söndag 1 september 2013

Race-Rapport LagTriathlon TjörnI fredags eftermiddag rullade bilen mot Skärhamn. Efter regnet i Göteborg började solen skina när vi närmade oss slutmålet. Vi fick ett vackert välkomnade. Underbara Bohuslän. Så vackert och pittoreskt det var i Skärhamn. Pre-race mötet gick undan med regler, hur banorna var lagda och hur vi som tävlar i lag skulle göra, vilket var det nya för mig. Vid växlingsområdet skulle det finnas en växlingsruta där man stod och väntade på nästa som antingen skulle cykla eller springa i väg. Chipet och nummerlappen skulle bytas innan man fick ge sig av.
Efter mötet blev det pastaparty och sedan åkte vi till det fantastiska boendet som vi fick låna. Utsikten var fantastisk. Det blev kvällsfika och prat om morgondagen, lite nervösa i magen men laddade. Det blev tidigt i säng då klockan redan skulle ringa vid 05.30. Klockan ringde och magen bubblade lite. Svårt att få i sig frukosten, lite pirrigt. For mot Skärhamn och  checkade in vår snygga cykel i växlingsområdet och vår grymma simmare Annika gjorde sig redo för start. Fick salva mot brännmaneter som det finns gott om på västkusten. Lite konstigt att inte själv stå på startlinjen. Jag mötte upp fina Anna som jag hängde med under dagen.


Strax efter klockan 9 simmade de första iväg. Kändes som sagt konstigt att inte vara där i stimmet men på ett sätt också kul att få se starten och heja fram, känna den där stämningen på sidan av! Sen traskade vi mot växlingsområdet och väntade in simmarna. Roligt och se eliten komma upp och växla till cykling.

Annika gjorde ett kanonlopp, kom upp ur vattnet efter 32 min, glad och nöjd! :) 
Vår racercyklist Anders cyklade iväg som själv tippade på en cykeltid på 2 h och 50 min.Vi räknade ut på ett ungefär när det skulle vara dags för mig att ställa mig i växlingsrutan. Vi strosade omkring i Skärmhamn. Jag började ladda med lite energi. Fick tyvärr ont i magen och hamnade ett tag på toaletten, inte så kul just innan man ska springa.

Laddade så gott jag kunde, positiva tankar... 


När det var cirka 40 min till beräknad tid då vår cyklist skulle vara framme gick vi till området. Jag fick uppsöka toalett igen. Kände mig lite illamående. När jag kommer ut från toaletten så hör jag LINA LINA LINA LINA i en kör (hela publikhavet som står vid växlingsrutan skriker mitt namn) jag kollar bort mot växlingsområdet och ser vår cyklist Anders stå där. PANIK! Mycket tidigare än väntat stod han där. Helt galet!

Jag rusade mot växlingen, var nog där på 5 röda. Pulsen skyhög, tar chipet och nummerlappen och kutar iväg. Adrenalinet rusar i kroppen och det enda jag tänker på är FASEN också, vilken dålig växlare jag är! Hur kunde det bli så, får dåligt samvete. Nu måste jag springa FORT!

Jag springer i högt tempo. Vet inte om jag orkar hålla det hela vägen men just nu vill jag bara springa och går in i min bubbla. Illamåendet hänger kvar och jag kan inte få i mig någon energi, då skulle jag nog kräkas.

Backarna avlöser varandra. Tuffa partier! Det är ganska tyst på löparbanan. Fokus. Ser många duktiga löpare som har ett grymt tempo. Jag försöker hålla uppe min fart. Kollar på klockan rätt ofta, vill att det ska stå 4 tempo någonting, men uppför är det svårt att hålla farten.

Banan var upplagd i 4 varv. Ett varv på 2 km och de resterande tre varven på 6 km. Efter ett varv fick man ett armband. Det var precis vid målgången där Anna stod och hejade, som tog alla bilder på mig, tack för pepp! Värdefullt!
1 mil känns okey. Men är inte alls van att hålla högt tempo. Det blir jobbigt för benen och träningsvärken jag hade i baksida lår känns av rejält. Men jag behöll mitt fokus och viljan att springa under 1 h 40 min.

När jag kommer ut på sista varvet pratar jag med mig själv. Kom igen LINA nu är det inte långt kvar. Håll tempot uppe snart är du i mål och får vila, det är nu det gäller, gasa, du kan, ut med all energi, inget att spara på! Jag struntar i att benen känns sega,  det jag fokuserar på är att springa. Går in i min bubbla. Hämtar kraft och positiva tankar. Kollar på klockan och ser att jag kommer nog hinna.

Lägger på en sista spurt innan målgången. All kraft och energi ner till benen och jag rusar fram, adrenalinet forsar fram i kroppen.

Det var fantastiskt att springa över mållinjen på tiden 1 h 37 min. Det kändes inte som att jag hade kunnat göra mera under löpningen utan jag gav det jag hade med lite känningar från Ironman och en illamåendet känsla.


Pannbenet fick jobba rejält för dessa fina matchande armband.


En erfarenhet rikare: Lagtriathlon. Kul att prova något annat, härligt lag att vara med i! Som tur var så tog inte vår växling cykel till löp någon jättelång tid, så pustar ut lite där. Grymt bra kämpat och riktigt roligt att vi alla slog personliga rekord! Bra jobbat Lag Friskvågen som kom på en 11e plats av 30 st.
 
 
Nu mot nya mål och utmaningar.. börja laddningen inför Borås 6 timmars! :) 

13 kommentarer:

 1. Grattis, shit va bra du är!!! Så jädra snyggt att armbanden matchade skorna.

  SvaraRadera
 2. Vilken insats ni gör, fantastiskt! Grattis! Hur mår kroppen och magen idag? Kramar ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Härligt jobbat hela laget! Tråkigt att du inte kände dig helt topp innan din sträcka, så riktigt starkt jobbat!

  SvaraRadera
 4. Hjälp! Vilken dramatik! Galet! Grymt att du var 3 minuter snabbar än din måltid.

  SvaraRadera
 5. Grattis. vilken grym laginsats :)

  SvaraRadera
 6. Du är grym! :) Kram!

  SvaraRadera
 7. Wow, GRATTIS till en grym prestation! Blir alldeles peppad av din story och dina fina bilder, man riktigt ser hur det går undan! Känner att det måste vara sjukt kul att tävla i lag sådär också.. trots att du fick en lite si och så början, men det redde du ju upp fint! :) Vet själv då man kör stafett i skidåkningen och det krånglar med något, då har man ju sjukt dåligt samvete gentemot hela laget och man kan pressa sig på ett sätt som är svårt att beskriva om man inte upplevt det.. :D Lite skräckblandadförtjusning så att säga.. Armbanden ni fick var ju uppiggande! :)

  PS. Kan tänka mej dej i tävlingen Från Ö till Ö, funderat på att ställa upp i den nångång? :)

  SvaraRadera
 8. Starkt jobbat trots illamåendet och sviter från im! Snabba du!

  SvaraRadera
 9. Ni verkar ha haft en riktigt bra dag, kul!
  Härliga bilder på dig in action.

  SvaraRadera
 10. Wow grymt! Synd med magen men riktigt bra jobbat :-)

  SvaraRadera
 11. Kul att läsa! Du skriver alltid så bra raceraporter! Kram Suss

  SvaraRadera
 12. Grattis Lina! Helt otroligt att prestera den tiden och resultatet efter magstrul... ngt jag själv varit drabbad av en hel del i samband m löpning och det är ju verkligen ingen höjdare innan ett lopp!

  SvaraRadera
 13. Grattis till en bra prestation och en fin tid på halvmaran! Det var en kuperad löpbana så 1:37 är superbra=) Kul att läsa din racereport, extra kul att läsa när man själv sprungit samma löpbana och jämföra upplevelsen=) snart ska jag ha skrivit klart min racereport från Tjörn Triathlon också hoppas jag!

  SvaraRadera