måndag 16 september 2013

Långlöp i höststorm


Igår var det dags för långlöp. Väderprognosen såg ganska mörk ut. Det väntades regn hela dagen, kanske något uppluckrande framåt dagen. Så det blev frukost och lunch innan jag begav mig ut. Denna gång med väska på ryggen, hade med mig vatten och lite energi.

När jag började springa kändes att topp. Uppehåll i regnandet, benen pigga, härlig luft att andas in. Jag sprang på några nya vägar, lite off road. I kohagar och på ängar, i sand och på grus. Mulet och disigt. Det var endast jag och några surfare som var ute.

Det började regna, blåsa gjorde det sedan innan men mycket mera nu. Vinden tog tag så det knappt gick att springa framåt. Regnet piskade mot ansiktet. Hela jag blev blöt. Men som jag njöt, jag kunde inte känna mig mer levande än vad jag gjorde just då. Underbart att befinna sig i stormen och fäktas.

Avslutade löpningen med ett varv i bokskogen. Blev helt chockad när jag kom dit, hösten har verkligen kommit. Det var magiskt och så vackert att springa där. LöpLycka!9 kommentarer:

 1. Underbart! :) Efter min egen långrunda igår, har jag ändrat uppfattning om löpning. Det kan ju faktiskt vara fantastiskt härligt också. Inte bara en plåga... ;)

  SvaraRadera
 2. Härligt! Långpass för mig med igår! Perfekt springväder tycker jag :)

  SvaraRadera
 3. Härligt med långpass, bra jobbat Lina! Men oj vilken skillnad på väder, här i Stockholm sprang jag med linne igår, varmt och skönt. Men idag kom hösten hit också. Ser mysigt ut med skogsbilderna, att springa runt i löven!

  SvaraRadera
 4. Inte alla som har din inställning mitt i en storm! Grymma du!! :-)
  Kram M

  SvaraRadera
 5. Vilka vackra bilder och underbar löpning :D Hösten är här på riktigt nu känns det som :P Kram

  SvaraRadera
 6. Så fint! Vi har inte haft en enda regn eller stormdag ännu i höst, men sen då den kommer, då ska jag också ut och träna för jag älskar känslan efteråt då man kommer in i värmen igen! :)

  SvaraRadera
 7. Själv satt jag inlåst på kontoret idag, drömde om surf, men nu när jag ser dina bilder så hade jag nog ändå varit rätt nöjd med en löptur också ;-)

  SvaraRadera
 8. Grymt inspirerande Lina! Jag valde gymmet och inomhusträning idag men nu bestämde jag mig! Det blir distanslöpning imorgon! Kanske lite off road? :-)

  SvaraRadera
 9. Du har en fin blogg som jag har följt ett tag nu! Inspirerande. Så nu har jag skaffat en egen blogg om min träning som triathlonrookie, just love it! Men snart kommer skidsäsongen i gång här uppe i norr och då blir det långlopptävlingar på skidor.

  SvaraRadera