torsdag 11 april 2013

Om skador - Rehabilitering


Foten känns bättre och jag blir så glad. Det känns som att övningarna fungerat. En av övningarna är att dra ett band om foten och sedan vicka den åt höger och vänster, även uppåt och neråt. Detta startade jag min dag med tätt följt av cykling på åbäket igen.

Idag fick jag även lära mig att fotledsstukning är den vanligaste idrottsskadan då fotens yttre ledband skadas. Vad man först och främst ska göra om man stukat foten är att snabbt på med kompressionsförband som bidrar till att man motverkar blödning, förhindra svullnad, detta för att förkorta rehabiliteringstiden och minska smärtan. Så nu ska jag inhandla ett kompressionsförband och alltid ha det med mig för man vet ju aldrig.


Dagen har varit så himla lärorik och intressant. Vi har bland annat pratat om att vid träning kan man få ett försämrat utslag om man stretchar muskeln man tränar just då. Om man vill förbättra så ska man istället stretcha muskelns antagonist, detta kan öka prestationen positivt! Häftigt hur kroppen fungerar! 

Vi har även kollat rörligheten i våra muskler. Fått prova på hur vi ska göra när vi stretchar vår kunder. Väldigt roligt att verkligen få praktisera det vi läser om. 

Dagen har även cirkulerat kring skador. Allt från belastningsskador där några dagars vila hjälper till skador där operation blir utvägen. Så intressant och lyssna på. Vi har även fått lära oss vad vi ska göra, vilka övningar vi ska ge en kund som exempelvis har hopparknä, löparknä, hälsenabesvär m .m . 


Jag njuter för fullt av alla kunskap. Lärarna som är så grymma och brinner för vad de gör. Imorgon är det dags för kost. Det ska också bli väldigt intressant, ser fram emot dagen! :)


4 kommentarer:

 1. Spännande och väldigt lärorikt kan jag tro!!
  Hur man motarbetar och hur man ska göra när skador kommer är en kunskap jag skulle behöva ..;)
  Dagens kostlära låter också spännande!!
  Du gör SÅ rätt - hade själv valt detta om jag varit lite yngre och det vore lättare med det praktiska ..
  Skönt att din fot är bättre !!!
  Ha en härlig fredag!!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt att insupa all kunskap som man vet gör skillnad mellan reslutat och inte.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Låter som en lärorik dag!
  Och vad skönt att foten känns bättre. :-)

  Kram M

  SvaraRadera
 4. Va skönt att foten känns bättre :D Ha en fin helg!

  SvaraRadera