lördag 7 september 2013

Triathlon lördag


Imorse var det dags att starta igång triathlonträningen som kommer att vara alla lördagar i höst/vinter. Det betyder hopp i bassängen kl 08.00 för simträning 60 min. 09.15 sitter vi sedan på spinningcyklarna och kör 60 min cykling. En lördag morgon kan inte börja så mycket bättre! 

Idag var det bara 7 triathleter på plats, med tre banor till förfogande, vilket gjorde att det blev mycket plats i bassängen. Lite lyxigt att simträna med två personer i en bana. Han jag simmade med är grymt snabb vilket gjorde att jag fick köra på betydligt snabbare än vad jag brukar - grymt bra att ha någon som är bättre framför sig så får man jaga :) Tur att jag laddade upp med mycket chokladmousse igår! :)

Triathlonupplägget är ungefär detsamma som medley-grupperna kör fast några justeringar. Som idag när de skulle köra bröstsimvändningar så körde vi annat i stället. Jag gillar dessa träningar, bra att köra tillsammans med några och få ett upplägg serverat med bra teknikövningar. Passet idag var väldigt jobbigt. Körde bland annat  hundringar liggandes på rygg med frisimskick med fenor, jättejobbigt men ger starka ben! Det blev medley-simning och jag provade att köra fjäril, oj så jobbigt men kul att prova några tag.

Idag fick jag beröm för min simning, att jag simmar mycket bättre nu! Kändes superkul att höra. Vilken boost till självförtroendet. Simmet går framåt, jag blir snabbare! Alla timmar jag ligger och nöter i bassängen ger tillslut resultat och det känns så himla skönt! 

Efter en pulshöjande simning körde vi ett pass i spinningsalen. Älskar ledaren, kör musik som jag gillar. Nöta, mala låtar med några intensitetsökningar. Toppen!! :)


En sådär galet bra och rolig träningsdag!
3 kommentarer:

  1. Va kul! Vilken bra lördag. Alltid kuö att höra att man gör framsteg :)

    SvaraRadera
  2. Vad härligt det låter, kul att simningen går allt bättre. Heja dig. Kram.

    SvaraRadera
  3. Vad roligt det låter med då strukturerad triathlonträning. Är det via en klubb?

    SvaraRadera