fredag 4 januari 2013

Tidig morgonlöpning 16 km


Klockan ringde lite tidigare än vanligt idag 

05.30 vaknade jag
springkläderna låg redo vid sängen 


05.44 stod jag redo och väntade på satelliten 
känns som att den alltid är seg på morgonen, då man som mest av allt bara vill börja springa iväg 



När jag väl hade fått kontakt sprang jag i väg i mörkret 
jag mötte inte en enda kotte 
helt öde 
bara jag och mina steg

Frisk och härlig luft 
lite av stormvindarna från gårdagen satt kvar så jag fick rejält med motstånd under några sträckor
men belönades sen med skön medvind 

Jag försökte att ligga under 5 min tempo under den största delen av rundan

Sista biten la mina ben från sig en liten protest 
det blev segare och segare, försökte hålla tempot uppe, gick trögt


16 km senare var jag hemma igen, fortfarande mörkt ute och det började regna
nöjd att vara klar med löpturen

Startade dagen på bästa vis! Nu till jobbet med massvis med energi! :) 



26 kommentarer:

  1. Det är skönt att köra på morgonen för mig blev det rehab som vanligt. Längtar efter att springa å simma!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är en härlig känsla just att vara sådär ensam ute och sakta se staden vakna under tiden man är ute. Men innan kl 6? Det skulle inte ens jag fixa. 6.20 brukar vara min starttid. Blir lite impad av dig!

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig start på dagen du verkar ha haft! Jag har lagt märke till samma sak som du, av någon orsak verkar Garmin söka satelliterna extra länge tidigt på morgonen ;).

    SvaraRadera
  4. Satelliterna är inte lika morgonpigga som du;)
    Trevliga julklappar, hoppas att du hittar några bra skor.

    SvaraRadera
  5. Du inspirerar mig ännu en gång Lina! Tack :)

    SvaraRadera
  6. Grymt imponerande att ta sig upp och springa så långt på tom mage vid den tiden!

    Riktigt skoj att träffa folk genom bloggen som sagt och så himla roligt med all inspiration man får från andra. Du nämndes helt klart mer än en gång när vi pratade Triathlon. Du får det verkligen att verka otroligt roligt!

    SvaraRadera
  7. Jag blir alltid lika imponerad av de som morgonlöper. Jag är sååå seg! Det är väl jag och sateliten. Haha! ;-)

    Kram M

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig start på dagen! Önskar dig en underbar helg!

    SvaraRadera
  9. Du är GRYM som fixar att kliva upp och springa den tiden! // Ninni

    SvaraRadera
  10. Impad!!
    Morgonträning är så skönt! Fast mina morgonlöppass har varit sådär. Lite för trött o seg att ge mig ut direkt att springa. Tror lite lugnare träning passar mig bättre på morgonen. Men helt klart bra att få till för att hinna med all träning som krävs. Sitter o kollar lite på träningsupplägg, inte helt lätt att få ihop alla timmar nu när jag tänker att jag ska simma, cykla o springa lite mer :)

    SvaraRadera
  11. Vilken härlig start! Och mysigt att få turen helt för sig själv. Hade några sådana pass i ottan förra veckan när jag var hos föräldrarna... helt ensam. Händer inte så ofta i Stockholm :)

    SvaraRadera
  12. ÅHHH! Vilket härligt inlägg! Riktigt kände hur du svävade fram :)!

    SvaraRadera
  13. Tusen tack, vad snäll du är! Vilken härlig start på dagen, mycketbra jobbat! kramar

    SvaraRadera
  14. Alltså wow! Vilken tuffing du är! Grymt bra jobbat! DEN tiden och DEN sträckan är bara så imponerande. Du är så himla bra!! Trevlig helg vännen! :) KRAMAR

    SvaraRadera
  15. Åh va bra du är!!! Jag blir så inspirerad av dig! Kram på dig

    SvaraRadera
  16. Hej! Blir alltid lika inspirerad av att läsa din blogg. Ska själv köra Ironman i Kalmar 2013 och det blir min första Triathlontävling. Har förvisso kört mini-triathlon innan. Funderar lite på vad du har för idrottsbakgrund. Läste någon kommentar om att du lärde dig simma för ca 2 år sedan. Har under hösten gått nybörjarkurs i crawl och undrar om du har några tips på bra träningsupplägg. Kan dock inte crawla så långt i ett sträck (rekordet är 400 m) ännu men jag jobbar på med min teknik. Du verkar även vara en stark löpare, vad är ditt bästa tips för att träna upp sig till bättre km-tider? Kram/Matilda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Matilda! Så glad jag blir, tack för din kommentar! :) Så roligt att du också ska stå på startlinjen i Kalmar, det är en fantastisk dag, längtar!:) När jag var yngre spelade jag fotboll. När jag började gymnasiet slutade jag och började istället på gym och började då på spinning och köra lite andra gruppträningspass. Sen har träningen rullat på och varit rätt så varierad, har kört mycket spinning och när jag köpte en racer blev det mycket cykling på landsvägen. Då körde jag några cykellopp som Vätternrundan och några andra lokala lopp tills jag fastnade för triathlon. Så bra att du gått en crawlkurs det tror jag att man vinner mycket på, få lära sig tekniken rätt från början! Jag har inte själv något bra träningsupplägg just nu känner jag, skulle vilja få mer strukturerad träning. Men försöker att ha som mål att simma 2-3 gånger i veckan, springa 2-3 löppass, 3-4 cykelpass. I passen lägga in långdistans, intervallpass och kanske någon brick då och då! hur ser din träningsvecka ut just nu? För och träna upp sig till bättre km-tider så tror jag att intervaller är ett bra sätt, variera med långa och korta. Hoppas du fått något tips du kan ta med dig! :) Så KUL det ska bli i augusti!!! Ha det så himla gott och lycka till! Kram Lina

      Radera
    2. Hej och tack för svar! Jag har bakgrund inom bollsporternas förtrollade värld och kör fortfarande innebandy m träning 2 ggr per vecka och 1 match. Kör på med det tom någon vecka in i mars,sen blir det mer löpning och cykling. Just nu kör jag då innebandyn, 1 löppass på helgen, försöker simma 2 ggr per vecka. Har även spinningcykel hemma i vardagsrummet och försöker hinna med ett eget spinningpass också. Om jag inte har mycket på jobbet så har jag som mål att styrketräna en lunch i veckan. Sen hinner jag inte mer :(. Jag tänker mig att jag genom innebandyn bibehåller min kondis och då får intervallträning. Sen är jag lite stressad över simningen och att det inte släpper på riktigt. Det släppte lite då jag från att bara kunde simma 50 m i sträck plötsligt fick lite flyt och klarade av 400 meter. Men nu vill jag få bättre fart och lite tryggare simningen. Men det kommer väl :) har anmält mig till en fortsättningskurs så nu hoppas jag det lossnar snart....
      Anledningen till att jag anmälde mig till Ironman är att jag bor i Kalmar och under många år har tittat på tävlingen i Kalmar och beundrat alla tävlande. I år blev jag ännu mer tagen och stod vid mållinjen hela kvällen på Stortorget i Kalmar. Det var ju en sån mäktig dag och jag blev så inspirerad och lockad. Ha det gott! Kram/Matilda

      Radera
  17. Lika tråkigt här, ingen snö så långt ögat kan nå. Har i alla fall möljighet till skidträning på konstsnöspår men det är inte lika inspirerande. Men bättre än inget. Härligt med en tur till fjällen, såg ut att vara riktigt fina spår!

    Vi får hoppas att det kommer lite mer snö här nere. Vore skoj om du kommer hit så vi kan träna lite skidor tillsammans!

    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  18. 05:30? Wow. Själv sov jag och barnen till kl 10. Vi MÅSTE vända dygnet här. Mår inte bra av att vara uppe sent, och stiga upp sent. Börjar jobba på tisdag, förhoppningsvis har vi hunnit i fas tills dess... Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  19. Du är som vanligt en mycket inspirerande kvinna! :)

    SvaraRadera
  20. OjojOJ! Grym du är. Så tidigt en lördag med både långdistans i högt tempo! Blir så imponerad. Vi har samma klocka, håller med- så seg ibland!
    Säkert har du massor med energi idag, ha en fin lördag!!

    SvaraRadera
  21. 16 km direkt på morgonen... Shit! Det ska snart bli vardag för mig också! Inom en månad flyttar kontoret och sedan ska jag börja med transportlöpning... Längtar... och bävar!

    SvaraRadera
  22. Vilken prestation så tidigt, grymt bra jobbat.
    Äter du något innan du sticker iväg så dags?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar se till att äta lite extra på kvällen. Sen kanske det blir ett halvt äpple + några nötter innan jag sticker iväg! Svårt att få i sig mycket mer så tidigt på morgonen!

      Radera
  23. Häftigt med morgonlöpning. Jag skulle också vilja, men jag är en zombie på morgonen.
    Jag har också en Garmin Forerunner 305, som jag är mycket nöjd med. Jag lägger ut den på trappan och söka satelliter medan jag knyter skorna. Jag tycker mig ha upptäckt att den hittar satelliterna mycket snabbare om den inte är på armen. Jag har en gång tryckt igång klockan då jag började gå (uppvärmning). Efter 3 minuter fick jag stanna och vänta på att klockan skulle bli färdig innan jag kunde börja springa. Är klockan på trappan så hittar den satelliterna medan jag knyter skorna.

    SvaraRadera