måndag 28 januari 2013

Raw Lasange & Vitkålsallad


Började veckan med att laga en Raw Lasange med Vitkålsallad 
Ett recept som vi fick på Detox kvällen med Erika Palmcrantz

En hemmagjord raw food lunch i veckan kanske?! 



Det blev väldigt gott. Påminner lite om falafel smak. Vitkålssallad är ljuvligt gott, nyttigt och billigt! :)

Om ni är sugna på att prova är receptet: 

2 stora zucchini 

Ost: 
4 dl pumpakärnor
3 dl solroskärnor
1/2-1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 msk rapsolja
1/2 msk citronjuice
en nypa salt 

Tomatsås:
4 tomater
12 soltorkade tomater, blötlagda

Topping 1 stor eller 2 små avokado

Vitkålsallad:

1/2 vitkålshuvud
1 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
salt och peppar 

Gör såhär: 

Gör "lasagneplattor" av zucchinin genom att hyvla den med en osthyvel.
kör pumpakärnor och solroskärnor i matberedaren till de är grovhackade.
tillsätt kryddor, rapsolja, citron och salt och kör igen tills allt blandat sig, smaka av.

Mixa tomater och soltorkade tomater till en sås i mixern.

lägg ut zucciniplattor i en form så att de täcker botten.
bred ut tomatsås och "ost". Upprepa och avsluta med ett lager zucchini.
skär avokadon i skivor och toppa med den. 

strimla vitkålen fint och massera den sedan med äppelcidervinäger, olja och salt..
krydda med svartpeppar. servera till lasagnen. 



5 kommentarer:

  1. Mums! Har du utkörning till Skåne? :)

    SvaraRadera
  2. Tack för recept!! Låter jättegott, detta ska jag absolut göra någon dag.
    Jag blir mer och mer sugen på raw food-mat, det jobbiga är väl att jag inte har familjen med mig där .. Men har du någon bra/enkel kokbok att rek.
    :)

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset och receptet. Ska helt klart prova :)

    SvaraRadera