Började veckan med att laga en Raw Lasange med Vitkålsallad
Ett recept som vi fick på Detox kvällen med Erika Palmcrantz
En hemmagjord raw food lunch i veckan kanske?!
Det blev väldigt gott. Påminner lite om falafel smak. Vitkålssallad är ljuvligt gott, nyttigt och billigt! :)
Om ni är sugna på att prova är receptet:
2 stora zucchini
Ost:
4 dl pumpakärnor
3 dl solroskärnor
1/2-1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 msk rapsolja
1/2 msk citronjuice
en nypa salt
Tomatsås:
4 tomater
12 soltorkade tomater, blötlagda
Topping 1 stor eller 2 små avokado
Vitkålsallad:
1/2 vitkålshuvud
1 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
salt och peppar
Gör såhär:
Gör "lasagneplattor" av zucchinin genom att hyvla den med en osthyvel.
kör pumpakärnor och solroskärnor i matberedaren till de är grovhackade.
tillsätt kryddor, rapsolja, citron och salt och kör igen tills allt blandat sig, smaka av.
Mixa tomater och soltorkade tomater till en sås i mixern.
lägg ut zucciniplattor i en form så att de täcker botten.
bred ut tomatsås och "ost". Upprepa och avsluta med ett lager zucchini.
skär avokadon i skivor och toppa med den.
strimla vitkålen fint och massera den sedan med äppelcidervinäger, olja och salt..
krydda med svartpeppar. servera till lasagnen.
Yummiie
SvaraRaderaMums! Har du utkörning till Skåne? :)
SvaraRaderaTack för recept!! Låter jättegott, detta ska jag absolut göra någon dag.
SvaraRaderaJag blir mer och mer sugen på raw food-mat, det jobbiga är väl att jag inte har familjen med mig där .. Men har du någon bra/enkel kokbok att rek.
:)
Tack för tipset och receptet. Ska helt klart prova :)
SvaraRaderaSlurp filibabba!!
SvaraRadera