

    SvaraRadera
  3. Oj oj så gott det såg ut!! Visst är det ett intressant ämne. Finns dock en del jag skulle ha svårt för att vara utan. Men delar av det anammar jag gärna. Till att börja med !!
    :)

    SvaraRadera
  4. Oh, vad spännande!!! Roligt att du delar med dig!!!
    Hur känns energin liksom. Tänker inför träningspass etc. Inte bryt ner muskler. Eller det blir samma sak men med renare produkter? Tänk om man åkte på en detox rawfood långweekend. Och sen kunde beställa "Annas matkasse"=Raw foodkasse & man var räddare om kroppen =)
    Önskar en härlig fredag!
    Kram kram

    SvaraRadera
  5. Det är häftigt att du blivit så biten av raw! Personligen lockar det inte mig så mycket... jag gillar varmt mat ;) men kanske kan raw vara varm? Eller är all raw mat kall? men jag tror säkert det är bra för kroppen, som du skriver, man kan ju byta ut delvis.

    SvaraRadera
  6. Jag älskar raw food som en del av min kost men skulle inte kunna äta det alltid, speciellt inte nu på vintern, då vill jag ha varmt i magen. Men lite då och då är det kanon. Och alldeles underbart gott!

    SvaraRadera
  7. Jag gillar inte fikon heller :S Få fundera på om det är något annat jag kan ha i :D Det ska bli så kul med crawlkursen, längtar som tusan :P
    Åh vad kul! Ser jättegott ut. Jag kanske skulle testa en gång i veckan, de vore något. Ha en fin helg!kram

    SvaraRadera
  8. Låter väldigt intressant. Skulle själv också vilja veta mer om rawfood. Härliga bilder, såg i varjefall gott ut på bild :) ha en skön fredag! Kram

    SvaraRadera
  9. Spännande!
    Skulle helt klart vara kul att lära sig mer om det. Så jag hoppas du fortsätter skriva alla intressanta tips och recept som du gör! :)

    SvaraRadera
  10. Ser spännande, intressant och gott ut!

    SvaraRadera
  11. Spännande! Alltid kul med inspiration och att lära sig mer.
    Du får gärna testa och lägga ut recept :)
    Bra kämpat på löpningen idag! Går inte att vara på topp alla dagar, men det är de dagarna man skapar ett starkare pannben.
    Ha en toppenhelg! Kram

    SvaraRadera
  12. Jag dricker gröna drinkar (nästan)varje morgon och när jag bakar blir det RAW allt som oftast. Det blir liksom så förbannat gott! att äta RAW varje dag har ajg itne tagit mig an än, det tar så förbannat lång tid att torka allt när det itne får hettas upp över 42C men vegetariskt är ju nästan alltid RAW ändå.

    Testa min RAW chokladtårta http://veronica.livskick.nu/?p=994 den är GUDOMLIG!! även min lillebror som hatar avokado älskade den..ja tills han fick veta vad som var i

    Istället för fikon funkar det perfekt med dadlar, de fungerar som sötningsmedel och bindmedel precis som fikonet

    SvaraRadera
  13. Häftigt! Har själv intresserat mig mer och mer för raw food. Skulle också vilja lära mig mer. Ser gott ut!

    SvaraRadera