fredag 19 april 2013

Lagar pyspunkan i sätet


På utbildningen kom det fram att jag aktiverar mitt säte lite försent i vissa övningar, vilket då benämns att man har pyspunka i sätet. Detta tänker jag snabbt åtgärda för då kan det det ge mig starkare löparben i ex uppförsbackar, motverka skaderisk, få starkare och bättre helhet.

Två övningar som jag gjorde på gymmet i veckan är de jag visar på bilderna nedan. Jättebra för att stärka upp sätet. Olika former av höftlyft, många repetitioner.

Veckan har gått i en rasande fart. Hade önskat en vecka till hemma för och plugga. På söndag far jag igen. Magen är bättre så nu är det bara tuta och köra mot sista veckan! Pirr i magen!12 kommentarer:

 1. De övningar är verkligen grymma. Även om jag är hopplöst dålig på den sista...

  SvaraRadera
 2. De där har jag också blivit rekommenderad just pga pyspunka. Fast jag visste inte att min åkomma hade ett sånt fint namn som just pyspunka :)

  SvaraRadera
 3. Jag gör också ofta den övre övningen. Är övningen på undre bilden statisk?

  SvaraRadera
 4. Bra övningar, gissar att även jag skulle behöva göra dem...
  Så det blir att starta med omgående.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Bra att du påminner oss om dessa övningar och hur viktiga de är, ska sätta in dem i träningen igen. Ofta kan jag tycka att det är de mest "enkla" och viktiga för grunden som glöms bort, då är det hälsosamt att bli påmind! Bra att magen är bättre, skickar några krya till :)

  SvaraRadera
 6. Pyspunka i sätet verkar vara väldigt vanligt... gissar att det är därför många får "intervallrumpa". Bra att stärka upp muskulaturen och grymma övningar! SKönt att magen är bättre också!

  SvaraRadera
 7. Jag skulle nog med behöva göra dessa övningar, tack för tipset! Skönt att höra att du är på benen igen! kramar

  SvaraRadera
 8. Skönt att det känns bättre, jag är alldeles för dålig att träna styrka och core...

  SvaraRadera
 9. Hm... Undra om jag har pyspunka? Hur vet man det?
  Kanske ska testa lite höftlyft för att se om man orkar nånting?! ;-))

  Ha en riktigt fin kväll!
  Kram M

  SvaraRadera
 10. Supergrymma övningar! Jag körde enbens höftlyft idag, stärker både rumpa och baksida lår. Kul att du ska ha Jari! Du får berätta hur han var :)

  SvaraRadera
 11. Tack för tipsen :D Är det några speciella märken du tycker jag ska köpa eller funkar de vanliga i simbutikerna här på nätet tror du? :D
  Kramar

  SvaraRadera
 12. Bra övningar...borde jag göra oftare!!

  SvaraRadera